Regionshospitalet Gødstrup

Nye standarder for patienttilfredsheden på Regionshospitalet Gødstrup

Del

Især personalets venlighed og imødekommenhed på Regionshospitalet Gødstrup får topkarakter af patienterne i en topaktuel Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP) for 2023.

Medformand i Brugerrådet, Allan Bergholt og sygeplejefaglig direktør, Rikke Degn, Regionshospitalet Gødstrup, er glade for at kunne sende roserne fra patienterne i den aktuelle tilfredshedsmåling videre til personalet.
Medformand i Brugerrådet, Allan Bergholt og sygeplejefaglig direktør, Rikke Degn, Regionshospitalet Gødstrup, er glade for at kunne sende roserne fra patienterne i den aktuelle tilfredshedsmåling videre til personalet. Søren Braad Andersen. Region Midtjylland

Fra første dag har der med åbningen af Regionshospitalet Gødstrup været tårnhøje forventninger til milliardinvesteringen i nyt sygehusbyggeri. Her godt to år efter åbningen af Danmarks første nye hospital opført fra bar mark synes forventningerne at være indfriet. 

Flotte roser fra patienterne til personalet

De nye LUP-tal for 2023 som lige er landet, viser nemlig, at patienterne er mere end almindeligt tilfredse med deres fremmøde på hospitalet og det personale, som tager imod dem.  

Af tilfredshedsundersøgelsen fremgår det, at det især er personalets imødekommenhed og patienternes generelle tilfredshed med besøget på hospitalet, der scorer helt i top.

For den store gruppe af patienter, som hver dag møder ind til en planlagt aftale på hospitalet, svarer 96 procent, at de i høj grad og meget høj grad oplever, at personalet er venlige og imødekommende. Og 9 ud af 10 tilkendegiver, at de i høj grad og meget høj grad er tilfredse med deres besøg på hospitalet.

Sygeplejefaglig direktør Rikke Degn læser resultaterne med en blanding af stolthed og taknemmelighed:

- Det er et super flot LUP-resultat, og dermed en kæmpe cadeau til det personale, der hver dag viser et ekstra overskud til at møde vores patienter i øjenhøjde.  

- Med sådanne tilkendegivelser fra godt 22.000 Gødstrup-patienter er jeg overbevist om, at arbejdspladsen med en tilhørende Gødstrup-kultur nu har fundet en form, hvor fællesskabet fungerer samtidig med, at indretning, rum og atmosfære er med til at give tilfredsheden et nøk opad.

Medformand i hospitalets brugerråd, Allan Bergholt, deler samme begejstring:

- Jeg føler mig altid velkommen på hospitalet, og jeg er glad for at få vished for, at tusindevis af patienter, hvad enten de ankommer akut eller til en planlagt aftale, oplever det samme. Jeg håber, at personalet kan fastholde motivationen og overskuddet til patienterne på trods af en stram økonomi med tilhørende besparelser i de kommende år. 

Fakta om den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP) 2023 

I alt har godt 22.000 patienter på Regionshospitalet Gødstrup medvirket i besvarelsen af patienttilfredsheden fordelt på følgende patientkategorier i den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP) 2023: Planlagt indlagte, akut indlagte, planlagt ambulante, akut ambulante og fødende.

For alle patientkategorier er der enten tale om en mærkbar fremgang eller fastholdelse af en meget høj score fra LUP 2022:

  • På 28 ud af 48 spørgsmål ligger hospitalet nu over landsgennemsnittet. 
  • 19 spørgsmål svarer til landsgennemsnittet
  • Kun et enkelt spørgsmål ligger under.


LUP-resultatet for alle patientkategorier på Regionshospitalet Gødstrup sammenlignet med landsresultatet, samt forbedringer i patientkategorierne fra LUP 2022 til LUP 2023, kan ses af tabellen nedenfor:

Område Total Over landsgennemsnit På landsgennemsnit Under landsgennemsnit Forbedring siden 2022 Fastholdelse siden 2022 Forringelse siden 2022
Planlagt indlagte 9 5 4 - 6 3 -
Akut indlagte 9 8 1 - 6 3 -
Planlagt ambulante 9 3 6 - 9 - -
Akut ambulante 9 1 7 1 1 8 -
Fødende 12 11 1 - 2 10 -
Total: 48 28 19 1 24 24 -

Kilde til data i tabellen: Center for Patientinddragelse, LUP 2023 Den landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser, Rapport Regionshospitalet Gødstrup 2023.

Nøgleord

Billeder

Medformand Allan Bergholt i Brugerrådet og sygeplejefaglig direktør Rikke Degn, Regionshospitalet Gødstrup, er glade for at kunne sende de flotte roser fra patienterne i den friske LUP 2023 videre til personalet.
Medformand Allan Bergholt i Brugerrådet og sygeplejefaglig direktør Rikke Degn, Regionshospitalet Gødstrup, er glade for at kunne sende de flotte roser fra patienterne i den friske LUP 2023 videre til personalet.
Download

Links

Følg pressemeddelelser fra Regionshospitalet Gødstrup

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Regionshospitalet Gødstrup

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye