Finans Danmark

Knap fire ud af ti boliger til salg er sat ned i pris

Del

Der står flere boliger til salg end på samme tidspunkt for et år siden. Samtidigt med det, står knap fire ud af ti af boligerne, til en nedsat pris. Det viser nye tal fra Finans Danmark.

I slutningen af februar prydede 36.188 ”til salg”-skilte huse og lejligheder landet over. Det er 5 pct. flere end på samme tid sidste år. Mens boligerne venter på deres nye ejer, er knap fire ud af ti af dem blevet sat ned i pris, sammenlignet med den første udbudspris.  

”At flere boliger er til salg nu end på samme tid sidste år er godt nyt for dem, der er på jagt efter et nyt hjem. Det giver køberne flere muligheder. Samtidig er knap fire ud af ti boliger til salg sat ned i pris i forhold til den første udbudspris,” siger Peter Jayaswal, direktør for Realkredit og ejendomsfinansiering i Finans Danmark. 

Handelsaktiviteten på boligmarkedet faldt i 2. halvår af 2022, og det var også denne periode, hvor andelen af prisnedsatte boliger steg. I 2023 kom der mere gang i handelsaktiviteten igen, og andelen af prisnedsatte boliger faldt. Særligt i Hovedstadsområdet faldt andelen af prisnedsatte boliger efter også at være kommet fra en væsentlig højere niveau end resten af landet. I dag er andelen af prisnedsatte boliger nogenlunde ens over hele landet.  

”I løbet af 2023 kom der især i Hovedstadsområdet større handelsaktivitet på boligmarkedet. En årsag kan blandt andet have været det nye boligskattesystemet, som trådte i kraft den 1. januar i år. Kommunerne i og omkring hovedstaden er netop steder, hvor mange boligejere kunne få en skatterabat, hvis de overtog deres nye hjem inden årsskiftet. Det kan også være med til at forklare, at boligsælgere i disse områder genvandt noget optimisme, og at andelen af prisnedsatte boliger faldt,” siger Peter Jayaswal. 

Læs hele nyheden og hent statistik

Finans Danmark

Finans Danmark er interesse- og arbejdsgiverorganisation for penge- og realkreditinstitutter, kapitalforvaltere, børsmæglere, investeringsfonde, samt datacentraler, it- og fintechvirksomheder i den finansielle sektor.

www.finansdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye