HusCompagniet A/S

HusCompagniet leverede på forventningerne til 2023 i et udfordrende marked

Del

Nordens største husbygger kommer igennem et udfordrende 2023 med tilfredsstillende resultat, hvor de lever op til forventningerne og fastholder den lønsomme drift, samtidig med at selskabet oplever historisk høj kundetilfredshed. Forventningen til 2024 er et fortsat udfordret år på boligmarkedet, men man er klar til at forfølge vækstmulighederne, når markedet vender. 

I 2023 leverede HusCompagniet i overensstemmelse med forventningerne fra 1. kvartal 2023. Omsætningen faldt til 2.381 mio. kr. fra 4.330 mio. kr. i 2022, hvilket afspejler en faldende efterspørgsel som reaktion på inflationen og høje renter, ligesom urolighederne i både Ukraine og Mellemøsten påvirker markedet. Bruttomarginen steg til 21,7%, hvilket var drevet af lavere produktionsomkostninger, disciplineret prissætning og elementfabrikken i Esbjerg, som blev købt i 2022. Driftsresultatet (EBITDA) før særlige poster udgjorde 108 mio. kr., hvilket svarer til en EBITDA-margin på 4,5% og afspejler den forbedrede bruttomargin og skarp omkostningskontrol. EBIT udgjorde 62 mio. kr.

”2023 var et udfordrende år på boligmarkedet, hvilket også ramte vores ordrebog. Jeg er stolt over den vedholdenhed, som mine kollegaer har udvist, hvilket har betydet, at vi kan leve op til de finansielle forventninger. Selvom efterspørgslen faldt betragteligt og medførte et fald på 47% i antallet af leverede huse, skabte vi en omsætning på 2,4 mia. kr. og et driftsresultat på 108 mio. kr. Det beviser vores evne til at tilpasse forretningen i udfordrende tider”, siger HusCompagniets administrerende direktør Martin Ravn-Nielsen.

 

HusCompagniets forventninger til 2024 er et fortsat udfordret marked, men er med målrettede investeringer og strategiske tiltag klar til at gribe vækstmulighederne, når markedet vender. Fokus er på at fastholde marginer, den høje kvalitet og kundetilfredshed. 

Vi er tilfredse med, at vi levede op til vores finansielle forventninger til 2023 i et fortsat udfordret boligmarked, samtidig med at vi fastholdt vores fokus på kvalitet, marginer og ser en historisk høj kundetilfredshed. Det vidner om, at vi har formået at styre selskabet igennem en svær periode, og er gearet til et udfordret marked, hvor tillid, kvalitet og skala er afgørende for at sikre fortsat konkurrencedygtighed”, siger HusCompagniets administrerende direktør Martin Ravn-Nielsen.

For yderligere detaljer henvises til selskabsmeddelelsen under Investor på https://www.huscompagniet.dk.

Om HusCompagniet

HusCompagniet er Nordens største husbygger. Vi bygger vores kunders drømmehuse, og vi er med hele vejen - fra rådgivning om arkitektur, materialer og energivenlige løsninger til projektering og byggeri.

Følg pressemeddelelser fra HusCompagniet A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HusCompagniet A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye