Forsikring & Pension

Kvinder trækker sig 1,5 år tidligere fra arbejdsmarkedet

Del

Den gennemsnitlige kvinde stopper med at arbejde et år før folkepensionsalderen, mens den gennemsnitlige mand fortsætter på jobbet fem måneder efter. Det viser tal fra F&P – forsikrings- og pensionsbranchen. Forskellen i tilbagetrækningstidspunkt har stor betydning for størrelsen på kvinders pensionsopsparing, lyder det fra pensionsbranchen.

Mænd fortsætter på jobbet fem måneder ud over den gældende pensionsalder – mens kvinderne trækker sig et år før, de når datoen for folkepension. Og det skyldes ikke mindst, at kvinder i højere grad end mænd benytter sig af muligheden for efterløn.

Sådan gælder det i hvert fald for gennemsnittet, viser tal fra F&P – forsikrings- og pensionsbranchen. Og det får nu organisationen til at pege på konsekvenserne for kvindernes pensionsopsparing.

- Når vi planlægger, hvornår vi vil gå på pension, er det vigtigt, at vi gør os det klart, hvor lang tid pensionen skal række. Så undgår man at blive overrasket over, hvor meget man får udbetalt. Kvinder går tidligere på pension end mænd, og samtidig lever de længere end mænd, og derfor skal deres pension række længere. Derfor bør kvinder livet igennem tjekke, om de sparer tilstrækkeligt op, siger Andreas Østergaard Nielsen, underdirektør i F&P.

For begge køn gælder det, at flere arbejder i længere tid set over en ti-årig periode, hvor pensionsalderen gradvist er steget. Men forskellen mellem kvinder og mænds tilbagetrækningstidspunkt er den samme over tid. Forklaringen er blandt andet, at mændene er ældst i de fleste parforhold.

- Rigtig mange par planlægger at gå på pension samtidig, og da manden ofte er den ældste, bliver kvindens pensionsalder afgørende for, hvornår de begge trækker sig tilbage fra arbejdsmarkedet. Samtidig er der mere end dobbelt så mange kvinder som mænd på efterløn blandt dem, som fortsat bruger ordningen, siger Andreas Østergaard Nielsen og fortsætter:

- I den generation, der lige nu har en alder omkring folkepensionsalderen på 67 år, har mænd oftere en længere videregående uddannelse, og personer med lang videregående uddannelse bliver ofte længst på arbejdsmarkedet. Samtidig har det betydning, at flere mænd end kvinder er selvstændige – og mange selvstændige fortsætter endog meget længe med at arbejde.

Billeder

F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye