Det Kongelige Teater

Oplev tre nye koreografer fra Nikolaj Hübbes koreografuddannelse

Del

For første gang viser Den Kongelige Ballet tre værker af koreografer fra Nikolaj Hübbes nye uddannelse "Koreorama". Det drejer sig om Tobias Praetorius, Tara Schaufuss og Lorenzo Di Loreto.

Den 22. marts lancerer Den Kongelige Ballet et helt nyt koncept med en unik mulighed for balletelskere og kulturinteresserede. For kun 300 kr. får publikum muligheden for at opleve tre spændende, helt nyskabte balletværker på én aften.

Under Den Kongelige Ballets banebrydende initiativ, Koreorama, har kompagniets kreative talenter fået frihed til at udfolde sig og fokusere på skabelsen af ny balletkoreografi. Dette initiativ er rettet mod at udvikle klassisk dans i en nutidig retning og samtidig bevare ballettens unikke magi.

”Det handler simpelthen om at fremtidssikre balletten,” fortæller Nikolaj Hübbe om den etårige-uddannelse, de tre koreografer har været igennem. ”Vi vil gerne uddanne flere balletkoreografer, men vi vil også gerne uddanne flere mangfoldige koreografer, så vi kan få flere perspektiver repræsenteret i balletkoreografi.”

Koreorama har en dybtliggende ambition om at uddanne og inspirere den næste generation af koreografer. Projektet sigter mod at dyrke talenterne i Den Kongelige Ballet og skabe et miljø, hvor kunstnere kan udforske og udvikle deres kreative visioner.

I denne sæson præsenterer Koreorama tre nyskabende værker skabt af solist Tobias Praetorius samt korpsdanserne Tara Schaufuss og Lorenzo Di Loreto.

Værkerne inkluderer:

  • Passengers of Passing Moments af Tara Schaufuss I samarbejde med stjernecellisten Josefine Opsahl
  • DON’T BE SCARED af Lorenzo Di Loreto
  • Trois Nocturnes af Tobias Praetorius


Koreorama har premiere på Gamle Scene den 22. marts kl. 20. 

Om Den Kongelige Ballet

Den Kongelige Ballet er en førende institution inden for klassisk ballet, der har til formål at uddanne og inspirere dansere på alle niveauer. Koreorama er et af de nyeste initiativer i kompagniets bestræbelser på at styrke uddannelse og kreativitet inden for balletkunsten.

Kontakter

Billeder

Koreograf Tara Schaufuss og celist Josefine Opsahl foto: Maria Albrechtsen Mortensen
Koreograf Tara Schaufuss og celist Josefine Opsahl foto: Maria Albrechtsen Mortensen
Download
Koreograf Tobias Praetorius foto: Maria Albrechtsen Mortensen
Koreograf Tobias Praetorius foto: Maria Albrechtsen Mortensen
Download
Koreograf Lorenzo Di Loreto foto:  Natascha Rydvald
Koreograf Lorenzo Di Loreto foto: Natascha Rydvald
Download

Links

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Solodanser Stephanie Chen Gundorph modtager Hans Becks Mindelegat22.5.2024 15:54:28 CEST | Pressemeddelelse

I dag har solodanser Stephanie Chen Gundorph modtaget det prestigefyldte Hans Becks Mindelegat på 30.000 kr. Legatet er uddelt med følgende motivation: "Stephanie Chen Gundorph er en danser med et helt særligt talent, der har beriget publikum med sin indlevelse, teknik og udtryk. Hans Becks Mindelegat er oprettet til minde om balletmesteren, der især gjorde sig bemærket ved at sikre Bournonvilles balletter for eftertiden, og Stephanie er som barn af teatrets balletskoler i Odense og siden København en fornem eksponent, også for den særlige stil, Bournonvilles balletter danses i." Om Stephanie Chen Gundorph: Født: 1993 Nationalitet: Dansk Uddannelse: Den Kongelige Balletskole i Odense og København Karriere: Stephanie blev optaget som aspirant ved Den Kongelige Ballet i 2010, blev medlem af corps de ballet i 2012, forfremmet til solist i 2019 og til solodanser i 2022. Tidligere modtagere af Hans Becks Mindelegat inkluderer prominente dansere som Vivi Flindt, Silja Schandorff og Caroline

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye