Kongernes Samling

Kongeparret deltager i åbning af portrætudstilling på Amalienborgmuseet

Del

Torsdag 21. marts kl. 15.00 deltager Deres Majestæter Kongen og Dronningen i åbningen af portrætudstillingen ”Frederik 10. - Konge af i morgen” på Amalienborgmuseet, Christian VIII’s Palæ.

PRESSEAKKREDITERING TIL ÅBNING
Akkreditering til udstillingsåbning til kommunikationschef for Kongernes Samling Nanna Ebert: ne@kosa.dk, 51336644 senest tirsdag 19. marts kl. 16.00. Bemærk, at der er begrænset presseplads ved åbningen.

PROGRAMPUNKTER FOR PRESSEN TORSDAG 21. MARTS
13.30            Fælles briefing for pressen med gennemgang af udstilling og pressepools
15.00            Kongeparret ankommer til Amalienborgmuseet, Christian VIII’s Palæ
15.05            Officiel åbning af udstillingen i Havesalen, Amalienborgmuseet
15.35            Kongeparret vises rundt i udstillingen af Thomas C. Thulstrup 

KORT OM UDSTILLINGEN
Fra 22. marts til 8.september viser Amalienborgmuseet i anledning af det historiske tronskifte 14. januar udstillingen ”Frederik 10. - Konge af i morgen”.  Udstillingen tegner igennem fotografier, genstande, videoklip, malerier og lyd et portræt af Danmarks nye konge.

Kongens liv formidles igennem en lang række genstande, som kan knyttes direkte til de begivenheder og beslutninger, som har været med til at forme Kongens liv og person. Genstande, som spænder fra den tunge bjælke Maren, som Kongen skulle grave sig ind under i forbindelse med afslutningen af frømandsuddannelsen, H.M. Dronning Marys brudekjole og H.M. Kong Frederik 10.s gallauniform fra søværnet til portrætmalerier, den første skoletaske og hundeslædepisken fra Sirius-ekspeditionen i Grønland.

Når udstillingen lukker på Amalienborgmuseet 8. september rejser den videre til Koldinghus, der også er en del af Kongerne Samling.

UDSTILLINGSPERIODE
”Frederik 10. – Konge af i morgen” vises på:
Amalienborgmuseet fra 22. marts 2024 til 8. september 2024
Koldinghus fra 11. oktober 2024 til 21. april 2025

Kontakter

Billeder

Kongeparret deltager i åbning af udstillingen "Frederik 10.- Konge af i morgen"  på Amalienborgmuseet.
Kongeparret deltager i åbning af udstillingen "Frederik 10.- Konge af i morgen" på Amalienborgmuseet.
Download

Om Kongernes Samling

Kongernes Samling er organisationen bag Rosenborg Slot, Amalienborgmuseet og Koldinghus. Vi formidler monarkiets historie på vores tre slotte gennem udstillinger, events og vores enestående samling af malerier, møbler, klædedragter, kroner, kronjuveler og andre kulturskatte, som har tilknytning til den danske kongefamilie fra Christian 4.s regeringstid til i dag.

Følg pressemeddelelser fra Kongernes Samling

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kongernes Samling

400 år gammel dansk tradition kommer til live i påsken på Koldinghus15.3.2024 14:12:09 CET | Pressemeddelelse

I påskeferien fra 23. marts til 1. april sætter Koldinghus fokus på kongelige historier og påsketraditioner. Slottet inviterer bl.a. på kongelig æggejagt, hvor man kan lære mere om kongelige personer. Besøgende kan også prøve kræfter med en 400 år gammel tradition, bindebrevet, der var forløberen for gækkebreve, som vi kender i dag. Og traditionen tro er springvandet i Slotsgården pyntet med blomster og grønt.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye