Vejdirektoratet

Cykelsti skaber direkte adgang til Favrholm Station

Del

Vejdirektoratet begynder arbejdet med at anlægge nye cykelstier langs Overdrevsvejen øst for Hillerød. Cykelstierne skal skabe bedre forhold for cyklister i området og lette adgangen til den nye S-togsstation Favrholm.

Vejdirektoratet anlægger cykelstier mellem Københavnsvej og Favrholm Station for at forbedre trafiksikkerheden for cyklister. Kort: Vejdirektoratet.
Vejdirektoratet anlægger cykelstier mellem Københavnsvej og Favrholm Station for at forbedre trafiksikkerheden for cyklister. Kort: Vejdirektoratet.

Det skal være nemmere at være cyklist i Danmark, og derfor arbejder Vejdirektoratet på at skabe et mere sammenhængende cykelstinet landet over.

Et af de steder hvor cykelforholdene bliver forbedret de kommende år, er på Overdrevsvejen i Hillerød Kommune. Vejdirektoratets entreprenør begynder søndag den 10. marts arbejdet med at etablere enkeltrettede cykelstier på en 1,5 kilometer lang strækning mellem jernbanen og Københavnsvej.

”I dag er det ikke tilladt at cykle på strækningen, da der ikke er de rette forhold for cyklister. Med åbningen af den nye togstation, Favrholm, er der flere pendlere, der skal til og fra stationen, og det øger behovet for en ny og sikker cykelsti på Overdrevsvejen,” siger projektleder Neal McMullan fra Vejdirektoratet.

Der vil blive etableret ramper fra Funkevej/ Gl. Frederiksborgvej til Overdrevsvejen, så cyklister ikke behøver at krydse Overdrevsvejen. Ved Københavnsvej vil cykelstierne blive koblet til de eksisterende stier i krydset.

Projektet var oprindeligt planlagt til at skulle begynde i 2023, men er blevet forsinket et år, da der har taget længere tid at få de nødvendige miljøgodkendelser til projektet.

Trafikanter skal vænne sig til lavere hastighed
Mens arbejdet med at anlægge de nye cykelstier er i gang, er Vejdirektoratet nødt til at indsnævre kørebanen. Der vil stadig være muligt at køre på Overdrevsvejen, men sporene vil være smallere end normalt. I den forbindelse vil hastighedsbegrænsningen blive sat ned til 50 km/t.

Entreprenøren begynder arbejdet ved Københavnsvej i den nordlige side og bevæger sig ned mod stationen.

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet måtte medføre for trafikanterne.

Fakta om cykelstien
Anlæg af den nye cykelsti er igangsat med aftalen ”Udmøntning af midler til cyklisme fra Aftale om grøn omstilling af vejtransporten af 4. december 2020” indgået mellem regeringen og Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten.

Formålet med aftalen er at understøtte, at borgerne får adgang til et mere sammenhængende cykelstinet og derved bedre muligheder for at vælge cyklen frem for andre transportformer.

Følg projektet for de nye cykelstier på Overdrevsvejen

Læs også om Vejdirektoratets udbygning af Hillerødmotorvejens forlængelse

Nøgleord

Kontakter

Vejdirektoratets Trafikcenters pressetelefon

Tlf:20 61 26 64

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye