Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune tilslutter sig Reduction Roadmap

Del

Guldborgsund Kommune tager endnu et skridt mod en bæredygtig fremtid ved at tilslutte sig den landsdækkende kampagne Reduction Roadmap. Ved at bakke op om kampagnen bliver Guldborgsund Kommune en del af et netværk på over 550 organisationer og flere andre kommuner, der arbejder for en grøn omstilling af byggebranchen.

Guldborgsund Kommune tager endnu et skridt mod en bæredygtig fremtid ved at tilslutte sig den landsdækkende kampagne Reduction Roadmap.
Guldborgsund Kommune tager endnu et skridt mod en bæredygtig fremtid ved at tilslutte sig den landsdækkende kampagne Reduction Roadmap. Patrick Kirkby

Teknik, Klima og Miljøudvalget i Guldborgsund Kommune har netop tilsluttet sig den landsdækkende kampagne Reduction Roadmap. Kampagnen skal bringe fokus på grøn omstilling i byggebranchen.

- Med 550 organisationer og flere andre kommuner er vi mange stærke stemmer, der bakker op om denne dagsorden. En dagsorden, hvor vi sammen sætter fokus på den voksende kløft, der er mellem lovgivningen og klimavidenskaben inden for byggeriet, siger næstformand for udvalget Annemette S. Johnsen.

Reduction Roadmap arbejder for at bringe bygningsreglementets CO2-udledningsstandarder i tråd med klimamålene, særligt dem der er sat i Paris-aftalen. Ifølge den nuværende lovgivning tillader bygningsreglementet nybyggeri at udlede 12 kg CO2-ækvivalenter per kvadratmeter om året i 2025. Kampagnen stræber efter at reducere dette til under 5,8 kg CO2-ækvivalenter per kvadratmeter om året inden 2025.

Ved at tilslutte sig Reduction Roadmap forpligter Guldborgsund Kommune sig ikke blot til at følge de eksisterende målsætninger i lovgivningen, men også til at støtte ambitiøse mål for CO2-udledninger i nybyggeri. Dette initiativ er i tråd med kommunens DK2020-Klimahandlingsplan, der allerede lægger vægt på bæredygtigt byggeri med genanvendelse, recirkulation og lokale biobaserede materialer.

Udover Guldborgsund Kommune har blandt andre Roskilde, Middelfart, København og Rødovre kommuner tilsluttet sig.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye