HOFOR A/S

Byggeri af Danmarks største vandværk har fokus på sikkerhed

Del

Ombygningen af Værket ved Regnemark er begyndt. Det skal bidrage til, at hovedstadsområdet også har drikkevand i fremtiden. For at sikre trygge forhold for de lokale i området, er der sat hegn op omkring byggepladsen. Cykelstien ved afkørslen ved Ringstedvej er blevet malet blå for at gøre cyklister ekstra tydelige for chauffører, og Køge Å-stien bliver lagt om i en længere periode.

Illustration af Værket ved Regnemark, der forventes færdigbygget i 2027.
Illustration af Værket ved Regnemark, der forventes færdigbygget i 2027.

Med byggepladser følger lastbilstrafik, og det gælder også byggeriet af Danmarks største vandværk nær Bjæverskov, Værket ved Regnemark.  

HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, står bag byggeriet, som varer de næste tre år, og det skal være sikkert både for naboerne, trafikanterne og byggefolkene. HOFOR har derfor blandt andet sat hegn op omkring byggepladsen og malet cykelstien langs Ringstedvej mod vandværket blåt.

Seniorprojektleder fra HOFOR Troels Lund fortæller: 

“Sikkerheden er vigtig - ikke mindst for de bløde trafikanter i området. Derfor har vi malet  cykelstien blå for at gøre chaufførerne mere opmærksomme på cyklisterne. Vi har også givet lastbilerne ekstra plads til at dreje ned ad vejen Regnemarkværket fra Ringstedvej ved at udvide vejen med såkaldte asfaltkiler i rabatten.” 

Han fortsætter: 

“Vi bygger det nye vandværk over de kommende tre år, og derfor vil der være megen aktivitet og trafik til og fra værket - især det første års tid, hvor vi laver fundering og bygger selve bygningen. Derefter bliver det mere indvendige og tekniske arbejder. Når vi er færdige med det nye værk, bliver det gamle værk revet ned. Det sker om cirka fire år, da det til den tid er overflødigt,” siger Troels Lund. 

Værket ved Regnemark står for cirka 20 procent af vandforsyningen til HOFORs en million kunder. Værket bliver bygget om, fordi det gamle værk efterhånden har 60 år på bagen og behov for en modernisering for at sikre sundt drikkevand til kunderne i fremtiden. Samtidig indføres der blødgøring af vandet, så indholdet af kalk reduceres til ca. det halve.

HOFOR moderniserer i alt syv vandværker, der producerer drikkevand til otte kommuner i hovedstadsområdet.

Vandreruten langs åen flyttes lidt 
Troels Lund forklarer, at HOFOR og projektfolkene gør, hvad de kan for at undgå gener for beboerne og andre i området:  

“Vi ved, at byggeriet kommer til at fylde en del i landskabet og lydbilledet, og derfor forsøger vi at tilpasse området midlertidigt ved at sætte støjhegn op mod naboerne og lægge stien i området om, så det fortsat er muligt at gå tur i området uden at skulle ind over den indhegnede byggeplads, siger han og fortsætter:  

“Til at starte med var planen at lade folk gå langs åen, men pga. den høje vandstand denne vinter – og måske også de næste vintre – omlægger vi stien, så man kan komme tørskoet rundt øst om byggepladsen. Vi opsætter informations- og markeringsskilte langs ruten og sørger for at slå græsset, så den er til at bruge,” fortæller Troels Lund.  

Fakta om Værket ved Regnmark 

Vandværket skal levere blødere vand til hovedstadsområdet. Værket skal producere ca. 1400 m³/t, svarende til ca. 21 % af HOFORs samlede produktion. Det er forventningen, at værket står klar i 2027.  

Kontakter

Stig Søndersø
stilin@hofor.dk
27952077

Billeder

Illustration af Værket ved Regnemark, der forventes færdigbygget i 2027.
Illustration af Værket ved Regnemark, der forventes færdigbygget i 2027.
Download
Cykelstien langs en del af Ringstedsvej er blevet malet lyseblå og dermed tydeligere for chauffører.
Cykelstien langs en del af Ringstedsvej er blevet malet lyseblå og dermed tydeligere for chauffører.
Download
Den nye, midlertidige rute langs åen tegnet med lysegrøn og byggepladsen tegnet med rødt.
Den nye, midlertidige rute langs åen tegnet med lysegrøn og byggepladsen tegnet med rødt.
Download

Om HOFOR

HOFOR A/S er Danmarks største lokale forsyner, der sørger for vand, varme, bygas, fjernkøling og afledning af spildevand for flere end 1 million mennesker i hovedstadsområdet. Vi opfører vindmøller og solcelleparker, der leverer energi til et grønnere Danmark. Sammen med vores otte ejerkommuner skaber vi bæredygtige byer med fokus på skybrudsprojekter, energioptimering og udvikling af fremtidens forsyningsløsninger. Vi tager ansvar og arbejder tæt sammen med vores kunder, universiteter, erhvervsliv og myndigheder. Vi har over 150 års erfaring, 1.500 ansatte og en årlig omsætning på over 6 milliarder kroner.

Følg pressemeddelelser fra HOFOR A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HOFOR A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye