Traffiktal: ”Ret god” februar for flyselskabet Play

Del

Passagertallet steg i februar 2024 med 66 % sammenlignet med sidste år og belægningsgraden var 81%. - ni ud af ti PLAY-fly ankom til tiden  

Play fly
Play fly PR-foto

Det islandske lavprisflyselskab Play transporterede 106.042 passagerer i februar 2024, hvilket er en stigning på 66% fra februar sidste år, hvor PLAY transporterede 63.949 passagerer. PLAY havde en belægningsgrad på 81% i februar sammenlignet med 76,9% sidste år. Stigningen i belægningsgraden, den såkaldte load-factor, er et tegn på, at efterspørgslen igen stiger. I efteråret 2023 oplevede Play i kølvandet på unøjagtig global nyhedsdækning af den seismiske aktivitet på Reykjanes-halvøen et fald i efterspørgslen.

Af alle passagerer, der rejste med PLAY i februar 2024, fløj 27,9 % fra Island, 40 % fløj til Island, og 32,1 % var forbindelsespassagerer (VIA).  Play’s nordamerikanske marked har oplevet en stigning i belægningsfaktoren fra 67% i februar 2023 til 78% i februar 2024. Paris og Barcelona havde over 90% belægningsgrad i februar, og belægningsgraden for Alicante var omkring 90%.

90% af PLAYs flyvninger i februar ankom til tiden, og rettidigheden for året 2024 til dato er 84,1%

Nye destinationer tilføjet og rekordsalg

PLAY oplevede et stærkt salg i februar og havde en rekordsalgsuge i begyndelsen af måneden. Februar havde også den højeste daglige omsætning i en måned i PLAYs historie. Det er tydeligt, at efterspørgslen er steget igen, og fremadrettede bookinger for året ser robuste ud.

I februar har PLAY, der har hub i Reykjavik, åbnet for billetsalg til Madeira i Portugal og Marrakech i Marokko. Det er første ruteflyvning mellem Island og Afrika. PLAY har også tilføjet Vilnius i Litauen til sit rutenetværk samt Split i Kroatien. For danske rejsende er det dog fortsat PLAY’s destinationer Baltimore, Boston, New York og Washington DC i USA og Toronto i Canada, der er interessant og den nye tilføjelse at rejsende uden yderligere omkostninger kan booke et stop-over i Island på op til 10 dage.

Birgir Jónsson, administrerende direktør for PLAY:

"Februar var en ret god måned for PLAY. Vi ser, at efterspørgslen vender tilbage til markedet efter en udfordrende periode efter den vildledende internationale nyhedsdækning omkring den seneste seismiske aktivitet, der afkølede efterspørgslen efter Island som destination i løbet af de sidste måneder.

Men i februar så vi, at tidevandet begyndte at vende, vores belægningsgrad på 81% var 4 procentpoint højere end i februar sidste år. Samtidig voksede antallet af passagerer med 66% til 106 tusind. Vores fremragende operationelle teams og besætninger opnåede 90% rettidighed, hvilket er en sand bedrift under vinteroperationer i Island og endnu et bevis på deres professionalisme og dygtighed.

Vi nåede en betydelig milepæl i vores finansiering, da vi sikrede aktietegningsforpligtelser på ISK 4.000 millioner (ca. 30 mio. USD) fra både eksisterende og nye aktionærer. Når denne finansieringsfase er afsluttet og godkendt på vores ordinære generalforsamling i marts, er vi klar til at gå ind i vores næste vækstfase, velfinansieret og laserfokuseret på at nå vores fremtidige mål.

Når vi sammenligner den kommende sommersæson med sidste år, ser vi betydeligt højere belægningsfaktorer og udbytter og fortsat vækst i den livsvigtige supplerende indtægtsstrøm. Vi hos PLAY har derfor mange ting at være glade for, og vi vil alle stræbe efter at holde vores omkostninger lave, øge vores omsætning og fortsætte med at give vores passagerer kvalitetsservice til en god pris."

Kontakter

For mere information, kontakt:

Charlotte Schwarz-Rosman, Grey Public, på vegne af Play
play-pr-dk@grey.com

Billeder

Play fly
Play fly
Download
Play fly
Play fly
Download

PLAY er et lavprisflyselskab, der flyver fra Island til 30+ destinationer i Europa og Nordamerika. PLAY flyver med nye Airbus A321NEO og A320NEO fly med en enkel og  strømlinet service, der giver rejsende mulighed for at betale mindre og stadig få en god rejseoplevelse. Sikkerheden er det vigtigste for PLAY, men også tidspræcision, enkelhed, glæde, lave priser og omtanke for miljøet er en del af flyselskabets kerneprincipper. Læs mere på https://www.flyplay.com/da-dk

Følg pressemeddelelser fra Fly PLAY hf

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fly PLAY hf

Stærk stigning i passagertal og belægningsgrad midt i kapacitetsudvidelse7.5.2024 15:49:52 CEST | Pressemeddelelse

I april 2024 oplevede flyselskabet, PLAY, en betydelig stigning i passagertallet med 122.217 rejsende sammenlignet med 102.499 i april 2023, hvilket markerer en bemærkelsesværdig stigning på 19 pct. Desuden var belægningsgraden for april 2024 85,1 pct. sammenlignet med 80,8 pct. i samme måned sidste år. Stigning er særlig bemærkelsesværdig, da kapaciteten, målt i enheden ASK, steg 16 pct. samt at påsken i år indtraf i marts i modsætning til 2023, hvor den faldt i april.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye