Danske Spil A/S

Danske Spil krydser fingre for Oscar til dansk kortfilm: ”Outsider, men ikke chanceløs”

Del

Der er plads til behersket dansk optimisme forud for weekendens Oscar-uddeling: Oddssætterne hos Danske Spil øjner en historisk femte dansk kortfilms-statuette.

And the Oscar goes to… Denmark, endnu engang.

Sådan kan det komme til at lyde, når der natten til mandag skal uddeles Oscar-statuetter til årets bedste film. De rød-hvide farver er repræsenteret i kortfilms-kategorien, hvor Lasse Lyskjær Noers danske kortfilm 'Ridder Lykke' er blevet nomineret til en Oscar.

Og selv om en anden film er klar favorit i kategorien, så vil oddssætter Mathias Reimer Larsen bestemt ikke afvise en dansk triumf.

”Ridder Lykke ser ud til at få større og større chancer for at vinde statuetten, som uddelingen kommer tættere og tættere på. Lykkeridderen er stadig en outsider, men den er bestemt ikke chanceløs. Da nomineringerne blev offentliggjort i slutningen af januar, vurderede vi, at den havde omkring 12,5 procents chance for at vinde, men som nu giver vi den faktisk over 20 procents chance. Det virker til, at filmens unikke blanding af sorg og humor er noget, som folk kan relatere til – vi kan i hvert fald se, at vores kunder tror på dansk sejr,” siger Mathias Reimer Larsen.

Således har 80 procent af Danske Spils kunder gættet på, at den danske kortfilm tager Oscar med hjem, så der er stor opbakning til ’Ridder Lykke’ herhjemme fra.

Oppe mod kæmpe favorit

Han understreger dog, at Ridder Lykke stadig kun er outsider: Den kæmpestore favorit er Wes Andersons stjernespækkede kortfilm ’The Wonderful story of Henry Sugar’ med blandt andre Benedict Cumberbatch og Ralph Fiennes på rollelisten.

I hovedkategorien er Mathias Reimer Larsen til gengæld ikke så meget i tvivl om udfaldet.

”Filmen ’Oppenheimer’ er så stor favorit, at vi er ret sikre på, at den også går hen og vinder. Og det er vores kunder også. Mere end otte ud af 10 indskud på spillet er sat på Oppenheimer, og vores chancevurdering har i løbet af pris-sæsonen rykket sig fra 11 procents vinderchance til næsten 100. Ja, man kan vel sige, at vi er bombesikre på, at den går hen og vinder Oscar’en som årets bedste film,” siger Mathias Reimer Larsen.

Oscarshowet løber af stablen natten til mandag og kan ses direkte på TV2 allerede fra klokken 22.05 søndag aften.

Følg pressemeddelelser fra Danske Spil A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Spil A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye