Region Midtjylland

Fem i finalen: De er i spil til Landsbyprisen 2024

Del

Se hvilke landsbyer i Region Midtjylland, der dyster om Landsbyprisen på 150.000.

I alt har ni landsbyer været indstillede til Landsbyprisen 2024. Fem er videre til finalen efter vurdering i et fagligt panel. Illustration. Region Midtjylland.
I alt har ni landsbyer været indstillede til Landsbyprisen 2024. Fem er videre til finalen efter vurdering i et fagligt panel. Illustration. Region Midtjylland.

Daugård, Skave, Hou, Timring og landsbyklyngen Ejer Bjerge. Fra højde til hav og fra øst til vest repræsenterer de navne fem meget forskellige dele af Region Midtjylland. Men de har noget vigtigt til fælles. Der er nemlig tale om fem lokalsamfund, som i særlig grad har fundet en opskrift på landsbyudvikling, der virker. Derfor er det også disse fem, der indtager finalen i dysten om Region Midtjyllands Landsbypris 2024.

De fem finalister er valgt fra et felt på ni indstillede kandidater, der alle er blevet vurderet af et fagligt panel. I sidste uge fik de fem finalister så mulighed for at præsentere deres landsbyer i regionshuset foran det faglige panel og en række medlemmer af regionsrådet.

- Det var en fornøjelse at møde finalisterne og opleve, hvor meget de brænder for deres lokalsamfund. Der er et kæmpe engagement i de midtjyske landsbyer, og selv om der er stor forskel på de fem, og også på det udgangspunkt de arbejder med deres udvikling fra, så deler de i høj grad en evne til at mobilisere lokale kræfter og gå strategisk til værks, siger formand for regionsrådets udvalg for regional udvikling, Bent Graversen (V). 

Kontant anerkendelse

Med Landsbyprisen følger 150.000 kroner, der kan anvendes til yderligere fælles initiativer i landsbyen. Derudover følger naturligvis velfortjent anerkendelse.

- Vi hører med jævne mellemrum historier om, at det står skidt til i landdistrikterne, og der er heller ikke tvivl om, at der er udfordringer. Men det er netop derfor, at Landsbyprisen giver mening. For med den hylder vi dem, der trodser udfordringerne, og i rigtig mange landsbyer formår de altså at finde nye muligheder i fællesskab. Den tilgang skal vi som region være med til at udbrede, siger udvalgets næstformand, Henrik Qvist (EL). 

Regionsrådet beslutter på sit aprilmøde, hvem der vinder Landsbyprisen. Det sker på baggrund af endnu en votering samt indstilling fra det faglige panel. 

Som en del af processen, kan finalisterne få produceret en kort video, der præsenterer deres landsby. Videoerne offentliggøres i løbet af april frem mod regionsrådets beslutning om vinderen.

Læs meget mere om kriterier og proces for Region Midtjyllands Landsbypris her https://www.ru.rm.dk/kultur-og-landsbyer/landsbyer/region-midtjyllands-landsbypris/eller besøg regionens vidensportal om landdistriktsudvikling, der er fyldt med inspiration til bæredygtig udvikling af landsbyer, og hvor bl.a. en række tidligere vindere af Landsbyprisen fortæller om deres lokalsamfund: https://www.landsbyviden.rm.dk/landsbyprisen/

Fakta. Finalister til Landsbyprisen 2024

 • Skave, Holstebro Kommune
 • Timring, Herning Kommune
 • Hou, Odder Kommune
 • Daugård, Hedensted Kommune
 • Ejer Bjerge, Skanderborg Kommune

Fakta alle indstillede til Landsbyprisen 2024

 • Nimtofte, Syddjurs Kommune
 • Skave, Holstebro Kommune
 • Timring, Herning Kommune
 • Ejer Bjerge, Skanderborg Kommune
 • Vestbirk, Horsens Kommune
 • Hou, Odder Kommune
 • Daugård, Hedensted Kommune
 • Gjerrild, Norddjurs Kommune
 • Trustrup-Lyngby, Norddjurs Kommune

Kontakter

Kontaktoplysninger på medlemmer af regionsrådet

Regionsrådets 41 medlemmer er valgt for 1. januar 2022 til 31. december 2025. Alle har egen side med oplysninger om politikeren.

https://link.rm.dk/Regionsrådetsmedlemmer

Om Region Midtjylland

Region Midtjylland er en politisk styret, administrativ enhed, der har tre hovedopgaver inden for velfærd og udvikling: Sundhed og hospitaler, specialiserede tilbud til socialt udsatte og handicappede.

Regional Udvikling søger gennem konkrete regionale opgaver, ekspertiser og partnerskaber at skabe gode, fremtidssikrede løsninger og sikre, at Region Midtjylland er en attraktiv og bæredygtig region for alle.

Følg pressemeddelelser fra Region Midtjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Midtjylland

KORRIGERET. Lisbeth Holsteen Jessen går på pension9.4.2024 13:50:56 CEST | Pressemeddelelse

KORRIGERET. I underrubrikken er tallet 30 ændret til 31. 4. afsnit "Lisbeth Holsteen Jessen er oprindelig uddannet cand.scient.pol. fra Statskundskab i Aarhus og bestred forskellige lederstillinger i Aarhus Amt, før hun i 2007 blev hospitalsdirektør først på Regionshospitalet Silkeborg, Hammel Neurocenter og Skanderborg Sundhedscenter og senere Odder Sygehus." er ændret til: Lisbeth Holsteen Jessen er oprindelig uddannet cand.scient.pol. fra Statskundskab i Aarhus og bestred forskellige lederstillinger i Aarhus Amt, før hun i 1998 blev hospitalsdirektør først på Odder Sygehus og senere, i 2007, på Regionshospitalet Silkeborg, Hammel Neurocenter og Skanderborg Sundhedscenter. Vi beklager fejlene. Efter 31 års ansættelse i Region Midtjylland – heraf 16 år på Regionshospitalet Horsens - har hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen valgt at gå på pension.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye