Erhvervsministeren: EU skal skærpe kampen om grønne jobs og investeringer

Del

Med geopolitiske spændinger, pressede forsyningskæder og nye konkurrenceparametre skal industripolitikken i EU være langt mere ambitiøs, end i den er i dag. 

De seneste år har betydet krig på europæisk jord, håndtering af klimaforandringer, pressede forsyningskæder og inflation. Det betyder et øget fokus på at sikre EU’s industri i det globale kapløb.

Danmark kæmper for at sikre, at europæiske virksomheder ikke taber kampen om investeringer mod bl.a. USA og Kina. Derfor skal der mere tempo på sagsbehandlinger og byrderne skal ned. For at styrke industripolitikken er der også behov nye instrumenter til at tiltrække flere private investeringer i grønne teknologier til Europa. Som led i den kamp har Danmark og Tyskland sendt et fælles brev til Thierry Breton, kommissær for det indre marked, med forslag til, hvordan EU’s konkurrenceevne kan styrkes.

Erhvervsminister Morten Bødskov:
”EU skal op i gear på industripolitikken. For de næste års investeringer i grønne teknologier og vedvarende energi kommer til at være uden fortilfælde. Sagsbehandlingstiderne ned, investeringer ud at leve, gøre EU attraktivt for private investeringer og begrænse bøvlet og unødvendig bureaukrati. For det nytter ikke noget, at en virksomhed skal udfylde over 200 sider i en støtteansøgning i EU, når man kan tage over Atlanten til USA og kun udfylde 30 sider. Eller at en godkendelse for nye teknologier i EU tager op til 8 år, og samme godkendelse kun tager omkring 3 år i USA. Derfor skal industripolitikken helt frem på den europæiske dagsorden, hvis vi ikke skal ende med at gå glip af vækst, viden og innovation.”

Som næste skridt deltager erhvervsminister Morten Bødskov i dag i rådsmøde i Bruxelles, hvor ministre fra EU-landene skal diskutere og drøfte fremtiden for europæisk industri. Dagens drøftelse spiller ind i et pågående arbejde med at sikre EU’s konkurrenceevne og fremtidens jobs.

Til dagens rådsmøde vil ministrene blandt andet også drøfte en opdateret europæisk maritim strategi og bæredygtig turisme i fremtiden.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye