Vejdirektoratet

Udbygning af Kong Frederik IX’s Bro påvirker trafikken

Del

Den gamle klapbro mellem Lolland og Falster er ved at blive udvidet med ekstra jernbanespor, og det kan give trafikale udfordringer i de arbejdssituationer, hvor det er nødvendigt at skabe en såkaldt overledning for at give adgang til kraner.

Kong Frederik IX’s Bro fører over Guldborgsund mellem Nykøbing Falster og Sundby. Foto: Vejdirektoratet
Kong Frederik IX’s Bro fører over Guldborgsund mellem Nykøbing Falster og Sundby. Foto: Vejdirektoratet

Banedanmark og Sund & Bælt er lige nu i fuld gang med at udbygge Kong Frederik IX’s Bro mellem Lolland og Falster med et ekstra jernbanespor. Det sker ved, at man bygger en ekstra jernbanebro, der skal gå parallelt med den eksisterende bro, så der i fremtiden kommer til at være to jernbanespor til Femern.

Vejdirektoratet hjælper til med den del, der har at gøre med trafikken på vejene. I øjeblikket sker det ved, at det i perioder er nødvendigt at inddrage den ene kørebane for at gøre plads til kraner, hvilket kan give trafikale udfordringer.

To-tre gange om ugen frem til maj 2024 vil trafikanter derfor blive flyttet fra den ene vognbane til den anden. Dette sker i dagtimerne og kun når der bliver udført arbejde fra den sydlige bro.

En sådan manøvre kaldes for en overledning, og den kan få biltrafikken til at klumpe en smule sammen og give mindre forsinkelser. Overledninger forventes at blive gentaget i hele byggeperioden for den nye jernbanebro.

For cyklister gælder det særlige forhold, at de er henvist til at køre på den nordlige cykelsti, der er dobbeltrettet. Den får man adgang til i rundkørslen ved Guldborgvej og krydset ved Fejøgade.

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet måtte medføre for trafikanterne.

På Vejdirektoratets trafikkort kan man altid holde sig opdateret om den aktuelle situation på statsvejene og få viden om restriktioner for trafikken, konkrete vejarbejder og øvrige trafikmeldinger.

Læs mere om Kong Frederik den IX's Bro

Læs mere på Trafikinfo.dk

Nøgleord

Kontakter

Vejdirektoratets Trafikcenters pressetelefon

Tlf:20 61 26 64

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye