Børn overrækker forslag om bedre fritid til Tesfaye

Del

Tre børn fra UNICEFs Nationale Rettighedsråd overrakte tidligere i dag en række anbefalinger til, hvordan politikerne kan skabe bedre rammer om børns fritidsliv og skoleliv. Anbefalingerne vil undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) nu gå videre med i Folketinget.

Oskar, Sarah og Mathilde fra UNICEFs Nationale Rettighedsråd overrækker rådets anbefalinger til undervisningsminister Mattias Tesfaye (S).
Oskar, Sarah og Mathilde fra UNICEFs Nationale Rettighedsråd overrækker rådets anbefalinger til undervisningsminister Mattias Tesfaye (S).

En resolution om børns ret til fritid, leg og kreative aktiviteter blev i dag overrakt af børn fra UNICEFs Nationale Rettighedsråd til undervisningsminister Mattias Tesfaye (S).

Resolutionen er blevet udarbejdet i forbindelse med UNICEFs Børnetopmøde og den anbefaler blandt andet, at der kommer flere kreative og aktive fag i skoledagen, og at der bliver skabt flere udearealer, grønne områder og haller, så alle børn og unge har mulighed for at deltage i fritidsaktiviteter.

Særligt ønsket om mere bevægelse i skoletiden stod højt på dagsordenen, da Mathilde, Oskar og Sarah fra Det Nationale Rettighedsråd (DNR) mødtes med Mattias Tesfaye i Børne- og Undervisningsministeriet.

”Vi vil gerne have mere bevægelse og aktivitet i skoletiden. Ikke kun i frikvartererne, men også i timerne. Der er mange, der har svært ved at koncentrere sig, når man skal sidde stille på en stol. Især sidst på dagen efter spisefrikvarteret,” lød beskeden på mødet fra Sarah Seldrup, der går i 8. klasse.

Vil tage anbefalingerne med i Folketinget

Undervisningsminister Mattias Tesfaye lovede at tage børnenes anbefalinger med videre til Folketingets forhandlinger i forbindelse med regeringens folkeskoleudspil.

”Jeg håber at kunne lave en aftale med Folketinget om, at især de ældste klasser kan få mere indflydelse på deres eget skema og mulighed for at vælge flere valgfag. Og at der fremover vil være mere undervisning, hvor man ikke bare sidder på sin stol, men hvor man får mulighed for at være udenfor, have musik eller billedkunst, bevæge sig eller hvad man nu har lyst til,” siger Mattias Tesfaye.

Det Nationale Rettighedsråds resolution indeholder i alt 16 anbefalinger, som rådet i løbet af året overrækker til forskellige aktører på børne- og ungdomsområdet. Det gælder politikere, men også skoler, forældre og andre ansvarlige voksne, såvel som børn og unge selv.

Målet med denne resolution er, at alle voksne lytter til, hvad børn har at sige, og at voksne vil bidrage til, at børn og unge får et aktivt fritidsliv og en god skolegang med pauser og gode fællesskaber.

FAKTA: Det Nationale Rettighedsråd 

UNICEFs Nationale Rettighedsråd består af ti elever fra UNICEF-certificerede rettighedsskoler over hele Danmark. Rådet er talerør for børn på flere end 50 rettighedsskoler.

Rådets mission er at tilskynde børn og unge, relevante aktører, beslutningstagere og politikere til at bruge de bestemmelser og principper, der gør sig gældende i Børnekonventionen.

Det Nationale Rettighedsråd udarbejder hvert år en resolution med udgangspunkt i en eller flere artikler fra Børnekonventionen i relation til et aktuelt tema. I år handler den om børns fritidsliv.

I skoleåret 23/24 består Det Nationale rettighedsråd af: Caroline fra Vestegnens Privatskole (Taastrup), Emma fra Næsby Skole (Odense), Hjalte fra Munkebjergskolen (Odense), Matilde fra Borgerskolen (Taastrup), Mina fra Strandgårdskolen (Ishøj), Oskar fra Hyllehøjskolen (Middelfart), Sarah fra Lisbjergskolen (Aarhus), Sebastian fra Lisbjergskolen (Aarhus) og Smilla fra Mørke Skole (Mørke).

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra UNICEF Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra UNICEF Danmark

UNICEF advarer: Intet sted i Gaza er sikkert at tage hen for de 600.000 børn i Rafah6.5.2024 15:22:41 CEST | Pressemeddelelse

Et bebudet israelsk militært angreb af Gazas sydligste by Rafah vil udgøre en katastrofal risiko for de 600.000 børn, der i øjeblikket tager ly i byen, advarer UNICEF. Hundredtusindvis af børnene i Rafah er sårede, syge, underernærede, traumatiserede eller lever med et handicap, og bør ikke tvangsflyttes. I stedet bør børnene beskyttes og en øjeblikkelig og langvarig humanitær våbenhvile igangsættes.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye