Billund Kommune

Store events kommer til Billund Kommune

Del

Grindsted kommer senere på året til at være den første by i Danmark, der åbner dørene for en international Teqball Turnering med deltagelse af nogle af verdens bedste spillere. Derudover bliver der afsat penge til at understøtte kulturarrangementer i MAGION og en pulje til bylivsaktiviteter i Grindsted, herunder sommeraktiviteter på torvet. Samtidig kan Billund byde velkommen til en international dartskole, som afsluttes med et stort internationalt ungdomsstævne.

Økonomiudvalget har besluttet at støtte en række events, der skal sikre liv, aktivitet og besøgende til Billund og Grindsted. Fx kan Billund byde velkommen til en international dartskole, som afsluttes med et stort internationalt ungdomsstævne.
Økonomiudvalget har besluttet at støtte en række events, der skal sikre liv, aktivitet og besøgende til Billund og Grindsted. Fx kan Billund byde velkommen til en international dartskole, som afsluttes med et stort internationalt ungdomsstævne. Foto: Dansk Dart Union

Billund Kommunes Økonomiudvalg har på et møde den 5. marts 2024 besluttet at støtte en række events, der skal sikre liv, aktivitet og besøgende til Billund og Grindsted.

Det er vigtigt for os i kommunalbestyrelsen, at vi understøtter udviklingen af vores stærke byer. Vi tror på, at vi via spændende aktiviteter både kan give de lokale borgere gode oplevelser og samtidig tiltrække besøgende udefra. Derfor er jeg glad for, at vi støtter en række tiltag, der fremmer samarbejdet på tværs af foreningslivet og samtidig skaber opmærksomhed omkring nye sportsgrene,” siger Stephanie Storbank, borgmester i Billund Kommune. 

Teqball er en forholdsvis ny sportsgren i Danmark, og det er et boldspil, der kombinerer fodbold og bordtennis. Forventningen er, at cirka 20 lande vil være repræsenteret med omkring 100 deltagere til den tre dage lange turnering, der afholdes i juni 2024. Turneringen arrangeres af GGIF Fodbold, og Grindsted bliver den første by i Danmark, der afvikler en stor international Teqball turnering.

Samtidig har Økonomiudvalget besluttet at der afsættes penge til MAGION i 2024 og 2025 med henblik på at understøtte større kulturarrangementer, og at der i 2024 og 2025 afsættes en pulje til bylivsaktiviteter i Grindsted, herunder en række sommeraktiviteter på torvet. Alt dette støtter op om den politiske vision om at udvikle Grindsted.

Derudover kan Billund åbne dørene for den internationale dartskole, der kommer til at løbe af stablen henover en weekend i sensommeren og afsluttes med et ungdomsstævne - International Youth Challenge (IYC). Det er forventningen, at omkring 50-60 deltagere plus landstrænere vil deltage i dartskolen, og at omkring 100 vil deltage i ungdomsstævnet. Bag de to events står Dansk Dart Union og Hejnsvig Dartklub.

”Jeg glæder mig til at byde en række internationale sportsudøvere velkommen til Børnenes Hovedstad. Samtidig er jeg stolt over det engagement, som vi oplever fra de lokale foreninger, der står bag de spændende turneringer og stævner. Jeg glæder mig til, at vi sammen skal udbrede kendskabet til nichesportsgrenene,” lyder det fra Stephanie Storbank.

 Yderligere information

  • Økonomiudvalget har i 2024 afsat 150.000kr. til den internationale Teqball Turnering. Læs mere om Teqball her:  https://a-sport.dk/inspiration/teqball/
  • Samtidig har Økonomiudvalget afsat 250.000 kr. i 2024 og 2025 til MAGION med henblik på at understøtte større kulturarrangementer
  • Økonomiudvalget har desuden besluttet at afsætte 250.000kr. i 2024 og 2025 til en pulje til bylivsaktiviteter i Grindsted, herunder sommeraktiviteter på torvet.
  • Derudover har Økonomiudvalget afsat 50.000kr. i 2024 til den internationale dartskole og IYC, som er et officielt stævneformat under Worlds Darts Federation

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

Frivillige kræfter skaber uforglemmelige oplevelser for børn fra hele landet16.5.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Skole OL-finalen nærmer sig med hastige skridt, og der er ingen DIF Skole OL uden de frivillige. Over 450 frivillige fra Billund Kommune er klar til yde en kæmpe indsats - nogle for første gang, mens andre har været med i flere år. To af dem er Elsebeth Bloch, der er med som frivillig for tredje gang, og Cecillie Jutta, der er med som frivillig for første gang. De glæder sig til at gøre en forskel til dette års Skole OL-finale.

SAGRO samt Billund og Vejen Kommuner samarbejder om stort græsningsprojekt3.5.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I området omkring Holme Å er en række planter og insekter fra Den Danske Rødliste i fare for at forsvinde. SAGRO, Billund og Vejen Kommuner har derfor sammen med de lokale lodsejere igangsat et afgræsningsprojekt, som skal holde ådalen lysåben for at sikre den bedst mulige biodiversitet. Målet er, at i alt 190 hektar naturarealer bliver omdannet til et mekka for biodiversitet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye