Danmarks Frie Forskningsfond

13 unge talentfulde forskere får unik mulighed for ophold i internationale forskningsmiljøer

Del

13 spirende forskere er nu klar til at rejse ud i verden og fordybe sig i deres forskning og kickstarte deres forskerkarrierer. Med sig har de internationale postdoc-bevillinger fra Danmarks Frie Forskningsfond for 26,6 millioner kroner.

Adobe Stock

Danmarks Frie Forskningsfond har uddelt 26,6 millioner kroner til 13 internationale postdoc-stipendiater, der skal styrke dansk forskning gennem internationalt samarbejde. Formålet med postdoc-bevillingen er at støtte yngre forskere i begyndelsen af deres forskerkarrierer og udvikle deres forskerkompetencer samt styrke deres internationale mobilitet. Fondens fem faglige forskningsråd uddeler bevillingerne til forskere, der har opnået en ph.d.-grad på en dansk institution.

Se listen med de 13 bevillingsmodtagere her.

Forskertalenterne rejser ud i op til to år for at fordybe sig i hvert sit forskningsfelt, der spænder bredt i det videnskabelige miljø. De forsker i alt fra hvordan og hvorfor jordens vind- og vejrforhold varierer, hvilke paradokser og konflikter, der opstår i bekæmpelsen af klimaforandringerne og hvordan velstand, status og social ulighed udviklede sig i Nord- og Centraleuropa i den senere bondestenalder.

Modtagerne af de internationale postdoc-bevillinger kommer fra Københavns Universitet, Syddansk Universitet, Roskilde Universitet, Aarhus Universitet, Region Hovedstaden, Aalborg Universitet og Danmarks Tekniske Universitet.

Turen går til Amerika, Oceanien og Europa

To af de unge forskere rejser til Lund University i Sverige, og tre forskere rejser til hver sit universitet i Tyskland. En forsker rejser hele vejen til Queensland University of Technology i Australien, og to forskere rejser til hver sit universitet i USA. De resterende forskere rejser til hvert sit universitet i hver sit land: deCODE genetics i Island, Queen Mary University of London i England, University of Otago i New Zealand og Vrije University i Holland.

Med postdoc-bevillingerne ønsker Danmarks Frie Forskningsfond at styrke og videreudvikle internationaliseringen af dansk forskning, så talentfulde forskere får mulighed for at tilbringe en periode af deres forskerkarriere i udlandet.

Kontakter

Om Danmarks Frie Forskningsfond

Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) finansierer forskning af højeste internationale kvalitet og styrker den excellente forskning i Danmark. Fonden investerer i risikovillig forskning, der er baseret på forskernes idéer inden for og på tværs af videnskabelige områder, uafhængigt af politiske og strategiske satsninger.

DFF fremmer internationalisering af forskningen og styrker det unge talent såvel som den erfarne forsker. Herudover yder fonden forskningsfaglig rådgivning til minister, Folketing og det øvrige danske og internationale forskningslandskab. Det sker med baggrund i ekspertise og faglig diversitet gennem fondens 84 bestyrelses- og rådsmedlemmer, der alle er anerkendte og aktive forskere.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Frie Forskningsfond

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Frie Forskningsfond

Danmarks Frie Forskningsfond støtter nyskabende forskning og videnskabelig udvikling med 10,4 millioner kroner20.12.2023 06:10:00 CET | Pressemeddelelse

Danmarks Frie Forskningsfond har netop uddelt bevillinger til 30 forskningsprojekter, tidsskrifter, netværk og udenlandske forskningsophold. Midlerne er fordelt på fire forskellige virkemidler og skal fremme videnskabelig nytænkning, styrke samarbejdet mellem danske og internationale forskningsmiljøer, styrke udbredelsen af humanistisk forskning, samt støtte talentfulde studerende.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye