DI - Dansk Industri

DI: Fjern bøvl og byrder med en gravko - ikke pincet

Del

Erhvervslivet jubler over at kommunernes og regeringens planer om at skrotte regler for millioner af kroner. - Bedre sent end aldrig, lyder det fra landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri.

Vicedirektør Kim Haggren, Dansk Industri. Foto: Hans Søndergaard.
Vicedirektør Kim Haggren, Dansk Industri. Foto: Hans Søndergaard.

En jungle af regler og bureaukrati koster nemlig danske virksomheder milliarder af kroner, fordi de skal bruge tid på nye regler, indberetning og rapportering – tid, de i stedet kunne have brugt på skabe vækst og arbejdspladser.

- Det er enormt positivt, at regeringen og Kommunernes Landsforening nu tager første skridt mod en gennemgribende regelforenkling og sanering af administrative byrder, siger vicedirektør Kim Haggren, DI.

Brug en gravko
- Vi ser fra DI’s side gerne, at man går endnu hårdere til værks. Regler skal ikke fjernes med en pincet, men med en gravko.

- Derfor foreslår vi, at regeringen indfører et reduktionsmål for administrative byrder på 25 pct. og sætter gang i en grundig udlugning i alle ministerier, siger Kim Haggren.

- Bøvl og administrative byrder koster i dag danske små og mellemstore virksomheder cirka 30 milliarder kr. om året – og tallet ser kun ud til at stige. Derfor bakker vi DI op om indsatsen.

Flodbølge af ny regler
- Vi har i erhvervslivet ført en årelangt kamp for at få ryddet op i regeljunglen. Men desværre har vi set at omfanget af nye regler, love, direktiver og forordninger fra Folketinget og EU er vokset år efter år.

- Det er en sand flodbølge af ny lovgivning, der har ramt virksomhederne især fra EU med bl.a. GDPR, CSRD og NIS2. Derfor er det på høje tid at politikerne stopper op og ser på om ikke lovmaskinen skal have et eftersyn.

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Vicedirektør Kim Haggren, Dansk Industri. Foto: Hans Søndergaard.
Vicedirektør Kim Haggren, Dansk Industri. Foto: Hans Søndergaard.
Download

Links

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye