Midttrafik

Stor efterspørgsel på ekstra busser til fodbold og koncerter

Del

Sidste års pilotforsøg med busafgange cirka hvert tiende minut blev godt modtaget hos AGF og Tivoli Frihedens publikum. Aarhus Kommune og Midttrafik fortsætter derfor med at tilbyde ekstrabusser i forbindelse med arrangementer i Kongelunden i 2024. Derudover vil der også være ekstrabusser indsat mod Eskelunden under NorthSide.

Midttrafiks gule busser kører fodbold- og musikfans til Kongelunden og Eskelunden
Midttrafiks gule busser kører fodbold- og musikfans til Kongelunden og Eskelunden

Mange fodbold- og musikfans oplevede sidste år fordelen ved at springe på linje 18 mod Kongelunden. Store arrangementer er ofte lig med lange bilkøer og parkeringskaos. Her er busserne det lette valg, hvor man undgår det trafikale bøvl og kan drikke et par fadøl uden at bekymre sig om promillegrænsen på hjemturen.

Et pilotforsøg med ekstrabusser til AGF-kampe og Fed Fredag-koncerter i 2023 var så stor en succes, at Midttrafik i år indsætter ekstrabusser til alle AGF-kampe, alle Fed Fredag-koncerter og som noget nyt Fed Lørdag-koncerter og NorthSide i Eskelunden. Pilotforsøget og kørslen i 2024 er begge gennemført på bestilling af Aarhus Kommune for at undersøge om ekstra busafgange kan motivere fodbold- og koncertpublikum til i højere grad at bruge kollektiv trafik til byens arrangementer.

Kontraktholder for kollektiv trafik i Teknik og Miljø, Kim Josefsen, udtaler: "Vi er glade for at se, at vores initiativ med arrangementskørsel har været en stor succes og er blevet vel modtaget af en stor del af arrangementets publikum. Forsøget har vist sig at være et effektivt redskab til at øge kapaciteten i den kollektive trafik og samtidig afhjælpe de udfordringer, der er forbundet med bilisme i området."

Kim Josefsen tilføjer: "Vi ser det som en win-win-situation. Publikum får en lettere og mere behagelig transportoplevelse, samtidig med at vi reducerer trængsel og parkeringsproblemer i området. Det er et skridt i retning af at gøre kollektiv trafik til det foretrukne valg ved store begivenheder."

Kørsel til arrangementer er en vigtig brik i Midttrafiks arbejde for at gøre kollektiv trafik top-of-mind i de situationer, hvor den har en fordel i forhold til bilen. Henrik Juul Vestergaard, der er planchef hos Midttrafik glæder sig over, at kunderne kan springe på ekstrabusser til alle AGF’s hjemmekampe, alle Fed Fredag og Lørdag-koncerter i 2024, samt NorthSide. Han fortæller:

” Vi oplever, at kunderne i højere grad vælger kollektiv trafik som transport til store arrangementer. Det gælder også arrangementer som Grøn Koncert og Smukfest. Med de faste ekstrabusser til arrangementer i Kongelunden og Eskelunden håber vi, at endnu flere får øjnene op for, at kollektiv trafik er et godt alternativ til bilen. Det gavner både byen, trafiksituationen og klimaet, når flere rejser sammen”.

Næste gang at ekstrabusserne sættes ind er i forbindelse med AGF’s kamp mod Hvidovre den 17. marts.

Ekstrabusserne kører cirka hvert 10. minut fra Klostertorvet fra tre timer til cirka en halv time før kampstart. Og i modsatte retning efter kampen er fløjtet af og halvanden time frem. Her stopper ekstrabusserne ved Park Allé.

Når rækken af Fed Fredag og Lørdag-koncerter starter 12. april, bliver der første gang indsat ekstrabusser mod Tivoli Friheden i år. Ekstrabusserne kører også mod NorthSide i Eskelunden fra 6.- 8. juni.

Læs mere om ekstrabusser og billige dagsbilletter på midttrafik.dk/

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Midttrafiks gule busser kører fodbold- og musikfans til Kongelunden og Eskelunden
Midttrafiks gule busser kører fodbold- og musikfans til Kongelunden og Eskelunden
Download

Links

Om Midttrafik

Midttrafik er et trafikselskab, og står i spidsen for den kollektive trafik i Midtjylland. Det er Midttrafik, der administrerer den kollektive trafik med finansiering fra Region Midtjylland og de 18 kommuner i regionen.

Opgaverne spænder bredt fra blandt andet planlægning og koordinering af bustrafikken, gennemførelse af udbud og kontraktadministration, kvalitetskontrol, fastsættelse af priser og rejseregler, kundeservice til information og markedsføring af den kollektive trafik.

Følg pressemeddelelser fra Midttrafik

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Midttrafik

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye