Verdo Holding A/S

Nøglen til succes: ESG skal være en integreret del af forretningen

Del

”Det handler om ikke at få bæredygtighed og ansvarlighed til at være noget andet end forretningen, men derimod at sikre, at ESG er en integreret del af forretningen”. Sådan lyder det fra en ekspert, der forudser, at ESG om få år er central i selv mindre virksomheders forretningsstrategi.

Nicoline Olesen, rådgiver og partner i konsulentfirmaet Märk (til højre) i snak med Line Risgaard Mortensen, Head of Sustainability i Verdo.
Nicoline Olesen, rådgiver og partner i konsulentfirmaet Märk (til højre) i snak med Line Risgaard Mortensen, Head of Sustainability i Verdo.

Det kan være en jungle at styre sin virksomhed gennem forkortelser, rapporteringskrav og målsætninger, der skal sikre, at virksomhedernes aftryk på kloden mindskes.

Men med EU's ’Corporate Sustainability Reporting Directive’ (CSRD) er der nu fælles retningslinjer for, hvordan virksomhederne kan gå til opgaven og arbejde i en mere bæredygtig retning. Det er i hvert fald forhåbningen hos strategisk rådgiver og partner i konsulentfirmaet Märk, Nicoline Olesen, som hjælper virksomheder med de ESG-strategier, der skal bane vejen:

”For første gang giver det os et mere ensartet billede af, hvad det er, vi taler om. Det betyder, at det ikke er op til hver enkelt virksomhed at definere bæredygtighed for dem, men derimod en fælles ramme, vi taler ind i.”

Arbejdet starter ikke fra nul

ESG-området er ikke helt fremmed for de danske virksomheder, og det betyder, at organisationerne heller ikke skal begynde helt forfra.

Rigtig mange virksomheder har arbejdet med ESG i lang tid. De har bare kaldt det noget andet. Men nøglen til at få succes med ESG fremadrettet ligger i, at det bliver en del af forretningen og ikke lever sit eget liv ved siden af,” fortæller Nicoline Olesen.

Det kan Line Risgaard Mortensen, Head of Sustainability i Verdo, nikke genkendende til. Hos energikoncernen med hovedsæde i Randers har man især fokus på at få inddraget de forskellige forretningsområder i det fælles ESG-arbejde.

”Man kan som en bæredygtighedsafdeling ikke være eksperterne på det hele. Derfor har vi prøvet at kigge på, hvordan vi kan trække det hjem og gøre det mere nærværende for hele organisationen. Her trækker vi på vores eksperter i de forskellige forretningsben for at se, hvor vi kan tage fat,” fortæller Line Risgaard Mortensen og fortsætter:

”Vi kunne se, at meget af vores arbejde allerede indgår under ESG-området. Så når vi kigger fremad, handler det om at blive enige på tværs af organisationen om, hvad ESG er for os. Vi har meget af det i forvejen, eksempelvis omstillingen af fjernvarme”.

 

Fremtiden med ESG

Allerede i dag indhenter virksomheder som Verdo data på områder, som man bare få år tilbage ikke troede, man kunne måle på.

I de seneste år har flere taget CSR-rapporterne til sig som et værktøj til at se på organisationernes bidrag til en mere bæredygtig drift. Nøglen til succes i fremtiden ligger imidlertid i den fulde integrering af ESG-områderne som en del af kerneforretningen, og ikke som en afdeling delvist afkoblet fra resten af forretningsområderne.

”Det handler om, ikke at få det her til at være noget andet end forretningen, men derimod at ESG er vores forretning. Forhåbentlig taler vi om 10 år ikke om ESG-strategier, men om at det er en naturlig del af forretningsstrategien,” fortæller Nicoline Olesen.

Du kan høre resten af Nicoline Olesen og Line Risgaard Mortensens snak om ESG-strategier og deres betydning for virksomhederne i podcasten ’Et Grønt Skridt Foran’.

KEND BEGREBERNE

ESG: En forkortelse for Environment, Social og Governance. Rapportering på området er et både kvantitativt og kvalitativt udtryk for, hvordan virksomhedens drift, produkter og handlinger påvirker samfundet.

CSR: Corporate Social Responsibility handler om virksomhedernes ansvar for det samfund, de indgår i.

CSRD: Corporate Sustainability Reporting Directive er et direktiv fra EU, der fra regnskabsåret 2024 stiller nye krav til de større virksomheders rapportering på ESG-området.

Kontakter

Billeder

Line Risgaard Mortensen, Head of Sustainability i Verdo i snak med Nicoline Olesen, rådgiver og partner i konsulentfirmaet Märk.
Line Risgaard Mortensen, Head of Sustainability i Verdo (til venstre) i snak med Nicoline Olesen, rådgiver og partner i konsulentfirmaet Märk.
Download
Nicoline Olesen, rådgiver og partner i konsulentfirmaet Märk (til højre) i snak med Line Risgaard Mortensen, Head of Sustainability i Verdo.
Nicoline Olesen, rådgiver og partner i konsulentfirmaet Märk (til højre) i snak med Line Risgaard Mortensen, Head of Sustainability i Verdo.
Download
Podcastserien Et grønt skridt foran, Ep. 11
Podcastserien Et grønt skridt foran, Ep. 11
Download

Links

Om Verdo Holding

Energikoncernen Verdo har hovedsæde i Randers og forsyner mere end 100.000 kunder med el, vand og/eller varme. I koncernen indgår desuden en række kommercielle forretninger.

Verdo er en formålsdrevet virksomhed, som i 2021 blev omdannet til et andelsselskab. Missionen er at drive og udvikle bæredygtig kritisk infrastruktur til gavn for kunder og fremtidens samfund.

Følg pressemeddelelser fra Verdo Holding A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Verdo Holding A/S

Elbiler og afrapporteringskrav: Mere el stiller store krav til de danske virksomheder3.7.2024 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I 2022 var den næstmest solgte bil elektrisk, og i 2023 blev der sat strøm til førstepladsen, da Teslas Model Y slog alle salgsrekorder. Godt for miljø og bæredygtighed, men samtidig en kæmpe udfordring for de danske virksomheder, der står over for stigende krav til elektrisk implementering og afrapportering. To eksperter fra Spirii og Verdo giver gode råd til virksomhedernes el-strategi.

Verdo og Dansk Fjernvarme inviterer til debat om fremtidens energi på Folkemødet.7.6.2024 14:01:39 CEST | Pressemeddelelse

Er fremtidens varme røgfri? Og hvilken rolle spiller energisektoren, når det handler om at udnytte Danmarks sparsomme areal bedst muligt? Det er de centrale spørgsmål i to paneldebatter, hvor førende eksperter fra energisektoren sætter fremtidens energiforsyning til debat. Begge debatter foregår fredag den 14. juni i Næsgaardens hyggelige have med Anders Breinholt som moderator til at styre slagets gang.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye