Dyreambulance står stille: Akut brug for nye reddere
Der er så stor mangel på frivillige dyrereddere i Storkøbenhavn, at én ud af to dyreambulancer hos Dyrenes Beskyttelse står stille. Og højsæsonen for nødstedte, vilde dyr nærmer sig.
Dyrenes Beskyttelse oplever i øjeblikket en markant mangel på frivillige dyrereddere. Det betyder, at en af to dyreambulancer i området står stort set ubrugt hen. "Vores ene ambulance står næsten stille hele tiden, hvilket er særligt kritisk, da vi nærmer os årets travleste måneder," siger Sophia Otte, dyreredningskoordinator hos Dyrenes Beskyttelse.
Ambulancerne dækker Storkøbenhavn og bør køre fra morgen til aften syv dage om ugen. Dyrenes Beskyttelse har for øjeblikket 10 aktive dyrereddere, men har brug for mindst 20, når højsæsonen starter i april.
Manglen på dyrereddere kan i værste fald påvirke hjælpen til dyr i naturen i Københavnsområdet. Dyrenes Beskyttelses vagtcentral 1812 håndterede næsten 13.000 sager om vilde dyr i hovedstadsområdet sidste år.
"Der kan opstå situationer, hvor fugle må vente længere på hjælp, og vi kan ikke altid rykke ud med to dyrereddere i ambulancerne, hvilket kan være afgørende i mere komplekse sager, eksempelvis når et dyr skal frigøres efter at have sat sig fast," forklarer Sophia Otte.
Til trods for den presserende mangel på frivillige understreger Dyrenes Beskyttelse, at ingen nødstedte dyr bliver efterladt som situationen er lige nu.
"Vi har et samarbejde med Falck, der sikrer, at akutte sager bliver håndteret, når vores egne ressourcer er begrænsede. Men manglen på frivillige kan betyde længere udrykningstider lige nu, og der skal sikres flere folk frem mod højsæsonen," siger Sophia Otte.
Hun opfordrer alle med interesse for dyr til at søge stillingen, da frivillige dyrereddere virkelig kan gøre en forskel for dyrene og samtidig lære meget om vilde dyr, som man normalt ikke får mulighed for at komme tæt på.
EN vagt varer cirka 6 timer, og man kører som regel to ad gangen. Dyrenes Beskyttelse søger frivillige med stort gåpåmod, som det fremgår af stillingsopslaget.
"Hver eneste frivillig gør en forskel. Bare en eller to vagter om måneden kan have stor betydning for dyrene i vores by," siger Sophia Otte.
Kontakter
Medievagten i Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)
Om Dyrenes Beskyttelse
Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.
Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Organisationer bekymrede for kæledyr: Stop salget af nikotinposer29.11.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
I takt med at de små hvide snusposer bliver mere populære, ender flere og flere af dem på gaden og i naturen. Her kan de i værste tilfælde tage livet af hunde og andre dyr, der spiser dem. Det får nu en række organisationer til at råbe politikerne op. Og idéen om et politisk indgreb har tilsyneladende folkelig opbakning.
Organisationer i opråb: Stenbideren skal fredes nu27.11.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
For andet år i streg anbefaler DTU Aqua, at fiskeriet efter stenbidere stoppes. Dyrenes Beskyttelse, Danmarks Naturfredningsforening og WWF står samlet om at kræve, at fødevareministeren i år følger anbefalingen, så de truede danske bestande får en chance for at genetablere sig.
Regeringen dropper besparelser på dyrepolitiet efter massivt pres22.11.2024 10:34:23 CET | Pressemeddelelse
Dyrenes Beskyttelse glæder sig over, at regeringen har valgt at trække de planlagte besparelser på dyrepolitiet tilbage. Det står klart efter, at regeringen sammen med SF og Radikale Venstre har præsenteret finansloven for 2025.
Hunde overdraget til dyreinternat for sidste gang21.11.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Fem hunde er overdraget til Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland. Hundene kommer fra et hjem, hvor organisationen tidligere har overtaget hunde fra, men da den tidligere ejer nu er på plejehjem, kommer der ikke flere hunde fra dette hjem.
Pas på hundepoterne, når vejene saltes20.11.2024 05:00:00 CET | Pressemeddelelse
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum