Egmont Højskolen

Egmont Højskolen går forrest i lige muligheder for alle

Del

Egmont Højskolen har modtaget 22 millioner i støtte fra blandt andet Nordea-fonden og  Lokale og Anlægsfonden til udvikling og anlæggelse af nyt bevægelses- og aktivitetsområde. Et state of the art udeområde som skal gøre det muligt for alle at have og deltage i et aktivt liv - fysiske udfordringer eller ej.

Foto: Keingart

Egmont Højskoles nye bevægelses- og aktivitetsområde bygger videre på skolens fortælling og fundament: Tilgængelighed og lige muligheder for alle. Med fondsstøtten bliver det muligt for skolen igen at gå forrest og vise vejen imod et samfund, hvor fællesskaber kan opstå på tværs af funktionsvariationer.

“Vi vil lave et sted, et rum, et aktivitetsområde, hvor de siloer, som ellers kan opleves i samfundet, nedbrydes. Kun ved at gå forrest og turde gøre noget nyt og banebrydende anderledes kan vi rykke ved de gængse måder at forstå tilgængelighed på”, udtaler Søren Møllgaard, forstander på Egmont Højskolen.

Egmont Højskolen får ofte tilkendegivelser fra personer med funktionsnedsættelser, der oplever at vi ikke møder hinanden naturligt på tværs af funktionsniveau. At man som menneske med handicap mest er til besvær. Der findes ikke nok udendørs faciliteter, hvor alle kan være med. Kørestolsbrugere bliver ofte degraderet til “kaffedrikkende taskeholdere”, mens familie, venner og andre kan være aktive sammen. Det ønsker Egmont Højskolen at gøre op med.

”Med det nye aktivitetsområde kommer Egmont Højskolen til at skabe nogle helt fantastiske, nye rammer for samvær og bevægelse i det fri. Det ca. 30.000 m2 store aktivitetsområde bliver tilgængeligt for alle – på tværs af funktionsniveau, alder og livsvilkår. Den indsats er vi stolte af at støtte op om hos Nordea-fonden. Stærke fællesskaber og social ansvarlighed er med til at skabe flere gode liv,” siger Christine Paludan-Müller, uddelingschef i Nordea-fonden. Nordea-fonden støtter bevægelses- og aktivitetsområdet med 14 mio. kr.

Udgangspunktet for udviklingen af det nye område bygger på grundprincipperne i universelt design, som sigter mod at nedbryde barrierer og skabe en mere inkluderende og tilgængelig verden for alle.

“Egmont Højskolen ønsker at etablere Danmarks første universelt designede udendørs bevægelses- og aktivitetsområde, der med et fast fokus på inklusion, sikrer, at alle mennesker på tværs af både funktionsniveau, alder, livsvilkår og livssituation kan deltage aktivt i fritidslivet,” siger Jon Gerner, direktør i Lokale og Anlægsfonden, som støtter det nye område med 6 mio. kr.

Egmont Højskolen blev grundlagt i 1956 af Vanførefonden, Samfundet og Hjemmet for Vanføre (Bevica) og Vanføreforeningen (Dansk Handicap Forbund). Man byder i dag på varierede, moderne bo-, undervisnings- og opholdsfaciliteter, som i høj grad tilgodeser elevernes og kursisternes behov.

Fakta:

  • Bevægelsesområdet bliver til med 14 millioner i støtte fra Nordea-fonden og 6 millioner fra Lokale og Anlægsfonden. Øvrige bidragsydere er Sigrid og Ove F. Petersens Fond, Bevica Fonden, Vanførefonden og Odder Kommune.
  • Egmont Højskolen er en almen folkehøjskole beliggende i Hou nær Odder
  • Projektet opstartes i foråret 2024 og forventes færdigt i 2025.
  • Lokalbefolkning og besøgende får fri adgang til områdets faciliteter.
  • Området vil blandt andet byde på gangsystemer og udkigsposter, vandringsruter, multibane, skatermiljø og klatrevæg, der skal appellere til fri leg, sport og sociale fællesskaber.

Kontakter

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Egmont Højskolen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egmont Højskolen

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye