BL - Danmarks Almene Boliger

Nyt partnerskab skal styrke den demokratiske deltagelse

Del

Et nyt partnerskab mellem BL – Danmarks Almene boliger og Grundlovsfesten skal vække lysten til at deltage i demokratiet, når børn og voksne i boligforeninger fejrer grundlovsdag 5. juni. 

Knap en million mennesker i Danmark bor i en almen bolig. En boligform, der som noget helt unikt beror på nærdemokrati og medbestemmelse.

Derfor er grundlovsfester, der fejrer det danske demokrati, en oplagt anledning til også at forstærke de mange fællesskaber i boligforeninger, som det lyder fra Olav Hesseldahl, grundlægger og leder af Grundlovsfesten.

"Vi lever i et af verdens mest fantastiske lande, og det har vi glemt at fejre. Der er så mange ting, der forsøger at skille os ad. Demokratier er desværre presset, og polariseringen stiger flere steder i verden, men hvad samler os egentlig? Jeg tror, at grundlovsdag d. 5. juni er en oplagt dag til at fejre demokratiet, og derfor er det en stor fornøjelse, at BL og Grundlovsfesten går sammen om at understøtte fester rundt i hele landet," siger Olav Hesseldahl.
 
Den almene sektor arbejder hele tiden med at styrke den demokratiske deltagelse i de boligområderne.

Med partnerskabet opfordrer BL boligorganisationerne og deres boligafdelinger til at tage del i fejringen med lokale grundlovsfester, der kan være med til at styrke den demokratiske bevidsthed og den fælles medbestemmelse hos beboere - børn og voksne - i de almene boligområder.

I BL synes vi, at det er vigtigt at fejre grundloven og vores demokrati. BL og den almene sektor er et stort demokratisk system. Samtidig lever vi i en tid, hvor vores værdier bliver diskuteret vidt og bredt, og nogle af de værdier, vi står sammen om i Danmark, er vores grundlov. Jeg håber, at mange vil gribe muligheden for at lave deres egen grundlovsfest, ligesom mange andre organisationer er i gang med,” lyder det fra Allan Werge, som er formand for BL – Danmarks Almene Boliger.” lyder det fra Allan Werge, som er formand for BL – Danmarks Almene Boliger.

Helt konkret stiller BL festpakker til rådighed for de boligorganisationer, der vil markere og fejre Grundlovsdag med en fest i et eller flere af deres boligområder. Festpakkerne vil indeholde festpynt og materialer til sjove fælles aktiviteter, der informerer om Grundlovsdag og demokratiet.

Herudover kan boligorganisationerne deltage i konkurrencen om en større grundlovsfest, hvor der udover festpakken følger ekstra fede overraskelser med og måske besøg fra spændende gæster.

Grundlovsfesten vil genskabe en stolt tradition og skabe en bevægelse, der skal få folk i Danmark til at markere vores fællesskab, samfund, grundlov og demokrati, når vi hvert år fejrer Grundlovsdag den 5. juni.

Kontakter

Om BL - Danmarks Almene Boliger

BL - Danmarks Almene Boliger
Studiestræde 50
1554 København V

https://bl.dk/

BL - Danmarks Almene Boliger er interesse- og brancheorganisation for de almene boligorganisationer, der huser en million mennesker.

Følg pressemeddelelser fra BL - Danmarks Almene Boliger

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra BL - Danmarks Almene Boliger

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye