Finans Danmark

Finansiel forståelse på skoleskemaet i 700 skoleklasser fra på mandag

Del

Fra mandag morgen står der budgetter, renter og generel finansiel forståelse på skoleskemaet hos næsten 700 skoleklasser i hele landet. De er nemlig tilmeldt Finans Danmarks Pengeuge, der for tiende år i træk leverer undervisningsmateriale til landets skoler i samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening og forlaget FORSTÅ. Samtidig har klasserne mulighed for at få gæsteundervisning fra bankfolk, der deler ud af deres viden om privatøkonomi.

I 10 år har landets banker hjulpet folkeskolernes ældste skoleelever med at få styr på budgetter, renters rente og andre begreber, der skal ruste eleverne til et voksenliv med styr på økonomien. Pengeuge kan nemlig i år fejre 10-års jubilæum – og endda med rekordmange tilmeldte skoler.

”Vi ved, at forståelse for ens egen privatøkonomi er et vigtigt fundament for et godt voksenliv. Mange vil på et tidspunkt stifte bekendtskab med begreber som ÅOP, realkreditlån og studiegæld. Derfor er det vigtigt at have en grundlæggende finansiel forståelse. Med Pengeuge bliver børn og unge godt rustet til at træffe kloge økonomiske valg. Det er en vigtig samfundsopgave, som vi i bankerne har taget på os,” siger Stine Luise Goll, PA- og kommunikationsdirektør i Finans Danmark.

Siden Pengeugens begyndelse i 2014 har danske bankansatte gæsteundervist over 5.000 gange. Og i år er ingen undtagelse. De første gæsteundervisere, der indtager et klasseværelse mandag morgen, er Nationalbankdirektør Per Callesen, Finanstilsynets direktør Louise Mogensen og administrerende direktør i Finans Danmark Ulrik Nødgaard. Det sker, når 8. klasserne på Grønnevang skole i Hillerød møder ind til Pengeuge.

”Det er altid en stor fornøjelse at møde skoleeleverne i Pengeuge og høre, hvad der rører sig hos dem. Jeg ved rigtig meget om økonomi. Det fortæller jeg dem gerne om. De kan så fortælle mig, hvad der optager teenagere i dag, og hvad deres forståelse for privatøkonomi er. Det er altid en øjenåbner – for os alle,” siger Ulrik Nødgaard, administrerende direktør i Finans Danmark.

Finanstilsynet og Nationalbanken er også med
Pengeuge er sat i verden af Finans Danmark i 2014. I 2020 kom også Nationalbanken med. Nationalbanken har sammen med FORSTÅ og Foreningen af lærere i Historie og Samfundsfag udarbejdet materialet ”Din og Danmarks økonomi”. Her lærer eleverne om ikke bare deres egen - men hele samfundets - økonomi. I 2022 kom også Finanstilsynet med i Pengeuge.

”Vi har sammen med myndighederne et ønske om at sikre, at skoleeleverne forstår, at økonomi og budgetter er vigtigt for dem, for samfundet og for deres fremtid. Gode vaner skal gerne begynde tidligt. 100.000 skoleelever blev sidste år undervist i materialet i Pengeuge og dermed har vi forhåbentlig fået sået begyndelsen på de gode vaner,” siger Stine Luise Goll.

Pengeuge åbner i år mandag den 11. marts.

Læs nyheden (finansdanmark.dk)

Finans Danmark

Finans Danmark er interesse- og arbejdsgiverorganisation for penge- og realkreditinstitutter, kapitalforvaltere, børsmæglere, investeringsfonde, samt datacentraler, it- og fintechvirksomheder i den finansielle sektor.

www.finansdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye