Finansiel forståelse på skoleskemaet i 700 skoleklasser fra på mandag
Fra mandag morgen står der budgetter, renter og generel finansiel forståelse på skoleskemaet hos næsten 700 skoleklasser i hele landet. De er nemlig tilmeldt Finans Danmarks Pengeuge, der for tiende år i træk leverer undervisningsmateriale til landets skoler i samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening og forlaget FORSTÅ. Samtidig har klasserne mulighed for at få gæsteundervisning fra bankfolk, der deler ud af deres viden om privatøkonomi.
I 10 år har landets banker hjulpet folkeskolernes ældste skoleelever med at få styr på budgetter, renters rente og andre begreber, der skal ruste eleverne til et voksenliv med styr på økonomien. Pengeuge kan nemlig i år fejre 10-års jubilæum – og endda med rekordmange tilmeldte skoler.
”Vi ved, at forståelse for ens egen privatøkonomi er et vigtigt fundament for et godt voksenliv. Mange vil på et tidspunkt stifte bekendtskab med begreber som ÅOP, realkreditlån og studiegæld. Derfor er det vigtigt at have en grundlæggende finansiel forståelse. Med Pengeuge bliver børn og unge godt rustet til at træffe kloge økonomiske valg. Det er en vigtig samfundsopgave, som vi i bankerne har taget på os,” siger Stine Luise Goll, PA- og kommunikationsdirektør i Finans Danmark.
Siden Pengeugens begyndelse i 2014 har danske bankansatte gæsteundervist over 5.000 gange. Og i år er ingen undtagelse. De første gæsteundervisere, der indtager et klasseværelse mandag morgen, er Nationalbankdirektør Per Callesen, Finanstilsynets direktør Louise Mogensen og administrerende direktør i Finans Danmark Ulrik Nødgaard. Det sker, når 8. klasserne på Grønnevang skole i Hillerød møder ind til Pengeuge.
”Det er altid en stor fornøjelse at møde skoleeleverne i Pengeuge og høre, hvad der rører sig hos dem. Jeg ved rigtig meget om økonomi. Det fortæller jeg dem gerne om. De kan så fortælle mig, hvad der optager teenagere i dag, og hvad deres forståelse for privatøkonomi er. Det er altid en øjenåbner – for os alle,” siger Ulrik Nødgaard, administrerende direktør i Finans Danmark.
Finanstilsynet og Nationalbanken er også med
Pengeuge er sat i verden af Finans Danmark i 2014. I 2020 kom også Nationalbanken med. Nationalbanken har sammen med FORSTÅ og Foreningen af lærere i Historie og Samfundsfag udarbejdet materialet ”Din og Danmarks økonomi”. Her lærer eleverne om ikke bare deres egen - men hele samfundets - økonomi. I 2022 kom også Finanstilsynet med i Pengeuge.
”Vi har sammen med myndighederne et ønske om at sikre, at skoleeleverne forstår, at økonomi og budgetter er vigtigt for dem, for samfundet og for deres fremtid. Gode vaner skal gerne begynde tidligt. 100.000 skoleelever blev sidste år undervist i materialet i Pengeuge og dermed har vi forhåbentlig fået sået begyndelsen på de gode vaner,” siger Stine Luise Goll.
Pengeuge åbner i år mandag den 11. marts.
Finans Danmark
Finans Danmark er interesse- og arbejdsgiverorganisation for penge- og realkreditinstitutter, kapitalforvaltere, børsmæglere, investeringsfonde, samt datacentraler, it- og fintechvirksomheder i den finansielle sektor.
Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark
Boligmarkedet overraskede i 2024: det var sælgers marked10.1.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Ved udgangen af 2024 havde huskøbere flere muligheder at vælge imellem, mens der var færre valgmuligheder for dem, der var på udkig efter en ejerlighed. Alle købere skulle dog være klar til at betale mere for det nye hjem end året før. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.
Mænd og kvinder ser forskelligt på investeringer i forsvarsindustrien9.1.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Mens hver anden mand synes, at investeringer i forsvarsindustrien er etisk forsvarligt, så gælder det samme kun for knap hver fjerde kvinde. Kønsforskellen er formentligt blevet skærpet af krigen i Ukraine, selvom både mænd og kvinder er blevet mere positive over for investeringer i forsvarsindustrien efter krigens udbrud.
Finanstilsynet ændrer regnskabsregler for succesfulde vækstvirksomheder efter forslag fra Finans Danmark og DI3.1.2025 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Efter forslag fra Finans Danmark og Dansk Industri tilpasser Finanstilsynet nu reglerne, så bankerne bedre kan understøtte en række vækstvirksomheder med lån.
Tre år i træk uden et eneste bankrøveri i Danmark3.1.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
I 2024 blev der ikke begået et eneste bankrøveri i Danmark. Dermed fortsætter den positive tendens fra 2023 og 2022. I stedet er den økonomiske kriminalitet blevet digital – og røverierne foregår oftest via den enkeltes computer eller telefon.
Falske bankbude har svindlet sig til over 20 mio. kroner i år20.12.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Kriminelle, der udgiver sig for at være fra banken i telefonen og lokker sine ofre til at overføre penge til de kriminelles konti, har været en stærkt stigende kriminalitetsform de senere år. Men de kriminelle stopper ikke der. Falske bagmænd banker i stigende grad på døren hos særligt ældre og franarrer dem betalingskort og kontanter. Med den metode stjal de kriminelle samlet over 20 mio. kroner i år.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum