Billund Kommune

Her er de nominerede til Sports- og Kulturgalla 2024

Del

På baggrund af de mange indstillinger har Kultur- og Fritidsrådet nu udvalgt de nominerede til de otte priser, som uddeles ved Billund Kommunes Sports- og kulturgalla i starten af april.

Vinderen af Æresprisen 2022, Jan Nørmark Poulsen. Hvem der løber med de otte priser i år, må offentligheden vente med at få afsløret til den 5. april, hvor Sports- og Kulturgalla løber af stablen i MAGION i Grindsted. Til showet uddeles også over 120 hædersbevisninger til både børn/uge og voksne.
Vinderen af Æresprisen 2022, Jan Nørmark Poulsen. Hvem der løber med de otte priser i år, må offentligheden vente med at få afsløret til den 5. april, hvor Sports- og Kulturgalla løber af stablen i MAGION i Grindsted. Til showet uddeles også over 120 hædersbevisninger til både børn/uge og voksne. Billund Kommune

Igen i år er det et stærkt felt, som Kultur og Fritidsrådet har nomineret til årets Sports- og Kulturgalla. Hvem der løber med titlen som vinder i de otte eftertragtede priser – herunder en helt ny pris - må offentligheden vente med at få afsløret til den 5. april, hvor Sports- og Kulturgalla løber af stablen i MAGION i Grindsted.

De nominerede er:

Årets Hold: Tildeles et hold, som i det forgangne år har gjort noget ekstraordinært. Prisen er en særlig påskønnelse af holdindsatsen, der har medført unikke præstationer eller handlinger. De nominerede til Årets Hold er:

 • Unge- og Kulturhusets (UKH) frivillige
 • 2. Holdet fra Hejnsvig Dartklub
 • GSK Liga Speedway

Årets Leder/Træner: Tildeles en leder eller træner, der fortjener et særligt skulderklap for sin indsats, og som løfter opgaven ud over det sædvanlige; er inspirerende, nytænkende eller på anden vis leverer en bemærkelsesværdig indsats. De nominerede til Årets Leder/Træner er:

 • Jannie Søgaard, Billund Cykelmotion
 • Trine Lykke Steffens Jeppesen, Hejnsvig IF Gymnastik
 • Christine Schultz Liltorp, Filskov FDF

Årets Kulturtalent: Tildeles et kulturtalent, der har gjort sig særligt bemærket med sine resultater og udvist særlig vilje, engagement, færdigheder og/eller udviklingspotentiale inden for sin genre. De nominerede til Årets Kulturtalent er:

 • Clara Linnet Storgaard, Ung Pianist
 • Sille Klausen, Billund Kulturskole/Talent Billund

Årets Idrætstalent: Tildeles et idrætstalent, der har gjort sig særligt bemærket med sine resultater og udvist særlig vilje, engagement, færdigheder og/eller udviklingspotentiale inden for sin idrætsgren. Den nominerede til Årets Idrætstalent er:

 • Mira Dahlmann, GGIF Fodbold, Teqball

I denne kategori var der kun en indstillet, som levede op til prisens kriterier. Derfor er der kun én nomineret i denne kategori.

Årets Kulturpris: Tildeles en gruppe, en forening, et kulturelt miljø eller en ildsjæl, der har været med til at igangsætte, fremme eller synliggøre kulturelle aktiviteter i Billund Kommune og derved fremhævet kommunen regionalt eller nationalt. De nominerede til Årets Kulturpris er:

 • John Skou og Birgitte Antonius, Grindsted Revyen
 • Sdr. Omme Lokal Arkiv
 • ISB Drama Club v/ John Dixon og Karli Winters

Årets Idrætspris: Tildeles et hold eller en enkeltperson for en helt enestående toppræstation inden for sin idrætsgren og derved fremhævet Billund Kommune regionalt eller nationalt. De nominerede til Årets Idrætspris er:

 • Finn Nielsen, Bent Rathleff, Bo Gregersen og Torben Rathleff fra Vesterhede Krocketklub
 • Johan Hogrefe Fredmar, Taekwondo
 • Jan Grenå og Bo Bolding fra Vesterhede Krocketklub

Årets Skulderklap: Kan tildeles en person, en forening, et hold, en gruppe, et miljø inden for kultur- og fritidslivet, som fortjener et skulderklap pga. et bidrag eller en særlig og/eller betydningsfuld indsats i det forgangne år.

 • Mathias "Vips" Jeppesen, GGIF Fodbold
 • De frivillige fra Naturplejerteamet
 • Team BFO, Klubsamarbejde (Blåhøj IF, Sdr. Omme IF, Filskov IF)

Æresprisen: Tildeles en gruppe, en forening eller en enkeltperson for at have ydet en særlig, gerne flerårig, indsats for fritidslivet, kulturen eller idrætten i Billund Kommune og derved markeret sig på en betydningsfuld måde til glæde for borgerne i Billund Kommune. De nominerede til Æresprisen 2023 er:

 • Chris Ælmholdt, GGIF Fodbold
 • Svend Refsgaard, Sdr. Omme Skytteforening
 • Lisbeth og Gudmund Larsen, FDF Grindsted

 

Over 120 hædersbevisninger skal uddeles

Udover de indstillede til de otte priser er der igen i år en hel række hold og enkeltpersoner, der hædres med en hædersbevisning fra Billund Kommune.

Hædersbevisninger uddeles til både unge under 18 år og udøvere over 18 år, der har opnået ekstraordinære toppræstationer ved DIF-godkendte mesterskaber eller tilsvarende, eller som fortjener en hædersbevisning for deres præstation inden for kulturområdet eller fritidslivet.

Over 120 personer er indstillet til en hædersbevisning for deres præstationer i 2023. Hædersbevisninger uddeles ligeledes til Sports- og Kulturgallashowet.

Billetter

Alle nominerede og modtagere af hædersbevisninger inviteres til at deltage gratis i showet. Øvrige kan købe billet via www.billund.dk/sports-og-kulturgalla frem til og med onsdag den 27. marts 2024 kl. 12.00.

Fakta

 • Sports- og Kulturgalla løber af stablen fredag den 5. april fra kl. 17:30 i MAGION.
 • Billetsalget løber fra fredag den 1. marts til og med onsdag den 27. marts kl. 12.00. Billetterne koster 125 kroner (+ billetgebyr) og kan købes via www.billund.dk/sports-og-kulturgalla
 • Showet rummer ud over prisuddeling til priser og hædersbevisninger også taler, underholdning, indslag og spisning.
 • Alle nominerede til priser samt modtagere af hædersbevisninger inviteres gratis med til showet og får direkte besked herom.

Kontakter

Stine Højris Mogensen
Kulturkonsulent, Billund Kommune
Mail: SHM@Billund.dk eller Tlf.: 79 72 76 11

Eller

Anette Grønholt
Formand for Kultur- og Fritidsrådet, Billund Kommune
Mail: a.groenholt@gmail.com eller Tlf.: 21 96 36 00

Billeder

Vinderen af Æresprisen 2022, Jan Nørmark Poulsen. Hvem der løber med de otte priser i år, må offentligheden vente med at få afsløret til den 5. april, hvor Sports- og Kulturgalla løber af stablen i MAGION i Grindsted. Til showet uddeles også over 120 hædersbevisninger til både børn/uge og voksne.
Vinderen af Æresprisen 2022, Jan Nørmark Poulsen. Hvem der løber med de otte priser i år, må offentligheden vente med at få afsløret til den 5. april, hvor Sports- og Kulturgalla løber af stablen i MAGION i Grindsted. Til showet uddeles også over 120 hædersbevisninger til både børn/uge og voksne.
Download

Links

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye