Finans Danmark

Høringssvar - forslag til lov om ændring af personskatteloven, ligningsloven og andre love

Del

Finans Danmark har afgivet høringssvar til Skatteministeriet.

Vi bemærker i høringssvaret, at forslaget medfører, at personskattereglerne kompliceres yderligere. Det skyldes indførelsen af et nyt beskæftigelsesfradrag til seniorer og særligt omlægningen af topskatten.

Finans Danmark noterer, at aftalen om reform af personskatten alene fokuserer på at forbedre de skattemæssige vilkår for et øget arbejdsudbud. Finans Danmark beklager, at aftalen om reform af personskatten ikke indeholder nedsættelser af de højeste marginalskatter på aktieindkomst og positiv nettokapitalindkomst, så der kan realiseres positive afledte virkninger af en mindre uensartet og mindre asymmetrisk beskatning af fri opsparing.

Vi vurderer også, at der er behov for tiltag, som generelt kan bidrage til at øge konkurrencen for pensionsprodukter bl.a. til gavn for de beskæftigede og arbejdsudbuddet. Det fremhæves endvidere, at en fordobling af loftet for årlige indbetalinger til ratepension (63.100 kr. i 2024-niveau) f.eks. kan gennemføres uden at svække de offentlige finanser.

Aftale om reform af personskatter aktualiserer behovet for en forhøjelse af ratepensionsloftet. Det skyldes forslaget om en nedsættelse af topskattesatsen til 7,5 pct. (ny mellemskat) for arbejdsindkomst indtil 750.000 kr., der er skønnet at medføre en lavere marginalskat for ca. 280.000 personer – primært fuldtidsbeskæftigede. Modstykket til en lavere marginalskat på den del af bruttoaflønningen, der består af løn, er en aftagende tilskyndelse til at foretage pensionsindbetalinger for denne gruppe. Det er således en meget begrænset andel af denne gruppe, der modsvarende vil få en lavere marginalskat på pensionsopsparingen, når den senere beskattes på udbetalingstidspunktet. 

Når skattetiltag medfører, at incitamenterne til at foretage pensionsindbetalinger forringes, er det således ekstra vigtigt, at personer kan vælge pensionsordninger, som de værdiansætter højt. Det er typisk ratepensioner, som de enkelte beskæftigede værdiansætter højt. Alternativt er det naturligt at prioritere at få lønnen udbetalt med halv topskat til forbrug mv. – frem for pensionsopsparing. Det kan reducere individuel pensionsopsparing for de fuldtidsbeskæftigede.

Læs høringssvar (finansdanmark.dk)

Finans Danmark

Finans Danmark er interesse- og arbejdsgiverorganisation for penge- og realkreditinstitutter, kapitalforvaltere, børsmæglere, investeringsfonde, samt datacentraler, it- og fintechvirksomheder i den finansielle sektor.

www.finansdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark

Ny Dankort aftale: Bankerne bakker op om et betalingsmarked med frit valg og fair konkurrence26.6.2025 14:16:57 CEST | Pressemeddelelse

Erhvervsminister Morten Bødskov (S) har i dag præsenteret en politisk aftale om Dankortets fremtid. Aftalen omfatter udvikling af nye funktioner som saldokontrol og erhvervskort. Bankerne bakker op og understreger vigtigheden af kundernes frie valg af betalingsløsninger samt en gennemsigtig, markedsbaseret udvikling af betalingsinfrastrukturen med plads til alternativer som MobilePay og nye løsninger. En stærk konkurrence fremmer innovation til gavn for samfundet i en tid med fokus på strategisk autonomi.

Bankerne og Offerrådgivningen indgår samarbejde for at hjælpe ofre for digital svindel26.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Det kan være både grænseoverskridende og ubehageligt at blive udsat for digital svindel. Og for nogle kan det udgøre en stor psykisk belastning, som påvirker ens evne til at fungere i hverdagen. Derfor kan det i mange sammenhænge være godt at tale med andre end sin bankrådgiver. For at gøre dette lettere har Finans Danmark indgået et samarbejde med Offerrådgivningen om muligheden for at henvise bankkunder, der har brug for en ekstra samtale, til Offerrådgivningens rådgivere. Offerrådgivningen har døgnåbent og udføres af offerrådgivere, der har gennemgår en specialiseret uddannelse. Finans Danmark stiller efteruddannelse til rådighed for offerrådgiverne for at støtte dem i at håndtere de svære samtaler om digital svindel. Samtidig har Finans Danmark aftalt med Styrelsen for Samfundssikkerhed, at bankerne også systematisk henviser til den offentlige Cyberhotline.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye