Sunset Boulevard satser på fermentering i nyt dansk samarbejde
Den 6. marts sætter Sunset Boulevard en danskudviklet tempeh-burger på menuen i alle kædens restauranter landet over. Burgeren The Nordic Tempeh er lavet med en plantebaseret bøf af fermenterede økologiske danske råvarer udviklet i samarbejde med danske producenter. “Fermentering giver en fantastisk smagsoplevelse - og det skal vores gæster nu have mulighed for at prøve,” siger kædens kommercielle direktør.

Fermentering er tiltagende populært herhjemme, og nu skal flere danskere ifølge Sunset Boulevard have mulighed for at opleve hvorfor.
”Fermentering er en ældgammel og 100% naturlig måde at konservere på og skabe helt utroligt meget smag. Burgeren udfordrer det gænge fastfood-menukort og slår fast med syv-tommersøm, at plantebaserede alternativer ikke behøver at være kedelige - tværtimod,” siger Cathrine Florian Bang, Kommerciel direktør hos Sunset boulevard.
The Nordic Tempeh er lavet med en plantebaseret bøf, udviklet i samarbejde med den danske fødevarevirksomhed Contempehrary. Bøffen kombinerer traditionelle indonesiske fermenteringsteknikker med økologiske danske råvarer som hestebønner, havregryn og løg. Initiativet afspejler ifølge den danskejede burgerkæde en øget interesse for nye smagsoplevelser i den danske fastfoodbranche:
”Danskerne er nysgerrige på nye metoder og smagsoplevelser – også når de køber fastfood. Det fik vi bekræftet, da vi lancerede vores Hereford AI burger udviklet med hjælp fra kunstig intelligens og the hamp burger i 2023. Samtidigt er et højt indhold af protein i plantebaserede fødevarer populært herhjemme. Burgeren rammer det hele. Bøffen bygger på gamle fermenteringstraditioner og dansk innovation og kan virkelig noget på smag, konsistens og proteinindhold,” siger Cathrine Florian Bang.
Dansk samarbejde bag burgeren
Bøffen er udviklet til Sunset Boulevard i et tæt samarbejde med Contempehrary. Foruden bøffen består burgeren af agurk, iceberg, tomat, mayo, syltede rødløg og briochebolle. Prisen bliver 69 kr., og burgeren kommer på menuen i alle kædens 46 danske restauranter som Limited edition.
Med indtrædelsen på den danske fastfoodscene, kommer den gode smag, som fermentering skaber, bredt ud til danskerne, og det begejstrer indehaverne af firmaet bag bøffen, Contempehrary:
"Der er stigende efterspørgsel på gode plantebaserede alternativer i Danmark, og her er tempeh et fantastisk godt bud – det er der mange, der endnu ikke ved, så det er virkeligt fedt, at den erfaring nu kommer bredere ud, ” siger den ene halvdel af ejerparret, Sabine Harboe.
The Nordic Tempeh har ifølge Sunset Boulevard en nøddeagtig smag med en let svampeagtig undertone, en fast, men saftig konsistens og et godt bid. Fermenteringen frembringer naturlig umami i de økologiske danske hestebønner og havregryn, som smagsmæssigt ifølge kæden er med til at gøre burgeren til et godt og mættende måltid.
Om nordisk tempeh
Tempeh er oprindeligt fra Indonesien. Det er en traditionel fødevare i det indonesiske køkken, fremstillet ved at fermentere sojabønner med en særlig svampekultur. Nordisk tempeh er en dansk fortolkning af den indonesiske fødevare og kombinerer århundreder gammel fermenteringsteknik med moderne produktionsmetoder og økologiske nordiske råvarer.
Bag metoden står den danske fødevarevirksomhed Contempehrary, etableret i 2019 af Sabine og Tobias Harboe med produktion i Anneberg Kulturpark i Odsherred.
Kontakter
Pia Tobberup
Tlf:+45 61 76 42 34presse@sunset-boulevard.dkBilleder
Om Sunset Boulevard
Sunset Boulevard er landets største danskejede fastfoodkæde med 47 restauranter fordelt over hele Danmark samt én på Færøerne og tre i Grønland. Kæden beskæftiger ca. 1550 medarbejdere i Danmark.
Sunset Boulevard åbnede den første restaurant i Odense i 1996 og var i de tidligste år mest kendt for sine sandwich. I dag udgør burgere med oksekød fra fritgående irsk kødkvæg hovedparten af menuen og salget.
I juni 2022 indførte Sunset Boulevard 4-dages arbejdsuge på hovedkontoret og øgede i den forbindelse effektiviteten og arbejdsglæden med en række nye værktøjer og indsatser. I januar 2023 ændrede kæden også praksis i restauranterne med et nyt mere medarbejderadfærds- og gæstefokuseret system, der har øget medarbejder- og gæstetilfredsheden.
Kæden har hovedkontor i Kolding og er ejet af den danske erhvervsmand Jeppe Droob
Følg pressemeddelelser fra Sunset Boulevard
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Sunset Boulevard
Ny undersøgelse: Unge prioriterer sociale fællesskaber frem for karriereambitioner27.2.2025 07:22:43 CET | Pressemeddelelse
I kølvandet på Trivselskommissionens nylige rapport, der understreger betydningen af positive fællesskaber for unges trivsel, viser en ny undersøgelse fra Sunset Boulevard og YouGov, at 15-29-årige på arbejdsmarkedet, populært kaldet Gen Z, har samme prioritet: Socialt fællesskab på arbejdspladsen er vigtigere end klassiske karriereambitioner.
Fire år med fremgang – Sunset Boulevard slår endnu en omsætningsrekord18.2.2025 07:27:50 CET | Pressemeddelelse
Sunset Boulevard, landets største danskejede fastfoodkæde, kan endnu engang fejre et rekordår. For fjerde år i streg slår kæden omsætningsrekord med en vækst på 13% i 2024 målt mod 2023. Resultatet lyder på 41,8 millioner kr. før skat mod 29,2 millioner kr. i 2023.
Sunset Boulevard åbner restaurant i Næstved30.1.2025 11:10:33 CET | Pressemeddelelse
Den 6. februar kl. 10 slår Sunset Boulevard dørene op til en helt ny restaurant på Vestergårdsvej 94 i Næstved med nem adgang for både lokale og besøgende. Restauranten skal drives af den lokale franchisetager Jesper Nielsen og familie, der står bag flere succesfulde Sunset Boulevard-restauranter i området.
Sunset Boulevard i HerningCentret åbner efter ny nordisk make-over22.1.2025 10:58:28 CET | Pressemeddelelse
Den 29. januar kl. 10.00 slår Sunset Boulevard i HerningCentret dørene op til en restaurant i helt nye rammer. Efter en gennemgribende renovering, som begyndte den 6. januar, kan gæsterne se frem til at træde ind i en næsten ny restaurant i nordisk design.
Elever fra Skolen på la Cours Vej planter lokal mikroskov19.11.2024 09:31:26 CET | Pressemeddelelse
Den 22. november planter 75 elever fra Skolen på la Cours Vej en 100m² offentligt tilgængelig mikroskov ved skolen på Frederiksberg. Plantningen sker i samarbejde med burgerkæden Sunset Boulevard og netværksorganisationen 2030Skov. Formålet med initiativet er at øge børn og unges naturforståelse og fremme grønne områder i danske byer.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum