Finans Danmark

Høringssvar: Teknisk rådgivning vedr. CSDR penalty mekanisme

Del

Finans Danmark mener, at det endnu er for tidligt at evaluere på effekten af indførslen af settlement discipline regimets bødemekanisme fra februar 2022. Der er behov for en længere observationsperiode for at se effekten over længere tid.

Siden indførslen af settlement discipline regimets bødemekanisme i februar 2022, som indførte bøder på handler, der ikke blev afviklet til tiden, har der været stort fokus på at højne afviklingsprocenten. Generelt ligger afviklingsprocenten meget højt i Danmark. Samtidigt kan vi se, at der i slutningen af 2023 har været et markant fald i den samlede værdi i betalte bøder. Vi bør derfor afvente yderligere data for at kunne se om denne effekt fortsætter, før der iværksættes drastiske ændringer i bødemekanismen med en mangedobling af bøderne.

Finans Danmark mener, at der bør laves en grundig analyse af fordele og ulemper ved eventuelle ændringer i systemet, som var meget omkostningsfyldt at etablere og implementere. Der bør i stedet rettes fokus på markeder og deltagere med høje fejlprocenter og undersøge de underliggende årsager til disse fejl og sætte ind der.

Der kan også ses på øgede muligheder for delvis afvikling og levering, som endnu ikke er indført på alle markeder i EU, som et muligt tiltag, inden der foretages mangedobling af bødeniveau eller drastiske ændringer af hele systemet allerede to år efter implementeringen.

Læs høringssvar (finansdanmark.dk)

Finans Danmark

Finans Danmark er interesse- og arbejdsgiverorganisation for penge- og realkreditinstitutter, kapitalforvaltere, børsmæglere, investeringsfonde, samt datacentraler, it- og fintechvirksomheder i den finansielle sektor.

www.finansdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye