Vejdirektoratet

Ny bro over E45 tager form

Del

I aften- og nattetimerne løfter Vejdirektoratet en række lange og tunge betonbjælker ud over E45 Østjyske Motorvej. De skal danne undersiden af den nye og længere motorvejsbro for Horndrupvej.

Seneste opdateret den 6. marts 2024: De første betonbjælker blev løftet på plads natten til onsdag den 6. marts. Den sidste del af arbejdet er flyttet 2-3 uger. Der arbejdes derfor ikke natten til torsdag den 7. marts som først meldt ud.

Undersiden af den nye bro over E45 Østjyske Motorvej ved Horndrupvej løftes nu på plads.
Undersiden af den nye bro over E45 Østjyske Motorvej ved Horndrupvej løftes nu på plads. Foto: Rambøll

18 betonbjælker på cirka 22 tons og 22 meter skal i løbet af marts løftes ud over E45-motorvejen syd for Skanderborg. Her skal de hvile på tre nye bropiller i hver side og i midten af motorvejen.

Sammen skal de danne de bærende elementer til den nye og længere bro for Horndrupvej. 

”Det er nogle meget tunge betonelementer, og derfor spærrer vi skiftevis sporene i hver retning, mens vi hejser bjælkerne på plads. Det betyder, at trafikanter, der kører på strækningen, må forvente en lidt længere rejsetid under arbejdet,” siger projektchef i Vejdirektoratet John Kjærsgaard.

I oktober 2023 blev den gamle bro for Horndrupvej revet ned for at gøre plads til et 3. spor på motorvejen.

Trafikale konsekvenser på E45 Østjyske Motorvej

Der må ikke være trafik på motorvejen, når betonbjælkerne løftes ud og placeres på bropillerne. Derfor flyttes trafikken i aften- og nattetimerne skiftevis over i en ene side af motorvejen.

Det forventes at ske i følgende tidsrum:

  • Tirsdag den 5. marts kl. 19:30 til onsdag den 6. marts kl. 06:00 flyttes trafikken over i sydgående retning med ét spor i hver retning og 50 km/t.
  • I slutningen af marts flyttes trafikken over i nordgående retning med ét spor i hver retning og 50 km/t. Dato endnu uvis.


Arbejdet er planlagt uden for myldretrafikken, men der kan opstå lidt kødannelse i de tidlige aftentimer.

Når betonbjælkerne er på plads, går forberedelserne til støbning af brodækkets overside i gang. Støbningen forventes at ske i midten af april.

Vejdirektoratet forventer, at den nye motorvejsbro for Horndrupvej er færdig i juli 2024.

 

Et ekstra spor på E45

Vejdirektoratet udvider motorvej E45 mellem Kolding og Randers flere steder på en i alt 60 km lang strækning for at lette trafikken og de lange køer i myldretiden.

Læs mere om udvidelsen af E45 og hold dig opdateret på de trafikale gener, mens der bygges på trafikinfo.dk

 

Kontakter

Billeder

Vejdirektoratet bygger en ny bro over E45 syd for Skanderborg. I næste uge skal de første store betonbjælker løftes på plads. Foto: Rambøll
Vejdirektoratet bygger en ny bro over E45 syd for Skanderborg. I næste uge skal de første store betonbjælker løftes på plads. Foto: Rambøll
Download
Ny bro over E45 ved Horndrupvej tager form. Foto fra 8. februar 2024. Foto: Rambøll
Ny bro over E45 ved Horndrupvej tager form. Foto fra 8. februar 2024. Foto: Rambøll
Download

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye