Billund Kommune

Udviklingsplan skal styrke Billund Kommunes indsats på demensområdet

Del

Billund Kommune har fokus på at styrke kvaliteten i arbejdet på demensområdet. Derfor arbejder kommunen på en udviklingsplan for plejehjemmet Værestedet, som er målrettet borgere med demens.

Billund Kommune arbejder på en udviklingsplan for plejehjemmet Værestedet, som er målrettet borgere med demens.
Billund Kommune arbejder på en udviklingsplan for plejehjemmet Værestedet, som er målrettet borgere med demens. Foto: Billund Kommune

Temaerne for den kommende udviklingsplan blev præsenteret på et møde for Voksenudvalget, som blev afholdt på plejehjemmet Værestedet den 28. februar. Udviklingsplanen stiller blandt andet skarpt på de fysiske rammer og en høj faglighed på Værestedet.

”I Billund Kommune stræber vi efter, at borgere med demens bor i hjemlige og trygge rammer tilpasset deres sygdom. Generelt er det vigtigt for os, at borgerne på vores plejehjem oplever, at de får den hjælp og støtte i hverdagen, som de har brug for, og vi undersøger hele tiden, om vi kan gøre det bedre. Derfor har vi valgt at sætte gang i en udviklingsplan, der skal styrke vores indsats på Værestedet, som jo er vores flagskib på demensområdet,” siger Else Zippor, direktør for Voksenområdet i Billund Kommune.

Med udviklingsplanen sætter Billund Kommune fokus på at understøtte medarbejdernes faglighed gennem bedre muligheder for tæt sparring med både en demenskonsulent og en sygeplejerske, som er tilstede i hverdagen på plejehjemmet. Det giver bedre mulighed for konkret sparring og vejledning i forhold til, hvordan den enkelte borger bedst mødes, så borgernes trivsel og tryghed øges. 

Derudover planlægger kommunen at hente inspiration fra andre kommuner i forhold til, hvordan Værestedet kan blive indrettet mere demensvenligt. Det handler om at skabe hjemlighed, overskuelighed – og muligheder for at orientere sig, så hverdagen bliver så tryg som mulig for borgerne med demens.  Det kan f.eks. være ved at skabe mindre rum i større rum, skabe sanseoplevelser eller bruge beroligende farver på væggene. Alt sammen i respekt for at mængden af stimuli ikke må blive for overvældende.

Billund Kommune har indgået en fratrædelsesaftale med lederen på Værestedet. Inden for kort tid vil der blive slået en stilling op, hvor Billund Kommune søger en ny leder, som kommer til at stå i spidsen for at udvikle kommunens demensindsats på plejehjemmet.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

Et nyt daghjem flytter midlertidigt ind på Mødestedet21.5.2024 19:36:01 CEST | Pressemeddelelse

Som opfølgning på budgetforliget for 2024-2027 har kommunalbestyrelsen netop besluttet, at et nyt daghjem midlertidigt skal flytte ind i Mødestedets hovedbygning. Målet er at udvikle og få erfaringer med, hvad et daghjem skal kunne for at imødekomme borgernes behov. Daghjemmet vil som udgangspunkt være åbent i dagtimerne alle hverdage, men både funktioner og åbningstider bliver tilpasset efter borgernes behov.

Frivillige kræfter skaber uforglemmelige oplevelser for børn fra hele landet16.5.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Skole OL-finalen nærmer sig med hastige skridt, og der er ingen DIF Skole OL uden de frivillige. Over 450 frivillige fra Billund Kommune er klar til yde en kæmpe indsats - nogle for første gang, mens andre har været med i flere år. To af dem er Elsebeth Bloch, der er med som frivillig for tredje gang, og Cecillie Jutta, der er med som frivillig for første gang. De glæder sig til at gøre en forskel til dette års Skole OL-finale.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye