RenBåd halede kæmpe løve-investering i land

Del

Det er rent ud sagt noget værre baks at få en båd på land, når den skal rengøres under bunden og have serviceret motoren. Det har virksomheden RenBåd.dk i Ishøj fundet en genial løsning på. De kommer nemlig ud til den enkelte bådejer over alt i landet og står for alt det besværlige arbejde med rengøring, polering og motorservicering. Det har skabt en nærmest raketagtig vækst for RenBåd og nærmer sig en revolution i branchen, der er præget af små lokale aktører. Derfor sluttede løveinvestor Morten Larsen sig til den eksisterende investor i RenBåd Martin Buch Thorborg med en af sæsonens største investeringer på 1 million kroner for 10 procent af virksomheden.

Morten Larsen (længst til højre), lagde i sidste udgave af Løvens Hule en af sæsonens største investeringer på 1 million kroner for 10 procent af virksomheden RenBåd, der er stiftet af Alexander Mortensen og Tobias Neubert Soloy (th i midten). Det svarer til en valuation på 10 millioner kroner. Til venstre ses eksisterende investor Martin Buch Thorborg.
Morten Larsen (længst til højre), lagde i sidste udgave af Løvens Hule en af sæsonens største investeringer på 1 million kroner for 10 procent af virksomheden RenBåd, der er stiftet af Alexander Mortensen og Tobias Neubert Soloy (th i midten). Det svarer til en valuation på 10 millioner kroner. Til venstre ses eksisterende investor Martin Buch Thorborg.

Er man bådejer, har man sandsynligvis indtil flere gange kløet sig godt og grundig i nakken, når sejl- eller motorbåden igen igen skal på land til den årlige klargøring og servicering. Mange vælger desuden at få vinteropbevaret båden, og også her står man over for en stor opgave i forbindelse med optagning, fragt og sikker opbevaring. Det valgte stifter af RenBåd.dk Alexander Mortensen at gøre noget ved under Corona-pandemien i 2020, hvor bådsalget i Danmark nærmest eksploderede. Sammen med sin forretningspartner Tobias Neubert Soloy arbejdede han i tre måneder non stop med at afprøve konceptet lokalt i Ishøj, hvilket hurtigt mødte stående klapsalver fra bådfolket. RenBåd er siden vokset med stor fart og er i dag 15 ansatte, og alene i 2023 måtte virksomheden tilføje flere vinteropbevaringshaller tre gange for at følge med efterspørgslen.

I den første sæson havde RenBåd 100 både på land til vinteropbevaring, men allerede i år forventer virksomheden at skulle vinteropbevare helt op mod 400 både. Når bådene er på land, rykker RenBåds ansatte ud med biler, der er fyldt med alt det udstyr, der skal bruges til rengøring, polering og motorservice, og dermed er det blevet markant lettere at være bådejer. Arbejdet foregår desuden til fast pris. Bådejeren skal således blot indtaste nogle få oplysninger om det enkelte fartøj på hjemmesiden, hvorefter it-motoren under RenBåd.dk beregner omkostningerne til pleje og istandsættelse. Planen er at åbne kontor i Jylland i 2024.

Serieiværksætter Martin Buch Thorborg så sammen med medstifter af Dinero David Andersen helt tidligt potentialet i RenBåd, som de to partnere i forvejen er medejere af. De får sammen med teamet i RenBåd nu følgeskab af Morten Larsen, som i sidste udgave af Løvens Hule lagde en af sæsonens hidtil største investeringer på 1 million kroner for 10 procent af virksomheden. Det svarer til en valuation på 10 millioner kroner.

  • I begyndelsen skulle vi bare lige se, om konceptet kunne bære. Men vi blev nærmest væltet over ende af de mange bådejere, der hvert år har hovedpine over den lidt bøvlede proces omkring bundrengøring, polering og motorservice. Desuden står mange bådejere uden mulighed for at få vinteropbevaret deres båd, og mange både ender derfor med at stå udenfor i regn og sne gennem hele vinterperioden. Med to store investeringer i hus kan vi nu for alvor begynde at brede os ud til selv de fjerneste egne af landet, og vi forventer derfor at skulle opruste markant i de kommende måneder og år, siger Alexander Mortensen, stifter af RenBåd.dk.

For den senest tilkomne investor Morten Larsen er RenBåd en oplagt investering, fordi skaleringspotentialet er så enormt.

  • Jeg kender ikke nogen bådejere, der synes, det er hverken nemt eller sjovt at få taget båden op af vandet, fjerne skidt og alger og bruge endeløse weekender på polering og motorrenovering. Derfor vil jeg gerne bidrage med at få sat hele processen endnu mere på skinner, så vi i løbet af få år er at finde i alle danske havne, kommenterer Morten Larsen er manden bag takeaway-succesen Hungry.dk som han solgte i 2021 til tyske Delivery Hero.

Eksisterende investor Martin Buch Thorborg, der selv er bådejer, har også store forventninger til den fortsatte vækstrejse, som RenBåd står over for:

  • Markedet for bådklargøring er præget af sæsonarbejdere, enkeltmandsfirmaer, manglende kvalitetssikring og intet etableret brand på området. Det er et enormt stort og meget overset marked, og RenBåd er indtil videre kun blevet mødt med åbne arme af de mange danske bådejere. Det handler meget om convenience, og vi har tilmed en intelligent it-løsning under hele vores tilbudsgivning, så man er sikret en fast pris på opgaven. Ja faktisk er det lige så let at bestille service til sin båd, som det er at bestille pizza på Just Eat. Det er stort at kalde det en revolution i bådbranchen, men det er tæt på, slår Martin Buch Thorborg fast. Efter Morten Larsens investering ejer han sammen med sine forretningspartnere David Andersen og Rasmus Madsen godt 34 procent af RenBåd. 

Området for bådklargøring er omfattet af en lang række krav til de midler, som man må bruge til at rengøre, rense, polere og pudse. RenBåd benytter sig kun af godkendte miljøvenlige produkter.

Læs mere om RenBåd på www.renbåd.dk 

For yderligere information, kontakt venligst:

Alexander Mortensen, stifter af RenBåd.dk, 31 32 69 29/ alexander@renbaad.dk

Morten Larsen, investor, 28 87 85 00/ morten@molainvest.dk

Martin Buch Thorborg, investor, 40 74 42 09 / martin@thorborg.dk

Presseservice:

Jacob Lange, Lange PR, 20 76 30 20 / jacob@langepr.dk

Kontakter

Billeder

Morten Larsen sluttede sig til den eksisterende investor i RenBåd Martin Buch Thorborg med en af sæsonens største investeringer på 1 million kroner for 10 procent af virksomheden.
Morten Larsen sluttede sig til den eksisterende investor i RenBåd Martin Buch Thorborg med en af sæsonens største investeringer på 1 million kroner for 10 procent af virksomheden.
Download
Tobias Neubert Soloy, Morten Larsen og Alexander Mortensen er fremover partnere i virksomheden RenBåd.dk
Tobias Neubert Soloy, Morten Larsen og Alexander Mortensen er fremover partnere i virksomheden RenBåd.dk
Download

Følg pressemeddelelser fra Lange PR

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lange PR

Specialister i 3D-print gik efter ny løve - og fik hende10.3.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Det var ikke pengene, men erfaringen, som LAB3D jagtede i dette års sidste afsnit af Løvens Hule. De to unge stiftere gik efter at få Louise Herping Ellegaard med ombord i deres virksomhed, der 3D-printer produkter og netop har lanceret en banebrydende pakkeløsning til landets skoler. Investeringen på 300.000 kroner fra Louise Herping Ellegaard skal blandt andet hjælpe LAB3D med at skalere udlejningen af 3D-printere og -software til skolerne.

Bakteriedræbende sengetøj høster tre x Løve-guld3.3.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Generelt vasker vi danskere vores sengetøj alt for sjældent. Og efter bare syv dages brug uden vask stiger antallet af bakterier i sengetøjet til 17.000 gange den mængde, der er på et toiletsæde. Derfor har aarhusianske DAWN udviklet en serie af sengetøj i økologisk bomuld med den særlige egenskab, at det aktivt dræber 99,9 procent af alle bakterier. Dermed mindskes behovet for de dyre maskinvaske, og det kunne de to løver Jesper Buch og Christian Arnstedt sammen med special guest-løve Tommy Ahlers ikke stå for.

Århusiansk rejsebureau for håndværkere vil bygge ny tradition for sabbatår24.2.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Det er næsten kutyme, at gymnasieelever efter endt studie og national fejring takker ja til et af de utallige tilbud om en dannelsesrejse til alverdens eksotiske egne. På erhvervsskolerne er der til gengæld hverken hue eller nationale overskrifter, når tusindvis af tømrere, smede og murere hvert år står med svendebrevet i hånden. Ligeledes er håndværkernes primære tilbud om et udlandsophold ofte en kold skurvogn i Norge eller Grønland – inkl. 70 timers arbejdsuge. Det vil et rejsebureau for håndværkere gøre op med. Og efter en stor investering på 800.000 kroner i Løvens Hule står ScandiMate nu godt rustet til at indfri ambitionerne om at hjælpe landets håndværkere ud i verden, hvor det vel at mærke er oplevelserne og ikke indersiden af en ellers eksotisk arbejdsplads, der er i centrum.

Intelligent dansk drik rejser kloge penge i Løvens Hule24.2.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Tankstationer og supermarkeder bugner af drikke med såkaldt sundhedsfremmende egenskaber, og derudover propper vi danskere os med alt lige fra slik til kaffe og energibarer for at øge vores produktivitet. Faktum er blot, at ingen af produkterne reelt gør noget godt for kroppen og primært får blodsukkeret og koncentrationsevnen til at opføre sig som en yoyo. Det har århusianske Clutch Nutrition sat sig for at ændre med en nyudviklet plantebaseret drik, som virksomheden betegner som intet mindre end verdens sundeste. Det fik i aftenens udgave af Løvens Hule Christian Arnstedt og Jacob Risgaard til at investere 800.000 kroner i det, der gerne skal blive til verdens førende funktionelle drik.

Eventyrligt univers leger sig til løvekapital17.2.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Børn kopierer som bekendt de voksne, og derfor er der flere og flere små poder, der bruger alt for meget tid foran skærmen eller mobiltelefonen. Derfor vil stifter af Eventyrakademiet Anna Hasselby gøre sit til, at minderne fra barndommen ikke opstår med en masse elektronik i hånden. I stedet har hun skabt mysterier, familiegåder og agentspil, som børn og voksne sammen kan lege med i weekender, ferier og til fødselsdage. Det kunne den legesyge løve Jacob Risgaard ikke stå for, og derfor købte han i seneste udgave af Løvens Hule 15 procent af Kastrup-virksomheden Eventyrakademiet.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye