Red Barnet

Red Barnet på Skolernes Trivselsdag: Leg, spil og bevægelse styrker børnenes trivsel

Del

I dag stiller over 300 skoler landet over skarpt på spil og bevægelse på Skolernes Trivselsdag. Det er afgørende elementer i arbejdet med at fremme børnenes trivsel og styrke børnenes fællesskaber på skolen.

Vi skal gøre meget mere for at arbejde aktivt med at styrke børnenes fællesskaber og trivsel.

Derfor holder Red Barnet igen i år Skolernes Trivselsdag for at hjælpe lærerne, pædagogerne og skolerne med at sætte trivslen på skoleskemaet og give konkrete redskaber og inspiration til, hvordan man lokalt kan arbejde aktivt med at fremme børnenes trivsel og styrke de gode, inkluderende fællesskaber.

– Når vi leger og spiller, så mister vi ofte følelsen af tid og sted, og vi bliver hurtigt ét med det fællesskab, vi er en del af. Uden af skele til generationer og børnegruppens normale sammensætning. Derfor er leg og spil rigtige vigtige elementer i arbejdet med at styrke børnenes fællesskaber. Børn kan nemlig øve sig i at være sociale på en anden måde, når de leger og spiller, siger Naja Kinch Sohn.

I år er det 5.U på Valby Skole i København, der har valgt temaet spil og bevægelse, og som Emily fra 5.U siger, så håber hun: - ”at temaet på spil og bevægelse kan hjælp med, at vi bliver endnu bedre venner med dem vi allerede er venner med, og at vi måske også får flere venner og et bedre fællesskab.

De seneste trivselsmålinger har både vist, at børns fællesskaber er under pres, og at vi står i en omfattende trivselskrise, hvor der i hver skoleklasse sidder børn, der mistrives, som har det svært og som kæmper med at blive en del af fællesskabet. Derfor er det vigtigt med en dag, hvor man helliger sig arbejdet med trivsel og engager børn i arbejdet med at styrke den, mener Red Barnet.

– Børn og unges mistrivsel er en af vores vigtigste samfundsudfordringer. Derfor er det ekstremt vigtigt, at vi rundt om i landet skruer op for trivselsarbejdet i hverdagen. På Skolernes Trivselsdag vil vi meget gerne give skolerne inspiration og vise, hvordan de kan arbejde med at styrke trivslen. Men det er ikke gjort med det. Det her handler i høj grad også om, at Folkeskolen er blevet udsultet for længe, og er skal tilføres flere ressourcer til trivselsarbejdet og arbejdet med at fremme fællesskaber., siger Naja Kinch Sohn, der er ekspert i børns trivsel i Red Barnet.

Legemusklen skal trænes
Red Barnet frygter, at hvis leg og bevægelse nedprioriteres for meget, og der ikke er fokus på det i skolen, så vil børnenes evne til at lege forsvinde endnu mere.

- Vi ser mange børn, der har glemt at lege, og vi ser også, at leg og spil bliver erstattet af skærme og passiv konsumering af underholdning. Det er et problem, for ”legemusklen” skal trænes og holdes ved lige. Børn må ikke glemme, hvordan man leger, for det er afgørende for deres udvikling, bl.a. fordi de gennem leg udvikler deres sociale kompetencer og øver sig i at indgå i fællesskaber, siger Naja Kinch Sohn.

Senest har regeringen med sit nye folkeskoleudspil lagt op til, at kravet om 45 minutters daglig bevægelse i skolen skal afskaffes, men det må ikke betyde, at bevægelsen glider ud af folkeskolen, når det minutkrav forsvinder.

- Det er vigtigt, at bevægelse også i fremtiden er en fast del af børnenes dagligdag. For det kan bidrage til en varieret skoledag og undervisning, og det vigtigt for børnenes sundhed – både den fysiske og mentale, siger Naja Kinch Sohn.

Skolernes Trivselsdag bliver afholdt på over 300 skoler i hele landet, og det bliver muligt at besøge de skoler, der i år stiller skarpt på leg og bevægelse.

Kontakter

Om Red Barnet

Red Barnet arbejder i Danmark og flere end 120 andre lande. Vi redder børns liv. Vi beskytter og styrker dem. Vi kæmper for deres rettigheder. Vi er Save the Children – verdens førende uafhængige organisation for børn.

Red Barnet yder nødhjælp og forebygger katastrofer. Vi bekæmper vold, overgreb og mobning. Vi sikrer skolegang, opbygger fællesskaber og styrker børns modstandskraft. Vi arbejder politisk for de dårligst stillede børn og skaber debat om børns livsvilkår.

Følg pressemeddelelser fra Red Barnet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Red Barnet

Red Barnet: Langt flere drenge søger hjælp efter økonomisk afpresning med intime billeder29.5.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

SletDet Rådgivningen i Red Barnet har i 2023 hjulpet rekordmange børn og unge, der har været udsat for digitale krænkelser eller noget andet ubehageligt på nettet. Hvert femte rådgivningsforløb har handlet om afpresning eller trusler, og det er dermed den tematik, som har fyldt allermest i rådgivningen. Især har der været en markant stigning i antallet af drenge, der søger hjælp efter at være blevet økonomisk afpresset med intime billeder. Stigningen fortsætter i 2024.

Børn og unge på midlertidigt ophold i Danmark kæmper med stor mistrivsel13.3.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Ny undersøgelse fra Red Barnet og Via University College viser, at børn og unge, der har fået midlertidigt ophold i Danmark kæmper med mistrivsel, modløshed og ensomhed. Red Barnet ønsker derfor et opgør med de korte midlertidige opholdstilladelser og hyppige genvurderinger, som skaber usikkerhed, ventetid og begrænser rettigheder for børn og unge, hvilket går udover deres udvikling, læring og uddannelse.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye