Greve Kommune

Velfærdsborgersamling: Vi kan ikke få det hele

Del

Greve Kommunes velfærdsborgersamling mødtes for første gang i denne uge, og det blev til en aften med store spørgsmål og dilemmaer.

Fem mennesker sidder omkring et bord og snakker. I bagagrunden ses andre borde.
36 borgere har sagt ja tak til at bruge aftner og weekender på at sætte sig grundigt ind i Greve Kommunes velfærd, og i går mødtes de for første gang. Greve Kommune

Onsdag aften mødtes deltagerne i Greve Kommunes nye velfærdsborgersamling i gymnasiets store plenumsal. De 36 udvalgte borgere i borgersamlingen skulle i gang med at lære hinanden at kende, og så skulle de i gang med deres særlige opgave: 

Deltagerne skal sætte sig grundigt ind i, hvad velfærd er i Greve Kommune, og de skal forholde sig til det, der presser velfærden. Og sammen skal de komme frem til anbefalinger og prioriteringer, som de skal præsentere for byrådet om nogle måneder. 

Del jeres erfaringer 

Marc Genning, formand for Plan- og Tryghedsudvalget, bød velkommen på byrådets vegne, og han understregede, at byrådet ser frem til at høre borgersamlingens anbefalinger: 

”Vi vil tage jeres overvejelser meget alvorligt, og derfor vil jeg opfordre jer til at dele jeres erfaringer og synspunkter åbent og ærligt under samlingerne,” sagde han. 

Efter velkomsten forlod han og resten af byrådet plenumsalen, for at deltagerne kunne tale frit. 

Ingen lette løsninger 

Det første møde blev til fire timers intensive samtaler og oplæg, hvor de 36 borgere blev præsenteret for nogle af de dilemmaer og pres, der er, når politikerne skal prioritere, hvad kommunen skal bruge penge på. I grupperne var der livlig diskussion, for det blev hurtigt klart, at der ikke er nogen lette løsninger. Der er udfordringer, dilemmaer og svære prioriteringer. 

”Det her er en svær opgave. Hvad mon politikerne ønsker fra os?” sagde en af deltagerne i en samtalerunde. 

En kritisk ven 

Og eftersom aftenens drøftelser var uden politikere, blev det i stedet nogle af de inviterede eksperter, som kom med deres bud: 

Og her var svaret blandt andet, at velfærdsborgersamlingen skal være byrådets gode, men kritiske ven og stille de svære spørgsmål: 

”Det nytter ikke at presse politikerne til at love mere, end kommunen kan holde. Vi kan enten få det ene eller det andet. Vi kan ikke få det hele, ”, sagde eksperten Susanne Ekmann, der forsker i velfærd og et lektor ved RUC. 

Borgerne kan skabe velfærd 

Og så kan velfærdsborgersamlingen også pege på nye ressourcer andre steder end hos kommunen – nemlig hos borgerne selv. 

”Velfærd er både noget kommunen leverer, og så er den noget, som bliver skabt blandt borgerne. Jeg tror, at I skal bruge begge dele i jeres arbejde”, sagde en anden eksperter Klaus Majgaard, der er rådgiver og tidligere kommunaldirektør. 

Åbent møde for alle borgere 

I de kommende måneder vil borgersamlingen mødes flere gange, og de vil også undervejs mødes med politikerne. Borgersamlingen skal til sidst aflevere en række anbefalinger til byrådet, som handler om kommunens velfærd. 

Det er muligt for alle borgere og interesserede at blande sig i samtalen, når velfærdsborgersamlingen inviterer til et åbent møde den 3. april kl. 18.30-20.00 i Plenumsalen i Greve Gymnasium. 

Læs mere om velfærdsborgersamlingen på greve.dk/velfærdsborgersamling

Velfærdsborgersamlingen bliver afholdt af Greve Kommune i samarbejde med We Do Democracy og Komponent. 

Kontakter

Billeder

Fem mennesker sidder omkring et bord og snakker. I bagagrunden ses andre borde.
36 borgere har sagt ja tak til at bruge aftner og weekender på at sætte sig grundigt ind i Greve Kommunes velfærd, og i går mødtes de for første gang.
Download

Links

Følg pressemeddelelser fra Greve Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Greve Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye