Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune satser på fremtidens PtX-industri

Del

Byrådet i Aabenraa Kommune vedtog onsdag et strategisk sats for at udnytte mulighederne i PtX-industrien. Konkret ansættes en Strategic Business Developer, der har fokus på netop denne satsning.

Projekter inden for vedvarende energi prioriteres og etableres i stor stil i Aabenraa Kommune. Verdens største Power-to-X-anlæg står snart klar i Kassø. I 2022 var Aabenraa Kommune landets førende kommune på opsættelse af solceller. Og der er også indviet biogasanlæg i kommunen.

Af de 1,25 mia. kroner, som staten har afsat til PtX-projekter, har projekter i Aabenraa Kommune fået 1 mia., lige som staten også udpegede områder til udbygning af projekter inden for vedvarende energi i Aabenraa Kommune. I 2024 er det desuden forventningen, at det første eldrevne Mærsk-skib laster e-methanol fra Aabenraa Havn.

Onsdag tog byrådet i Aabenraa Kommune næste skridt, da det blev besluttet at påbegynde ansættelsen af en Strategic Business Developer, der skal arbejde aktivt for at udnytte de strategiske muligheder, der er i PtX-industrien.

- Der er utroligt mange potentialer i den grønne omstilling og konkret på PtX – lige fra arbejdspladser til afledte industrier og synergier. Staten er også i gang med store initiativer, som kommer Aabenraa Kommune til gavn, og vi har også selv været frontløber i en årrække. Nu er næste skridt, at vi konkret opruster på mandskab og økonomi for at imødekomme de ambitioner og muligheder, der er på området, siger borgmester i Aabenraa Kommune, Jan Riber Jakobsen og fortsætter:

- Beslutningen er endnu et vidnesbyrd om, at vi i Aabenraa Kommune vil den grønne omstilling. Det har vi vist med både en strategi for bæredygtig udvikling, en klimaplan og en lang række projekter inden for vedvarende energi. Nu glæder jeg mig til at følge ansættelsen og til at komme et spadestik dybere.

Ud over ansættelsen af en Strategic Business Developer besluttede byrådet også at styrke Plan, Teknik & Miljøforvaltningen med 3,6 mio. kroner i perioden til og med 2027 for at sikre sammenhæng med allerede eksisterende projekter på PtX-området.

Ansættelsesprocessen af Aabenraa Kommunes Strategic Business Developer følges tæt af Økonomiudvalget, og den ansatte vil referere direkte til kommunaldirektøren. Det er desuden forventningen, at der ansættes en medarbejder yderligere, som har sine styrker på det analytiske område.

Kontakter

Borgmester Aabenraa Kommune, Jan Riber Jakobsen, tlf.: 29 32 25 30; e-mail: jrj@aabenraa.dk

Kommunaldirektør, Tom Ahmt, tlf.: 28 99 31 11; ahmt@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE: * Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge. * Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye