Ny adjungeret professor skal styrke klinisk forskning i screening for livmoderhalskræft ved Universitetsklinik for Kræftscreening

Del

1. marts udnævnes overlæge i gynækologi og professor Lone Kjeld Petersen til adjungeret professor ved Universitetsklinik for Kræftscreening på Regionshospitalet Randers.

Lone Kjeld Petersen
Lone Kjeld Petersen Helle Brandstrup Larsen

Lone Kjeld Petersen udnævnes 1. marts 2024 til adjungeret professor i Universitetsklinik for Kræftscreening på Regionshospitalet Randers.

Hun er til daglig overlæge og professor ved Gynækologisk Afdeling på Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet og har i en årrække forsket i diagnostik og behandling af forstadier til livmoderhalskræft.

Med udnævnelsen af Lone Kjeld Petersen til adjungeret professor styrker Universitetsklinik for Kræftscreening sin forskning indenfor screeningsprogrammet for livmoderhalskræft – særligt omkring den diagnostiske proces, herunder HPV-diagnostik og selvopsamlede prøver, og den screeningsafledte gynækologiske aktivitet.

- Lone er en af landets førende indenfor netop det emne. Vi arbejder allerede sammen, og vi ved derfor, at Lone både er dygtig og en positiv samarbejdspartner. Så den nye adjungering vil helt sikkert bringe meget godt med sig, siger Berit Andersen, Cheflæge ved Universitetsklinik for Kræftscreening, Afdeling for Folkeundersøgelser.

- Vi glæder os til at få en endnu stærkere tilknytning til Lones store viden på et område, der i en længere periode har haft et særligt fokus i afdelingen, afslutter hun.

Et samarbejde der giver mening

Lone Kjeld Petersen glæder sig over udnævnelsen, som hun mener er et udtryk for et allerede godt og spændende samarbejde.

- Det giver rigtig god mening for mig at samarbejde med Universitetsklinik for Kræftscreening, og derfor ser jeg det også som en anerkendelse af min forskning og en cementering af et allerede godt samarbejde, siger hun.

Lone Kjeld Petersen kender i øvrigt Regionshospitalet Randers særdeles godt, da hun en årrække har været ansat som både læge, overlæge og forskningschef.

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Regionshospitalet Randers

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Regionshospitalet Randers

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye