VS Automatic

Undgå nedbrud og brand i produktion- og landbrugserhverv

Del

Det kan både være farligt og dyrt, når komponenter i eltavlen ikke bliver efterset. Flere forsikringsselskaber kræver at virksomheder får termograferet deres eltavler mindst 1 gang årligt. Det er særligt vigtigt for produktionsvirksomheder og landbrug.

Mand med termografisk kamera foretager en varmemåling
Sådan kan en termografering af eltavle se ud VS Automatic

En el-termografisk undersøgelse kan spare virksomheder for brand og lange produktionsstop.

Ved at anvende el-termografering, en teknik hvor varmeudviklingen i eltavler måles nøjagtigt, kan virksomheder proaktivt identificere og adressere potentielle risici.

Specifikt inden for landbrugssektoren udgør den ammoniakholdige luft, som tærer på komponenterne, en signifikant brandrisiko, hvilket understreger nødvendigheden af regelmæssige el-termografiske undersøgelser.

I produktionsindustrien kan et uforudset produktionsstop medføre betydelige økonomiske tab. En tidlig opdagelse af en kritisk fejl kan forhindre lang ventetid på erstatningskomponenter, hvilket kan være afgørende for at opretholde en uafbrudt og effektiv produktionslinje.

På billedet tv. ses eltavlen med det blotte øje. Th. ses eltavlen gennem et termografisk kamera. Rød/orange/hvid antyder en varmeafgivning.

Hvordan%20en%20eltavle%20ser%20ud%20med%20det%20blotte%20%F8je%20og%20gennem%20en%20termografisk%20m%E5ling
Hvordan en eltavle ser ud med det blotte øje, og gennem en termografisk måling VS Automatic

Det er ikke altid nemt at afgøre, hvornår der er behov for termografering. Det er sjældent muligt at se eller lugte, hvis der er fejl ved dine komponenter.

Gennem termografering undersøges eltavlen for eventuel uønsket varmeudvikling ved hjælp af et termografisk kamera. Komponenterne i eltavlen er almindeligvis designet til at tåle temperaturer på 70-80 grader. Overskrider temperaturen denne grænse, kan det medføre alvorlige konsekvenser.

Overvej en termografisk undersøgelse, hvis du oplever nogen af følgende tegn, da de kan indikere problemer, der kræver øjeblikkelig opmærksomhed:

Misfarvning af komponenter: Hvis du bemærker, at komponenterne har ændret farve, er det et tydeligt tegn på, at noget er alvorligt galt. Misfarvning kan indikere overophedning eller anden skade, som kræver hurtig handling.

Brændt lugt eller varmefornemmelse: En brændt lugt eller hvis komponenterne føles varme ved berøring, er det klare indikatorer på, at der er en overophedning, som kan føre til brand eller andre alvorlige skader.

Deformeret ledningsisolation: Isolation, der er blevet deformeret eller beskadiget, kan være et resultat af for høj varmeudvikling. Dette kan ikke blot reducere systemets effektivitet, men også øge risikoen for kortslutning og brand.

Termografisk undersøgelse er særligt fordelagtig i visse situationer:

Dyr produktionsnedetid: Hvis din virksomhed har en produktionslinje, hvor selv kortvarige stop kan medføre store økonomiske tab, er en termografisk undersøgelse en god investering. Ved at identificere potentielle problemer før de forårsager nedetid, kan du spare betydelige beløb.

Lukrative aftaler gennem termografi: I nogle tilfælde kan det at gennemføre termografiske undersøgelser gøre dig berettiget til fordelagtige aftaler, muligvis gennem nedsatte priser eller særlige vilkår fra leverandører og forsikringsselskaber, som anerkender værdien af proaktiv risikostyring.

Årlig kontrol: Det er almindeligt at foretage termografiske undersøgelser årligt, men frekvensen kan variere afhængigt af din virksomheds specifikke risici og dit forsikringsselskabs krav. Regelmæssig termografering sikrer, at du løbende holder øje med dit elektriske systems tilstand.

Personen der udfører el-termograferingen, er ikke alene uddannet men også certificeret af DBI. En DBI-godkendelse eller certificering sikrer, at både virksomheden og de installatører, der er ansat, besidder de nødvendige færdigheder for korrekt at installere, servicere, og vedligeholde brandsikringsanlæg, som de er godkendt eller certificeret for.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Om VS Automatic

Hos VS Automatic går vi langt for vores kunder og holder hvad vi lover. Vi vægter de tætte og langvarige relationer til både privat- og erhvervskunder højt.

Vi spænder meget bredt og er stærke på alt fra klassiske el installationer til store komplekse installationer som f.eks. industriautomatik.

Følg pressemeddelelser fra VS Automatic

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VS Automatic

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye