Zoologisk Have i København

Elefantunge i ZOO har fået et navn

Del

Den lille hun-elefant, der blev født i ZOO i sidste uge, har fået navnet Chin efter en thailandsk flod

SE VIDEO HER: (MÅ BRUGES REDAKTIONELT)

CREDIT: Zoologisk Have

https://we.tl/t-wJJddGsuhG

Den lille unge skal hedde Chin efter en flod i Thailand
Den lille unge skal hedde Chin efter en flod i Thailand Frank Rønsholt

Hun løber rundt mellem, under, og ved siden af sin mor – både for at finde tryghed og finde mad. Resten af elefantflokken går ligeledes beskyttende og årvågent omkring den lille elefantunge, som kom til verden i sidste uge.

-Det er en rigtig nysgerrig lille elefant, der er i god trivsel. Alt går som det skal, og vi ser masser af herlig naturlig elefantadfærd, fortæller zoologisk direktør Mads Bertelsen.

Nu har den lille unge fået et navn. Det er dyrepasserne, der passer elefanterne, der har været med til at finde det helt rigtige navn til den lille ny, som allerede har fået rigtig mange gæster forbi Zoologisk Have.

-Det giver god mening, at det er dem, der skal arbejde tættest med dyrene, der får lov at finde navnet. Dog har vi klare rammer og betingelser for, hvorfor og hvordan vi i ZOO giver dyr navne, siger zoologisk direktør Mads Bertelsen.

Det er typisk de større dyr, der får et navn i ZOO. Det er for det første rent praktisk for, at alle de medarbejdere, der har kontakt med dyrene, kan kende dem fra hinanden. Det vil typisk være dyrepassere og dyrlæger.

Men navngivningen taler også ind i et større perspektiv i forhold til opmærksomheden på de geografiske områder, hvor dyrene kommer fra, og hvor bestandene mange steder er faldende.

-Tha Chin er en flod, der ligger i et smukt område i det centrale Thailand. Vi har en lang tradition i ZOO med asiatiske elefanter, og vi har en nær tilknytning til Thailand, da flere af dyrene i tidens løb er givet som gaver fra den thailandske kongefamilie.

En sidste – og ikke mindst væsentlig pointe fra den zoologiske direktør omkring dyrenes navne er, at det ikke er meningen at dyr i ZOO skal menneskeliggøres.

-Vi arbejder hver dag for, at dyrene lever under så naturlige betingelser som muligt i vores zoologiske have. Derfor er det også vigtigt, at deres navne leder hen på naturen og ikke på mennesker.

Fakta:

ZOO lavede en ny strategi for navnepolitik i 2015. Man kan derfor opleve, at dyr, der er ældre end fra 2015 kan have navne, der ikke lever op til nuværende politik. Dertil kommer, at der kan være dyr, der er ankommet fra zoologiske haver med en anden navnepolitik

Navngivning finder primært anvendelse på dyr, der forventes at have et langt liv i ZOO. Fx kan avlshannen hos løverne navngives, mens løveungerne, der skal videre til andre zoologiske haver, som udgangspunkt ikke navngives. 

Uanset hvilken dyreart, der navngives, skal følgende kriterier altid overholdes: 

  • Navnet må ikke give anledning til antropomorfisme. Det må derfor ikke være et menneskenavn eller relatere til dyr kendt fra film, litteratur eller anden fiktion 
  • Dyret skal kun have ét navn. 
  • Dyret skal ikke have kælenavn(e) ud over sit rigtige navn. 
  • Navnet skal være mundret og nemt at udtale. 
  • Navnet skal bestå af max. tre stavelser. 
  • Navnet skal adskille sig tydeligt fra andre dyrenavne i flokken/gruppen. 
  • Navnet bør tage udgangspunkt i artens geografi, habitat, zoologi og/eller kulturhistorie. 
  • Navnet må ikke have en stødende betydning på andre sprog. 

Kontakter

Billeder

Den lille unge skal hedde Chin efter en flod i Thailand
Den lille unge skal hedde Chin efter en flod i Thailand
Download

ZOO er sat i verden for at fremme naturbevarelse. Det gør vi gennem inspiration og opdagelser for vores gæster i Zoologisk Have København. Vi bidrager aktivt i det internationale arbejde med at bevare dyrearter og naturområder. Vi øger interessen og forståelsen af naturen og dens mangfoldighed og bidrager med vigtig forskning. Alt, hvad vi gør, er natuligvis baseret på et videnskabeligt grundlag.

Følg pressemeddelelser fra Zoologisk Have i København

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Zoologisk Have i København

Babyboom i Zoologisk Have: Chimpanseunge og flodhesteunge født16.5.2024 08:51:12 CEST | Pressemeddelelse

Mandag den 13. maj kom en velskabt chimpanseunge til verden i Zoologisk Have København. Kun to dage senere, onsdag den 15. maj, blev en flodhesteunge født midt i åbningstiden til frit skue på Savannen. Begge fødsler er forløbet godt, og både mødre og unger er sunde og raske Se billeder her: FLODHEST VIDEO + FOTOS (Frank Rønsholt): https://we.tl/t-WKxQWH5c1D CHIMPANSE VIDEO + FOTOS (kreditering Zoologisk Have København / København ZOO): https://we.tl/t-ChJmukXeBL

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye