Aarhus Universitet Technical Sciences

Stor interesse for nye uddannelser i Viborg – invitation til åbent hus

Del

Mere end 350 deltagere har på forhånd tilmeldt sig dagen, hvor Aarhus Universitet holder åbent hus på AU Viborg og de tre nye uddannelser i Dyrevidenskab, Plante- og fødevarevidenskab og Veterinærmedicin. Det sker lørdag den 2. marts fra kl. 10-15.30.

Der bliver rig mulighed for at blive klogere på både de tre nye uddannelser, det kommende studiemiljø og Viborg som studieby, når Aarhus Universitet inviterer til åbent hus på AU Viborg lørdag den 2. marts.

Mere end 350 har allerede tilmeldt sig dagen, og det glæder Charlotte Lauridsen, der er institutleder på Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab på AU Viborg.

”Vi glæder os til at møde vores kommende studerende og til at fortælle dem om det unikke studiemiljø, vi er ved at skabe på AU Viborg. I de sidste par år har vi arbejdet på højtryk for at udvikle den nye dyrlægeuddannelse og de to nye uddannelser i Dyrevidenskab og Plante- og fødevarevidenskab, og så er det jo skønt at opleve, at interessen for at blive klogere på vores nye tilbud er så stor.”

Den nye dyrlægeuddannelse på AU Viborg er resultatet af den udflytningsreform, som Folketinget vedtog i 2021.

I år udbydes de første 30 pladser på den nye bachelor i Veterinærmedicin, ligesom der udbydes 30 pladser på hver af de nye uddannelser i Dyrevidenskab og Plante- og fødevarevidenskab.

Aarhus Universitet regner med, at AU Viborg på sigt bliver en campus med op mod 800-900 studerende, hvoraf mange forventes at bosætte sig i Viborg.

Og borgmester i Viborg Kommune, Ulrik Wilbek, glæder sig til at byde de nye studerende velkomne:

”Jeg er glad for den store interesse, der er for de nye uddannelser på AU Viborg. Gode uddannelsesmuligheder og et godt studiemiljø er vigtige fokusområder for Viborg Kommune. Derfor vil vi også lægge alle kræfter i at byde de nye studerende velkommen til Viborg, og i forbindelse med arrangementet den 2. marts er Viborg Kommune derfor også med. Blandt andet for at fortælle om vores boliggaranti for studerende, Viborgs nye studenterhus og de mange andre initiativer, vi arbejder med for at gøre Viborg til en endnu bedre studieby”, siger han.

Praktisk information

Tid: Lørdag den 2. marts 2024 kl. 10-15.30

Sted: AU Viborg, Blichers Allé 20, 8830 Tjele. Find os her.

Foto
Aarhus Universitet har egen fotograf til arrangementet, og det vil være muligt at få tilsendt billeder efter arrangementet. Kontakt jth@au.dk for at høre om mulighederne.

Kom med på rundvisning hos køerne eller deltag i vores planteworkshop

Flere gange i løbet af dagen vil der være mulighed for at komme med på rundvisning på Danmarks Kvægforskningscenter, hvor I kan komme tæt på de fistulerede køer, klimakamrene og aktuel forskning. I kan også tage på workshop og prøve kræfter med praktiske øvelser med fokus på planter, plantebaserede fødevarer, miljø og klima. Vær opmærksom på, at der er begrænset antal pladser til rundvisningen.

Der er rundvisning og workshop hver time fra kl. 10.15 til 15.00.  Se programmet for dagen her.

Derudover kan I besøge stande om de tre nye uddannelser, forskningen på AU Viborg og Viborg som studieby.

Kontakter

Interviewmuligheder
På dagen vil der være mulighed for at interviewe institutlederen på Institut for Agroøkologi, Jørgen Eivind Olesen, fra kl. 10.30 til 14.30.

Jørgen Eivind Olesen
Institutleder for Institut for Agroøkologi
T: 40821659
M: jeo@agro.au.dk

Øvrige kontakter

Charlotte Lauridsen
Institutleder for Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab
T: 24439639
M: charlotte.lauridsen@anivet.au.dk

Ulrik Wilbek
Borgmester i Viborg Kommune
T: 40788800
M: ulw@viborg.dk

For praktisk information

Jannie True Hansen
Kommunikationsrådgiver, Faculty of Technical Sciences
T: 9352 2789
M: jth@au.dk

Links

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences

Nye klimavenlige ingredienser til fødevarer skal komme fra planter10.4.2024 13:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Et nyt forskningsprojekt skal reducere klimaaftrykket af fødevareingredienser med mindst 33% ved at erstatte æg med plante-baserede ingredienser, som giver god tekstur og smag, der tiltaler forbrugerne og deres pengepung. Projektet er et samarbejde mellem to institutter ved Aarhus Universitet og Ingrediensvirksomhederne Palsgaard A/S og Nexus A/S. Innovationsfonden har investeret 23 mio. kr. i projektet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye