Vejdirektoratet

Vejdirektoratet fremlægger nye støjtal for Hillerødmotorvejens forlængelse

Del

Tirsdag den 12. marts præsenterer Vejdirektoratet opdaterede støjberegninger for Hillerødmotorvejens forlængelse på et orienteringsmøde i Centerhallen, Allerød. Kom og hør, hvad det betyder for dig som nabo til den nye motorvej.

Vejdirektoratet afholder et orienteringsmøde med fokus på støj den 12. marts kl. 18:30-20:30. Foto: Vejdirektoratet.
Vejdirektoratet afholder et orienteringsmøde med fokus på støj den 12. marts kl. 18:30-20:30. Foto: Vejdirektoratet.

Den 13,5 km lange motortrafikvej mellem Allerød og Hillerød i Nordsjælland skal snart udbygges til en 4-sporet motorvej med 2 spor i hver retning og en hastighed på 110 km/t.

En udvidelse til motorvej øger støjgenerne for dem, som bor tæt på vejen. Derfor bliver der etableret støjskærme og støjvolde flere steder på strækningen.

Vejdirektoratet har netop udarbejdet nye støjberegninger for projektet, og det resulterer i længere og højere støjskærme end tidligere meldt ud. Det vil Vejdirektoratet nu præsentere på et orienteringsmøde.

”Vi ser meget frem til at møde naboerne til den kommende motorvej igen og fortælle om, hvad de nye støjberegninger kommer til at betyde for dem. Samtidig nærmer vi os anlægsstart, og det vil vi også komme omkring på mødet,” siger projektleder Inge Birkegaard Damsgaard fra Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet har revideret støjberegningerne, da situationen har udviklet sig siden 2018, hvor der blev gennemført en vurdering af virkninger på miljøet (VVM). En af de ændringer, der er blevet foretaget, er, at Vejdirektoratet nu anvender en ny type asfalt i forhold til den, der oprindeligt var forudsat i VVM’en. Derudover er der i mellemtiden blevet anlagt en jordvold ved Ullerød Nord, som ændrer støjniveauet.

Orienteringsmøde i Allerød

Vejdirektoratet præsenterer de opdaterede støjberegninger på et orienteringsmøde i Allerød.

Tid: Tirsdag den 12. marts fra kl. 18.30 til 20.30.
Sted: Centerhallen, Lilledal 10, 3450 Allerød

Alle er velkommen til møderne, hvor Vejdirektoratet vil gennemgå projektet, støjberegningerne og hvad der kommer til at ske i den kommende tid. På møderne vil der være mulighed for at stille spørgsmål til projektlederen og andre fagfolk fra Vejdirektoratet.

Deltagelse kræver ikke tilmelding.

Se de opdaterede støjkort for projektet

Læs mere om Hillerødmotorvejens forlængelse

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye