Region Midtjylland

Lægevagtens Natberedskab melder klar

Del

Region Midtjylland overtager Lægevagtens opgaver om natten fra 1. marts kl. 23. Borgerne skal gøre som de plejer, hvis de bliver syge eller kommer til skade udenfor egen læges åbningstid.

Sygebesøg i hjemmet om natten varetages efter 1. marts af erfarne paramedicinere, ambulancebehandlere og sygeplejersker i Præhospitalets gule biler.
Sygebesøg i hjemmet om natten varetages efter 1. marts af erfarne paramedicinere, ambulancebehandlere og sygeplejersker i Præhospitalets gule biler. Foto: Præhospitalet i Region Midtjylland

Bliver man som midtjysk borger syg eller kommer til skade, kan man ringe til lægevagten, hvis det ikke kan vente til egen læge åbner. Fra 1. marts tager Lægevagten fortsat telefonen mellem kl. 16 og 23, men som noget nyt vil Lægevagtens Natberedskab tage telefonen mellem kl. 23 og 08. 

Lægevagtens Natberedskab drives af Præhospitalet i Region Midtjylland, som nu melder klar til start. Præhospitalet modtager i forvejen sundhedsfaglige opkald til 1-1-2 og har bl.a. ansvar for ambulancerne.

Borgerne skal gøre, som de plejer
Selvom Region Midtjylland overtager lægevagtens opgaver om natten, skal syge og tilskadekomne borgere fortsat ringe på det samme nummer som altid – når det altså ikke kan vente til egen læge åbner.

- Får man brug for lægevagten om natten, skal man fortsat ringe 70 11 31 31. Lægevagtens Natberedskab vurderer i løbet af samtalen, hvad der er behov for. Det kan fx være vejledning, en fysisk konsultation, et besøg i hjemmet af en af de tre sygebesøgsbiler bemandet med en sygeplejerske, paramediciner eller ambulancebehandler – eller om det efter en god snak kan vente til egen læge åbner den efterfølgende hverdag, siger Susanne Buch (F), som er formand for Udvalg for Nære Sundhedstilbud.

Når Region Midtjylland overtager telefonerne om natten fra de praktiserende læger, skal det bl.a. være med til at sikre bedre tid hos de praktiserende læger til at hjælpe patienterne i dagtimerne. 

Fakta

  • Lægevagten og Lægevagtens Natberedskab er til sygdom og skade, der ikke kan vente til egen læge åbner.

  • Lægevagtens Natberedskab vurderer i løbet af samtalen, hvad der er behov for. Det kan fx være vejledning, en fysisk konsultation eller et sygebesøg i hjemmet.

  • Hos Lægevagtens Natberedskab bliver opkald besvaret af læger eller sygeplejersker i tæt samarbejde.

  • Sygebesøg i hjemmet varetages af erfarne paramedicinere, ambulancebehandlere og sygeplejersker i Præhospitalets gule biler.

  • Borgerne kan opleve lidt længere ventetid på et sygebesøg i hjemmet om natten end om aftenen.

  • Ved alvorlig ulykke og livstruende sygdom skal man fortsat ringe 1-1-2. 

Kontakter

Om Region Midtjylland

Region Midtjylland er en politisk styret, administrativ enhed, der har tre hovedopgaver inden for velfærd og udvikling: Sundhed og hospitaler, specialiserede tilbud til socialt udsatte og handicappede.

Regional Udvikling søger gennem konkrete regionale opgaver, ekspertiser og partnerskaber at skabe gode, fremtidssikrede løsninger og sikre, at Region Midtjylland er en attraktiv og bæredygtig region for alle.

Følg pressemeddelelser fra Region Midtjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Midtjylland

KORRIGERET. Lisbeth Holsteen Jessen går på pension9.4.2024 13:50:56 CEST | Pressemeddelelse

KORRIGERET. I underrubrikken er tallet 30 ændret til 31. 4. afsnit "Lisbeth Holsteen Jessen er oprindelig uddannet cand.scient.pol. fra Statskundskab i Aarhus og bestred forskellige lederstillinger i Aarhus Amt, før hun i 2007 blev hospitalsdirektør først på Regionshospitalet Silkeborg, Hammel Neurocenter og Skanderborg Sundhedscenter og senere Odder Sygehus." er ændret til: Lisbeth Holsteen Jessen er oprindelig uddannet cand.scient.pol. fra Statskundskab i Aarhus og bestred forskellige lederstillinger i Aarhus Amt, før hun i 1998 blev hospitalsdirektør først på Odder Sygehus og senere, i 2007, på Regionshospitalet Silkeborg, Hammel Neurocenter og Skanderborg Sundhedscenter. Vi beklager fejlene. Efter 31 års ansættelse i Region Midtjylland – heraf 16 år på Regionshospitalet Horsens - har hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen valgt at gå på pension.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye