Hjørring Kommune

De kommende børnehaveklasser i Højene og Bagterp er fyldt op

Del

Skoleindskrivningen til skoleåret 2024/2025 er nu afsluttet. En status viser, at på undervisningssteder uden for Hjørring by kan alle kommende elever i børnehaveklassen begynde på det undervisningssted de har ønsket sig. Anderledes ser det ud i Hjørring by, hvor særligt to undervisningssteder har nået deres maksimale kapacitet.

Det betyder, at der i Hjørring by vil være børn, der ikke kommer ind på det undervisningssted, som man har ønsket som 1. prioritet.

Muldbjerg og Lundergård undervisningssteder har plads til alle de børn, der har søgt.

Men på Højene og Bagterp undervisningssteder er der nogle børn, der vil blive tilbudt plads et andet sted i skoledistriktet end der, hvor de har søgt.

I skrivende stund betyder det, at 6 børn, som har søgt optagelse på Højene skole, men ikke bor i skoledistriktet, bliver afvist og får tilbudt en plads på et undervisningssted i det skoledistrikt de bor i. 

På Bagterpskolen kommer man på samme måde til at sige nej til 2 børn. 

Hvis der frem mod sommerferien flytter nye familier til områderne omkring Højene og Bagterp undervisningssteder, vil deres børn altså heller ikke kunne tilbydes en plads i børnehaveklasserne på de pågældende undervisningssteder. De vil i stedet blive tilbudt plads på hhv. Bjergby/Lundergård og Muldbjerg.

Børn er nemlig garanteret en plads på et undervisningssted i det skoledistrikt barnet bor i - men ikke nødvendigvis på det undervisningssted, som ligger tættest på ens bopæl.

- Det er rigtig ærgerligt, at vi er nødt til at skuffe nogle børn og deres forældre, men det er en konsekvens af de besparelser, som man vedtog politisk på skoleområdet tilbage i 2015, siger formand for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Gry Bruun Nielsen.

I forbindelse med besparelserne i 2015 valgte man fremadrettet at fylde pladserne op på undervisningssteder indenfor samme skoledistrikt i stedet for at oprette nye klasser.

Men hvorfor opretter man ikke bare ekstra klasser på de to undervisningssteder?

- Det kunne vi i princippet også godt, men det ville have nogle økonomiske konsekvenser, som vi ikke har finansiering til. Samtidig er Bagterpskolen voldsomt udfordret på de fysiske rammer – de har simpelthen ikke plads til flere klasser, fortæller Gry Bruun Nielsen.

Der må max. være 26 elever i en børnehaveklasse. Det koster kommunen 700.000 kr. om året at etablere en ekstra børnehaveklasse. 

Kontakter

Formand for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Gry Bruun Nielsen
Tlf. 41 93 77 51
gry.bruun.nielsen@hjoerring.dk

Skole- og dagtilbudschef Anette Nedermark
Tlf. 41 93 60 90
ajn@hjoerring.dk

Om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den næst største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye