GF Forsikring

GF Forsikring advarer de tohjulede: Pas på store huller i vejen

Del

Det medlemsejede GF Forsikring oplever i stigende grad, at de mange huller i vejene, som er opstået efter en hård vinter, driller trafikanterne - og det kan især blive farligt for de tohjulede.

Den første forårsweekend er lige om hjørnet, og det betyder, at mange skal have luftet deres motorcykel eller racercykel. Men store huller i vejen grundet en vinter med hård frost kan gøre turen ekstra udfordrende, advarer GF Forsikring. (Foto: GF Forsikring/Anders Boe)
Den første forårsweekend er lige om hjørnet, og det betyder, at mange skal have luftet deres motorcykel eller racercykel. Men store huller i vejen grundet en vinter med hård frost kan gøre turen ekstra udfordrende, advarer GF Forsikring. (Foto: GF Forsikring/Anders Boe)

En sikker forårsbebuder er lyden af motorcykler og mænd i stramme lycra-shorts, der efter en lang vinter endelig får lov til at komme på asfalt. Men måneder med skiftevis tø og hård frost betyder, at vejene flere steder har store huller, og det kan blive farligt for de tohjulede, fortæller her direktør for Skadehjælp i GF Forsikring, Martin Rundager.

- Efter en vinter med sne og hård frost er vejene mange steder i dårlig stand – og de mange store huller i vejen kombineret med at flere og flere skal ud og lufte deres racercykel eller motorcykel her den første forårsweekend, kan godt blive en farlig cocktail, siger han.

Selskabet får mange anmeldelser fra medlemmer, der har fået skader på deres bil efter at have ramt et stort hul. De typiske skader er punkteringer, skæve fælge og komponenter i undervognen, der knækker.

Undgå de store vandpytter
En ting er skader på bilen – men det kan også i værste fald gå ud over liv og førlighed, hvis man som tohjulet trafikant rammer et stort hul. Martin Rundager kommer her med et par gode råd til, hvordan man bedst passer på sig selv.

- Kør forsigtigt især på de små veje – og så er et godt råd, at du som cyklist eller motorcyklist undgår de store vandpytter. Du ved ikke, om der gemmer sig et stort hul under vandet. Endelig anbefaler vi, at man lige kører forbi et værksted og får bilen tjekket, hvis man har ramt et stort hul, så en eventuel skade ikke udvikler sig, siger han.

GF Forsikring er et af Danmarks største medlemsejede forsikringsselskaber med i alt 48 kontorer fordelt ud over hele Danmark.

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra GF Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra GF Forsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye