Ungdomsringen

Invitation til debat: Hvordan sikrer vi et stærkt fritids- og klubmiljø for større børn og unge i hovedstadsområdet?

Del

At glemme sig selv et øjeblik og bare være en del af fællesskabet kan noget særligt. Specielt for børn og unge. Deltag i debatten og vær med til at sætte fokus på fritidsområdet i Region Hovedstaden.

Er fritids- og ungdomsklubstanken død? Skal vi acceptere, at vores større børn og unge bruger mere tid derhjemme bag skærmene og mindre tid med deres jævnaldrende?

Nogle kommuner investerer i stærke fritids- og klubtilbud. Her mødes masser af unge på tværs af køn, alder og social baggrund om fælles interesser og fællesskabet i sig selv.

Men i mange kommuner sparer man på de unges fritidstilbud, og så holder de unge sjovt nok op med at komme.

I en tid, hvor politikere, forskere og forældre efterspørger løsninger på, hvordan vi bearbejder den voksende mistrivsel og ensomhed blandt unge, er det nærliggende at kigge efter løsninger i den fritids- og ungdomspædagogiske faglighed.

Klubberne, hvis de er bemandede med kvalificeret personale, har mulighederne for at skabe trygge og udviklende rammer for børn og unge. Her kan de unge mødes, udvikle nye fællesskaber, dyrke deres interesser og møde voksne, de kan tale med. Og så skal der ikke bestilles tid til at tale med en voksen i klubben!

Sammen med lokalpolitikere fra Region Hovedstaden, inviterer Ungdomsringens regionale bestyrelse til et dialog- og debatmøde i Smørum.  

Deltag, og giv din holdning til kende. Alle med en interesse for området er velkommen.

Lokalpolitikere: 
Til mødet deltager blandt andet: Jens Skov (Egedal Kommune), Morten Lyager (Egedal Kommune), Peter Als (Ballerup kommune), Marjan Ganjjou (Høje Taastrup Kommune), Melis Aydin (Høje Taastrup Kommune), Lars Elbrandt (Hillerød Kommune), Charlotte Drue (Frederikssund Kommune) og Mads Vinterby (Tårnby Kommune) Derudover en masse fritidspersonale og pædagoge

Info
7. marts kl. 17:00-19:00
Sødalen fritids- og ungdomsklub
Åkandehaven 5, 2765 Smørum

Arrangementet er gratis og alle med en interesse for klubområdet er velkomne. Af hensyn til forplejning, må I meget gerne melde jer til her

Kontakter

Om Ungdomsringen

En forening for fritids-, ungdomsklubber og ungdomsskoler, der arbejder for, at alle unge har mulighed for at tage aktivt del i organiserede fritidsfællesskaber. Fordi fritid skaber fremtid!

Følg pressemeddelelser fra Ungdomsringen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ungdomsringen

Unge i fokus: Ny politisk agenda for fritidsområdet sætter kurs mod inklusion og trivsel12.4.2024 06:55:37 CEST | Pressemeddelelse

Unge skal inddrages i alle beslutninger der vedrører dem selv, alle unge i Danmark skal have adgang til fritids- og ungdomstilbud, og fritids- og ungdomsområdet skal have en selvstændig formålsparagraf. Sådan lyder de tre anbefalinger, som både folketingspolitikere, kommunalpolitikere, forskere og pædagogisk personale blev enige om på Ungdomsringens konference på Christiansborg den 11. april.

150 bands og 3000+ unge på musikfestival – helt uden alkohol!17.1.2024 10:58:10 CET | Pressemeddelelse

Ungdomsringens Musikfestival afholdes i januar for 32. gang, og selvom verden har forandret sig siden starten af 80erne, er festivalens dna stadigvæk det samme - et stort livemusik-arrangement med fokus på fællesskabet. Men i en tid, hvor unges festkultur debatteres heftigt, vækker festivalens evne til at afholde et alkoholfrit arrangement opsigt. »Vi har brug for oplevelser af høj kvalitet som et alternativ til festkulturen«, siger talsperson for festivalen.

Ny Undersøgelse: Mobilsiesta og mediepædagogik er hverdag i fritids- og ungdomsklubber21.12.2023 08:06:13 CET | Pressemeddelelse

Selvom mange af landets fritids- og ungdomsklubber oplever konflikter, der relaterer sig til mobiltelefonbrug, er det kun få, der går med tanken om et decideret forbud. I stedet laver de retningslinjer der gavner fællesskabet og griber ind, hvis mobilen kommer til at fylde for meget i børn og unges liv. »Det giver god faglig mening«, siger ph.d.-studerende og forsker.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye