Sindberg Kommunikation ApS

Kulturmødet Mors klar med årets temaspor 2024

Del

Kulturmødet 2024 kan nu løfte sløret for de seks temaspor, som danner rammen for årets samtaleprogram. Kulturmødet løber af stablen fra den 22. - 24. august.

Søren Huss og Kristian Leth i samtale på Kulturmødet 2023.
Søren Huss og Kristian Leth i samtale på Kulturmødet 2023. Fotograf Per Bille.

I tre dage er Mors Danmarks samlingssted for samtalen om kunst og kultur. Det er her kunstnere, magthavere, meningsdannere og kunst- og kulturlivets aktører mødes og tager debatten om den aktuelle kulturpolitik, udpeger nye tendenser, og ser ind i fremtiden i fællesskab. Programmet byder på samtaler, debatter og kunst.  

Årets samtaleprogram præsenteres under seks temaspor og et nordisk fokus. Temaerne er Demokrati, Fremtid, forretning og reformer, Næste generation, Trivsel og sundhed, Grøn dagsorden, og som noget nyt et særligt fokus på Kunstnerliv. Med sidstnævnte temaspor er Danmarks skabende og udøvende kunstnere i centrum for samtaler om arbejdsforhold, ændrede kulturvaner, mental sundhed og kunstnerisk udvikling. Og der er nok at tale om i en tid, hvor streamingtjenester presser kunstnernes indkomst, sociale medier skaber forventning om konstant tilstedeværelse, og kunstig intelligens kommer med udfordringer og muligheder, som stiller den enkelte kunstner overfor en helt ny virkelighed. 

Koblingen imellem et ambitiøst fagligt program, et kunstprogram af højeste kvalitet, og det nærværende møde mellem det professionelle danske kulturliv og nysgerrige borgere i alle aldre, er Kulturmødets særkende. Vi vil gøre en forskel, og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at Kulturmødet er med til at kvalificere og demokratisere kulturdebatten, når viden, erfaring og inspiration bliver delt. Med årets seks temaspor sætter vi scenen for, at nye stemmer og andre politikområder inviteres ind i samtalerne, udtaler direktør for Kulturmødet Trine Bang. 

Igen i vil det nordiske perspektiv fylde på årets Kulturmødet med besøg af en lang række nordiske stemmer indenfor musik, litteratur og politik. Samtalen om nordens betydning styrkes yderligere i år med særligt programindhold udviklet i et samarbejde med Norge og Sveriges kulturmøder, med særligt fokus på demokrati og næste generation. Det betyder også større deltagelse fra unge nordiske stemmer mellem 20 til 30 år.  

Kulturmødet er en festlig festival, en faglig konference og en gigantisk folkeoplysende arena, hvor mennesker mødes. Med internationale dagsordener som klima, demokrati og trivsel, er det helt naturligt at vi rækker ud til vores nordiske naboer for at få iltet vores nationale samtaler med nye perspektiver, understreger direktør for Kulturmødet Trine Bang 

Programmet for Kulturmødet 2024 blive offentliggjort i løbet af foråret.  

TEMASPOR 2024  

Demokrati  
Det samfund, vi kender, er formet af ideer, tanker og bevægelser gennem generationer. Nu taler Danmarks statsminister og flere eksperter om, at vi står på tærsklen til en ny ære. Sikkerhedspolitisk oplever vi nye konfrontationer, internationale tech-giganter har på rekordtid ændret spillereglerne for vores demokrati, og i 2024 står vi med et globalt valgår, hvor over halvdelen af verdens befolkning skal til valg. Hvilken rolle og hvilket ansvar har kunsten og kulturen i en tid, hvor spørgsmål om demokrati, ytringsfrihed og diversitet er højaktuelle i Danmark og i verdenen? Hvordan sikrer vi et kunst- og kulturliv, der tør sætte scenen for de svære samtaler, inkluderer alle stemmer i vores mangfoldige samfund, og for alvor er til stede i alle samfundslag? 

Fremtid, forretning og reformer  
Kunst- og kulturverdenen står midt i ændrede publikumsvaner, komplekse markeder og stor konkurrence. Hvad skal der til for at fremtidssikre et relevant og professionelt kunst- og kulturliv, der kan oversætte forandringerne til indhold, strategier og kompetencer, der følger med tiden? Det kommer til at handle om partnerskaber, publikum, data, kunstig intelligens, forretningsmodeller, ledelse, frivillighed, kulturjournalistik, kunstformidling, fremtidens megatrends og de nødvendige reformer.  

Næste generation 
Børn og unge står Kulturmødets hjerte nært! I 2024 står vi igen klar med et ambitiøst ungeområde og et selvstændigt Børnenes Kulturmøde. Vi retter blikket mod aktuelle dagsordener som ungefællesskaber, kulturpas, trivsel, dannelse, adgang til kunst og kultur over hele landet, og talentudvikling i alle aldre. Vi spørger, hvilke visioner kulturlivets aktører, uddannelsesinstitutioner, landets magthavere og de unge selv har for fremtidens kunst og kultur - skabt for, med og af børn og unge. Hvad der skal til for, at visionerne bliver til virkelighed?  

Trivsel og sundhed 
Ensomhed, angst, stress, depression og livsstilssygdomme. Det står skidt til med danskernes trivsel og sundhed. Forskning har længe peget på, at kunst og kultur har en positiv effekt på det mentale helbred, når det handler om øget selvværd, mod på livet og følelsen af at høre til i et fællesskab. Nu har politikerne på Christiansborg også fået øjnene op for kunstens og kulturens positive effekter. Hvad er næste skridt? Hvordan bliver kunst og kultur for alvor en del af trivselsindsatsen på tværs af politikområder?  

Grøn dagsorden  
Klimakrisen kræver svar på, hvordan vi skal leve og bo i fremtiden. Teknologiske og videnskabelige løsninger er afgørende, men kunst og kultur kan fremmane nye fremtidsvisioner og motivere til handling. Vi giver mikrofonen til nogle af de stemmer, der ikke altid får ørenlyd i klimadebatten, og henter inspiration hos dem, der går forrest for at skabe grøn omstilling i branchen. Hvad skal til for at gøde jorden for nye klimaløsninger i samarbejde mellem kunst, politik og videnskab?  

Kunstnerliv
Danmarks skabende og udøvende kunstnere er i centrum, når vi stiller skarpt på kunstnerlivet anno 2024. Hvordan balancerer man et liv præget af midlertidige ansættelser, freelanceopgaver og ambitioner om en bæredygtig virksomhed? Hvordan sætter man sig selv i scene uden at miste fodfæste? Med temaer som arbejdsforhold, ændrede kulturvaner, mental sundhed, og en ny digital og teknologisk virkelighed, giver vi ordet til kunstnerne selv, og inviterer kunst- og kulturbranchens øvrige aktører med i diskussionen om, hvordan vi skaber gode rammer for kunstnerisk udvikling. Hvad er udfordringerne i et selvstændigt kunstnerliv, og hvad skal der til for at lykkedes?  

Kontakter

Billeder

Søren Huss og Kristian Leth i samtale på Kulturmødet 2023.
Søren Huss og Kristian Leth i samtale på Kulturmødet 2023.
Download
Kulturmødet 2023
Kulturmødet 2023
Download
Ung Kult, Kulturmødet 2023
Ung Kult, Kulturmødet 2023
Download

Links

OM KULTURMØDET MORS

Kulturmødet Mors er Danmarks samlingssted for samtalen om kunst og kultur. Tre dage i august mødes kunstnere, magthavere, meningsdannere og borgere for at tage temperaturen på aktuelle temaer i kulturdebatten og bliver klogere i fællesskab. Kulturmødets samlede program med 500 arrangementer består af et samtaleprogram, et oplevelsesprogram og et kunstprogram. Alle arrangementer er gratis.  

Programmet skabes i tæt samarbejde med partnere fra hele Danmark og tæller blandt andet kulturinstitutioner, brancheorganisationer, ministerier, kommuner, kulturelle netværk, uddannelsesinstitutioner, festivaler, medier og fonde. I 2023 deltog mere end 35.000 gæster. Kulturmødet 2024 afholdes 22. - 24. august.  

https://www.kulturmoedet.dk/  

Følg pressemeddelelser fra Sindberg Kommunikation ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sindberg Kommunikation ApS

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye