Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Ny aftale om små storbyteatre på plads: 11 teatre får støtte i fire år

Del

11 københavnske teatre får i alt støtte for 45 millioner kroner og status som et af Københavns Kommunes små storbyteatre i en ny aftale, der gælder for perioden 2025-2028. I alt har Kultur- og Fritidsudvalget givet fireårig støtte til københavnske teatre for næsten 50 millioner kroner.

Politikerne i Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har indgået en ny aftale for små storbyteatre, der gælder fra 2025-2028.

Alle partier i udvalget bakker op om aftalen, som giver i alt 11 teatre støtte for knap 45 millioner kroner.

Yderligere to teatre får støtte på i alt 4,5 millioner kroner, nemlig Grønnegård Teatret og Teatret Zeppelin med hhv. 1,5 millioner kroner og 3 millioner kroner årligt. Denne støtte gives uden for ordningen om små storbyteatre, men gives også i fire år.

”Forrige år fejrede vi, at det var 300 år siden, der første gang blev opført teater i Danmark. Teater kan så meget. Både som erhverv og underholdning i forhold til at vække nysgerrigheden og kreativiteten. København er en stor by, hvor der selvfølgelig skal være kultur i alle bydele. Derfor er det vigtigt at støtte både store og små teatre”, siger kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV).

For at blive valgt som et af Københavns Kommunes små storbyteatre, har teatrene alle skulle leve op til en række kriterier.

Det gælder blandt andet kriterier som høj kunstnerisk kvalitet og genrediversitet med for eksempel teater for børn, professionel dans, performance, taleteater og musikdramatik.

Samtidig har politikerne skelet til en geografisk spredning af de små storbyteatre, så der er teatre over hele byen. 

Som lille storbyteater vil teatret få et fast tilskud til teaterdrift hvert år i fire år. De kommende 11 små storbyteatre vil hver modtage et tilskud på mellem en og 6,5 millioner kroner årligt. Ordningen finansieres af Københavns Kommune med ca. 29 millioner kroner og staten med knap 16 millioner kroner.

Senere på foråret vil Kultur- og Fritidsudvalget se på en støttepakke til scenekunsten, som andre ansøgere kan søge fra.

Medlemmer af Kultur- og Fritidsudvalget siger om aftalen:

  • Bente Møller (EL): ”I Enhedslisten er vi glade for, at det er lykkedes at finde støtte til 13 teatre, selv om staten igen har reduceret deres bidrag. Alle teatrene bidrager til byens kulturliv med godt professionelt teater, og der er noget for enhver smag og aldersklasse. Tak til dem for deres indsats”

  • Andreas Keil (S): ”Vi er glade for, at vi i aftalen om små storbyteatre har styrket fyrtårnene og sikret bredden for den københavnske teaterscene”

  • Louise Theilade Thomsen (V): ”Jeg synes, vi er landet et godt sted, hvor vi fortsætter samarbejdet med de fleste af de små storbyteatre og samtidig styrker deres økonomi. Derudover sørger vi for, at der fortsat er en bred fordeling af genre samt en god spredning af teatre i byen”

Disse teatre får status som et af Københavns små storbyteatre

Anemonen

       3.000.000

Blaagaard Teater

       5.400.000

Det Lille Teater & Marionetteatret

       4.700.000

GLiMT Amager

       1.000.000

Husets Teater

       6.419.687

Sort/Hvid

       6.500.000

Sydhavn Teater u. Østre Kapel

       2.800.000

Teater Hund & Co.

       3.000.000

Teater V

       6.000.000

ZEBU

       3.600.000

Teatret ved Sorte Hest

       2.560.000

Kontakter

Pressekontakt Kultur- og Fritidsforvaltningen(modtager ikke SMS)

Tlf:33662345

Om Kultur- og Fritidsforvaltningen

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommunes fornemmeste opgave er at samarbejde med københavnerne om at skabe en by, der lever og udvikler sig.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye