Ombold

Middelfart lægger asfalt til Det Åbne Fynsmesterskaber i gadefodbold for socialt udsatte mennesker

Del

Op mod 200 udsatte mennesker, der kæmper med hjemløshed, misbrug og psykisk sårbarhed, vil i april sætte kursen mod Middelfart for at dyste om pokaler i De åbne Fynske Mesterskaber i OMBOLD - en særlig form for gadefodbold, hvor fællesskabet udenfor banen er mindst lige så vigtigt, som sejrene på banen.

En OMBOLD-spiller får sig et velfortjent hvil på en bænk mellem kampene
En OMBOLD-spiller får sig et velfortjent hvil mellem kampene OMBOLD

Middelfart er værtsby, når kommunen i samarbejde med OMBOLD den 16. april afvikler De Åbne Fynsmesterskaber (FM) i gadefodbold for mennesker i udsatte positioner.

Der vil både være flotte pokaler, medaljer og ære på spil, når FM løber af stablen, men det er alligevel det trygge og positive idrætsfællesskab, der har det største fokus, når bolden ruller i Middelfart. Meningen med arrangementet er nemlig at give spillerne et afbræk fra en måske stressfyldt hverdag og mulighed for at være en del af et fællesskab omkring idrætten.

- Middelfart Kommune arbejder målrettet på at inkludere alle i stærke idrætsfællesskaber. Derfor glæder det mig, at FM i OMBOLD skal spilles her i Middelfart. Arrangementet vil tydeliggøre, hvilken værdi idræt og fællesskab har for alle mennesker i samfundet. Jeg håber, at mange lægge vejen forbi Gammelhavn den 16. april og støtter op om spillerne og blive klogere på fællesskabet, siger borgmester i Middelfart Kommune, Johannes Lundsfryd Jensen.

FM er et af OMBOLDs mest populære stævner
OMBOLD arrangerer i løbet af året regionale mesterskaber i hele Danmark. Mesterskaberne er populære blandt spillerne, og giver motivation til at træne henimod i hverdagen.

FM skyder mesterskabssæsonen i gang i OMBOLD, og derfor har mesterskabet en særlig betydning for spillerne. Udover at give spillerne en god dag i fodbolden og fællesskabets tegn, så er arrangementet i Middelfart også med til at nuancere billedet af, hvad det vil sige at være et menneske i en udsat position.

- Man kan sige, at vi flytter vores spillere fra bænken til banen. Rigtig mange af spillerne oplever at de gennem fodbold, og det fællesskab der følger med, bliver sundere, nedsætter deres misbrug og bryder med ensomheden. Men FM er med den centrale placering også med til at rykke ved hr. og fru. Danmarks fordomme om hjemløse og udsatte mennesker. Der vil nemlig være fokus på det spillerne er gode til og ikke hvilke udfordringer, de kæmper med, fortæller Martin S. Pedersen, Direktør i OMBOLD.

Gammelhavn udgør spillepladsen
Det bliver asfalten på Gammelhavn, der udgør underlaget til FM i gadefodbold. Her vil OMBOLD opstille deres mobile gadefodboldbaner, og om formiddagen den 16. april vil arrangementet blive skudt i gang, og alle er velkomne til at komme forbi.

Banerne har samme mål som de baner, der spilles på til Homeless World Cup (VM for Hjemløse). VM spilles i år i Seoul i Sydkorea. Over 50 nationer deltager og Danmark vil efter alt at dømme både være repræsenteret med et herre- og kvindelandshold, som OMBOLD også står bag. Og der vil med garanti være deltagelse af både tidligere og nuværende spille på hjemløselandsholdet, når der spilles det skal afgøres, hvem der kan kalde sig Fynsmester 2023.

Kontakter

Ombold

NGO’en OMBOLD er et forandringsskabende og inkluderende fodboldfællesskab for socialt udsatte og mennesker ramt af hjemløshed, som danner grobund for positiv udvikling i forhold til fysisk og mental sundhed, nye venskaber og øget livskvalitet.

Under mottoet ‘Fodbold, Fællesskab og Forandring’ har OMBOLD siden 2003 engageret og aktiveret mere end 20.000 voksne, som ikke naturligt opsøger eller er en del af almindelige idrætsforeninger, via vores åbne lokale træninger, stævner og AsfaltLigaen.

Følg pressemeddelelser fra Ombold

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ombold

Udsatte skal dyrke mere idræt: OMBOLD vil nå flere udsatte gennem nye idrætsinitiativer15.4.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

OMBOLD har siden 2003 brugt fodbold og det fællesskab, der følger med, til at skabe positive livsforandringer for mennesker i udsatte positioner. Gennem et 3-årigt pilotprojekt, støttet af Den A.P Møllerske Støttefond med 6 millioner kroner, vil OMBOLD overføre erfaringerne fra fodbolden til floorball, badminton og gang/løb, så flere udsatte mennesker kan blive en del af idrætsfællesskaber.

AGF og OMBOLD vil styrke fællesskabet og støtte udsatte i Aarhus gennem fodbold11.4.2024 10:55:46 CEST | Pressemeddelelse

Aarhus' fodboldflagskib, AGF, og NGO’en, OMBOLD, går sammen om to særlige fodboldbegivenheder, der ikke kun handler om mål og sejre, men også om at styrke fællesskabet og støtte udsatte mennesker. En Sponsorcup og det første Aarhusmesterskab i gadefodbold er på programmet - alt sammen til fordel for OMBOLDs arbejde med at skabe positive livsforandringer for udsatte mennesker gennem fodbolden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye