Syddansk Universitet

Helle Hvilsted Nielsen bliver ny professor i neurologi med fokus på sclerose

Del

Med det nyoprettede kliniske professorat på Klinisk Institut, SDU, skal Helle Hvilsted Nielsen styrke forskningen i neuroinflammatoriske sygdomme, hvor immunforsvaret er involveret i sygdomsudviklingen i hjernen, især med fokus på multipel sclerose.

Professor Helle Hvilsted Nielsen, SDU og OUH
Professor Helle Hvilsted Nielsen, SDU og OUH

Helle Hvilsted Nielsens forskningsgruppe forsker inden for både dyremodeller og i kliniske forsøg med det formål at få mere indsigt i de bagvedliggende sygdomsmekanismer. Det åbner mulighed for bedre at forebygge, at sygdommene opstår, men også at standse udviklingen af sygdommene og udbedre de skader, de forvolder på nervesystemet.

Helle Hvilsted Nielsen er uddannet som læge fra SDU i 2004, hvor hun også forsvarede sin ph.d.-grad i neuroinflammation i 2010. Siden 2015 har hun været tilknyttet Neurologisk Afdeling på OUH som speciallæge og siden overlæge med ansvar for ledelse af bl.a. Scleroseklinikken og det Neurologiske ambulatorium. Helle Hvilsted Nielsen har været lektor ved Institut for Molekylær Medicin og Klinisk Institut, SDU, siden 2017.

Privat er Helle Hvilsted Nielsen bosat i Odense med sin kæreste og søn.

Kontakter

Chefkonsulent Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk

Links

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye