Ungdomsringen

Invitation til Debat: Hvordan sikrer vi et stærkt fritids- og klubmiljø for større børn og unge i din kommune?

Del

Er fritids- og ungdomsklubstanken død? Skal vi acceptere, at vores større børn og unge sidder det meste af deres ungdom hjemme bag skærmene på værelset? Deltag i en debat om fritidsområdets potentialer og udfordringer sammen med lokalpolitikere fra hele Sjælland.

Mød lokalpolitk
Mød lokalpolitk

I nogle kommuner har man investeret og fastholdt de stærke fritids- og klubtilbud. Her mødes de unge på tværs af køn, alder og social baggrund om fælles interesser og fællesskabet i sig selv.

Men i langt de fleste kommuner sparer man på de unges fritidstilbud, og så holder de unge sjovt nok op med at komme.

I en tid, hvor politikere, forskere og forældre efterspørger løsninger til, hvordan vi bearbejder den voksende mistrivsel og ensomhed blandt unge, er det nærliggende at kigge efter løsninger i den fritids- og ungdomspædagogiske faglighed.

Klubberne, hvis de er bemandede med kvalificeret personale, har mulighederne for at skabe trygge og udviklende rammer for børn og unge. Her kan de unge mødes, udvikle nye fællesskaber, dyrke deres interesser og møde voksne, de kan tale med. Og så skal der ikke bestilles tid til at tale med en voksen i klubben!

Sammen med lokalpolitikere fra hele Sjælland, inviterer Ungdomsringens regionale bestyrelse til et dialog- og debatmøde På Holbæk Ungdomsskole.

Deltag, og giv din holdning til kende. Alle med en interesse for området er velkommen.

Til mødet deltager blandt andet: Roskilde Klubberne og fortæller om, hvad man kan opnå, hvis man investerer i klubberne, Pernille Sylvest, formand for børneudvalget i Køge Kommune, Birgitte Baktoft, medlem af skole- og børneudvalget i Roskilde Kommune, Unnie Oldenburg, formand for børne- og ungeudvalget i Slagelse Kommune, Ole Hansen, formand for udvalget for kultur og fritid i Holbæk Kommune, Jarl Falk Sabroe, formand for udvalget for børn og skole i Holbæk Kommune,

Eric Steffensen, næstformand for børne- og skoleudvalget i Lolland Kommune. 

Info
7. marts kl. 18:00-21:00
Ungdomsskolen, Holbæk
Bygning 6, Holbæk Ungdomscenter
Gl. Ringstedvej 32, 4300 Holbæk

Arrangementet er arrangeret af Ungdomsringens lokale bestyrelse. Det er gratis at deltage og åben for alle med en interesse for klubområdet. Af hensyn til forplejning, må I meget gerne melde jer til her

Kontakter

Om Ungdomsringen

En forening for fritids-, ungdomsklubber og ungdomsskoler, der arbejder for, at alle unge har mulighed for at tage aktivt del i organiserede fritidsfællesskaber. Fordi fritid skaber fremtid!

Følg pressemeddelelser fra Ungdomsringen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ungdomsringen

Unge i fokus: Ny politisk agenda for fritidsområdet sætter kurs mod inklusion og trivsel12.4.2024 06:55:37 CEST | Pressemeddelelse

Unge skal inddrages i alle beslutninger der vedrører dem selv, alle unge i Danmark skal have adgang til fritids- og ungdomstilbud, og fritids- og ungdomsområdet skal have en selvstændig formålsparagraf. Sådan lyder de tre anbefalinger, som både folketingspolitikere, kommunalpolitikere, forskere og pædagogisk personale blev enige om på Ungdomsringens konference på Christiansborg den 11. april.

150 bands og 3000+ unge på musikfestival – helt uden alkohol!17.1.2024 10:58:10 CET | Pressemeddelelse

Ungdomsringens Musikfestival afholdes i januar for 32. gang, og selvom verden har forandret sig siden starten af 80erne, er festivalens dna stadigvæk det samme - et stort livemusik-arrangement med fokus på fællesskabet. Men i en tid, hvor unges festkultur debatteres heftigt, vækker festivalens evne til at afholde et alkoholfrit arrangement opsigt. »Vi har brug for oplevelser af høj kvalitet som et alternativ til festkulturen«, siger talsperson for festivalen.

Ny Undersøgelse: Mobilsiesta og mediepædagogik er hverdag i fritids- og ungdomsklubber21.12.2023 08:06:13 CET | Pressemeddelelse

Selvom mange af landets fritids- og ungdomsklubber oplever konflikter, der relaterer sig til mobiltelefonbrug, er det kun få, der går med tanken om et decideret forbud. I stedet laver de retningslinjer der gavner fællesskabet og griber ind, hvis mobilen kommer til at fylde for meget i børn og unges liv. »Det giver god faglig mening«, siger ph.d.-studerende og forsker.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye