ROMU

Kvindernes kampdag på Danmarks rockmuseum

Del

Der er to stærke personligheder på programmet, når hele Danmarks rockmuseum, RAGNAROCK, inviterer til kampdagsarrangement, der rocker ved tidens opfattelser og stiller skarpt på ligestillingskampen. Både den, der stadig skal kæmpes, og de sejre, der allerede er vundet. 

Den ene er musiker og mestrer rollerne som producer, sanger og sangskriver. Den anden kommer fra det politiske liv og er aktiv debattør i kønspolitiske sammenhænge.

Men selvom dansk-japanske Ida Kudo og Camilla Søe kommer fra to helt forskellige verdener, peger de begge på noget af det samme, når det gælder kampen for ligestilling: nemlig at vi står stærkest, hvis vi står sammen.

”En stor del af pointen for de to kvinder er, at den enkelte ikke skal stå alene og være enestemme mod et system, en norm eller den måde, tingene har været på før. Det handler rigtig meget om, at vi samler os”, siger publikumschef på Danmarks rockmuseum, Isabella No’omi Fuglø.

”De her to kvinder er nogle af dem, der er med til at rykke ved samfundet. Og derfor er det også interessant at invitere dem indenfor på vores museum og give dem lov til at rykke lidt ved os”.

Vejen frem er at løfte i flok

I 2020 var Camilla Søe, der er seniorkonsulent, klummeskribent, forfatter og rådgiver i politisk interessevaretagelse, en af fire initiativtagere fra tre forskellige partier til det tværpolitiske tiltag #EnBlandtOs, som var et opgør mod sexisme i dansk politik.

#EnBlandtOs satte gang i en bølge, der skyllede ind over det politiske Danmark. En bølge, der førte til, at fremtrædende politikere måtte trække sig fra deres poster.

”Hun er en af dem, der har taget bladet fra munden for at pege på nogle problematikker, som kan være svære at se, fordi de er del af et system og en kultur”, siger Isabella No’omi Fuglø om Camilla Søe, der på kampdagen deler sine erfaringer på rockmuseet og peger på nødvendigheden af, at vi samler os, og af mobilisering som instrument mod uretfærdighed.

Og hvorfor er det så interessant at sætte en debattør som Camilla Søe sammen med en musiker som anmelderroste Ida Kudo?

Det er det, fortæller Isabella No’omi Fuglø, fordi musik ikke er isoleret fra samfundet, men er en del af det og opstår i det, og fordi musik også kan være kritisk over for magten og samfundet.

”Musik er en del af noget større, og den kan være med til at udvikle vores samfund. Og musikkens kulturhistorie er med til at fortælle, hvordan vi rykker og har rykket os”, siger Isabella No’omi Fuglø. 

I november 2023 udgav Ida Kudo - hvis musik er en smagfuld blanding af skandinavisk coolness og produktioner i topklasse forankret i et elektronisk indiepop-univers - singlen ’’The Power that is Woman’, som allerede har fået en masse airplay på bl.a. P6 Beat.

”’The Power that is a Woman’ handler om, at vi skal sætte de feminine værdier i højsædet, og den handler om at se værdi i hinanden, om at samles og løfte i flok. Det er den perfekte titelsang til kampdagen på hele Danmarks rockmuseum,” fastslår Isabella No’omi Fuglø.

Musikbranchen har også problemer

Det er nok heller ikke den store hemmelighed, at der også i den danske musikbranche er ligestillingskampe, der stadig skal kæmpes. Og på RAGNAROCK vil man gerne tage del i den kamp, fortæller Isabella No’omi Fuglø.

”Museet repræsenterer historien om en branche, som også i dag står med en række problemer. For i den danske musikbranche er det stadig sådan, at både salgstal og hitlister i høj grad er kendetegnet ved, at mænd fylder. Og det er jo ikke et problem, at mænd fylder, men det er et problem, at kvinder ikke gør”.

 ”Vi er jo Danmarks rockmuseum, og vi vil gerne bidrage til debatten og tør godt mene noget. Derfor inviterer vi til en kampdag, hvor der er fokus på det samfund, vi står i”, siger Isabella No’omi Fuglø og afslutter:

”Jeg håber, at folk, når arrangementet er slut, vil gå opløftede derfra, og fordi de har mødt to stærke personligheder med nogle vigtige agendaer”.

Kvindernes kampdag på RAGNAROCK blev med succes introduceret som tradition i 2023 – og fortsættes nu. Arrangementet indledes af museumsorganisationens publikumschef, Isabella No’omi Fuglø, der sætter tonen og tegner brudflader i den danske musikscene op.

Alle er velkomne, men tilmelding er nødvendig.

8. marts 2024 kl. 15.00 – 16.00
Rabalderstræde 16, 4000 Roskilde
Arrangementet er gratis og foregår i museets café.
Caféen er åben, og der vil være mulighed for at købe øl, vand og kaffe.

Kontakter

Billeder

Camilla Søe var i 2020 en af initiativtagerne til det tværpolitiske tiltag #EnBlandtOs, som var et opgør mod sexisme i dansk politik. På kampdagen 8. marts tager hun endnu engang bladet fra munden, når Danmarks rockmuseum, RAGNAROCK stiller skarpt på ligestillingskampen
Camilla Søe var i 2020 en af initiativtagerne til det tværpolitiske tiltag #EnBlandtOs, som var et opgør mod sexisme i dansk politik. På kampdagen 8. marts tager hun endnu engang bladet fra munden, når Danmarks rockmuseum, RAGNAROCK stiller skarpt på ligestillingskampen
Download
I november 2023 udgav Ida Kudo singlen ’’The Power that is Woman’, som ifølge Isabella No'omi Fuglø er den perfekte titelsang til kampdagen på hele Danmarks rockmuseum. Foto: Sarah Sanctuary Williams
I november 2023 udgav Ida Kudo singlen ’’The Power that is Woman’, som ifølge Isabella No'omi Fuglø er den perfekte titelsang til kampdagen på hele Danmarks rockmuseum. Foto: Sarah Sanctuary Williams
Download
Hele Danmarks rockmuseum, RAGNAROCK rocker ved tidens opfattelser og stiller skarpt på ligestillingskampen, når museet inviterer til kampdagsarrangement med Ida Kudo og Camilla Søe den 8. marts. Foto: Viral Film
Hele Danmarks rockmuseum, RAGNAROCK rocker ved tidens opfattelser og stiller skarpt på ligestillingskampen, når museet inviterer til kampdagsarrangement med Ida Kudo og Camilla Søe den 8. marts. Foto: Viral Film
Download

Links

OM HELE DANMARKS ROCKMUSEUM, RAGNAROCK

Danmarks rockmuseum RAGNAROCK åbnede i 2016 og har fra første akkord lagt hus til udstillinger og arrangementer, hvor man kan se, lytte og danse sig igennem fortællinger fra syv årtiers pop- og rockhistorie.

De hollandske stjernearkitekter MVRDV og danske COBE står bag RAGNAROCKS ikoniske bygning, som er placeret i Roskildes kreative bydel Musicon, hvor også Roskilde Festival, Roskilde Festival Højskole og andre stærke kulturinstitutioner har til huse.

Museet er en del af den statsanerkendte museumsorganisation ROMU, der favner i alt 10 besøgssteder i Roskilde, Lejre og Frederikssund.

Følg pressemeddelelser fra ROMU

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ROMU

ROMU udgiver ny årbog: Et år med rumrejser, øl og spændende detektorfund15.4.2024 11:22:34 CEST | Pressemeddelelse

Vanen tro gør museumsorganisationen ROMU status over det forgangne år. I seneste udgave af årbogen, der i år har fået titlen ’Nye tider’, kan man blandt andet læse om udstillinger, arkæologiske pilotprojekter og om andre højdepunkter fra 2023, som blandt andet har budt på et prominent farvel, en gudefigur i rummet og en genfødt øl. Årbogen kan købes fra og med 18. april.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye