Udenrigsministeriet

Lars Løkke Rasmussen rejser til Genève

Del

I dag deltager udenrigsministeren i åbningen af Menneskerettighedsrådets 55. samling.

Udover at deltage i den officielle åbning vil udenrigsministeren under besøget også diskutere menneskerettigheder med FN’s højkommisær for menneskerettigheder Volker Türk og FN’s højkommissær for flygtninge Fillipo Grandi.

”Menneskerettighederne er under et enorm pres i verden. Alt for mange har en oplevelse af, at menneskerettighederne ikke har nogen værdi for dem. Det gælder ikke mindst i Ukraine og Gaza, hvor mange føler sig overladt til sig selv – og med god grund. Vi bliver nødt til at overbevise flere om, at menneskerettighederne også i praksis er universelle. At alle har et ukrænkeligt sæt rettigheder i kraft af deres menneskelighed. Det er i mine øjne den vigtigste opgave, FN’s Menneskerettighedsråd står over for lige nu,” siger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen.

FN’s Menneskerettighedsråd er FN’s øverste menneskerettighedsorgan og har til opgave at fremme og beskytte menneskerettighederne samt adressere menneskerettighedskrænkelser.

For mere information, kontakt presserådgiver Caroline Secher Andersen på caroan@um.dk eller +45 24625873

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Udviklingspolitisk Råd besøger Etiopien og Kenya22.4.2024 13:13:51 CEST | Pressemeddelelse

Kenya og Etiopien spiller væsentlige stabiliserende roller i et konfliktfyldt Østafrika. Men begge lande står samtidig over for store humanitære og klimamæssige udfordringer, og er blandt de største værtslande for flygtninge i Afrika. Danmark samarbejder blandt andet med landene om grøn og bæredygtig udvikling, modstandsdygtighed mod klimaforandringer, demokrati, menneskerettigheder, fattigdomsbekæmpelse og håndtering af flygtningesituationen. Udviklingspolitisk Råd besøger landene for at få indsigt i implementeringen af dansk humanitær støtte og danske udviklingsprojekter inden for bl.a. myndighedssamarbejdet, landbrug, sociale sikkerhedsnet, energi og vand.

Nye værktøjer skal rejse milliarder til klima og udvikling18.4.2024 07:19:04 CEST | Pressemeddelelse

Verdens udviklingslande mangler enorme beløb til klimaindsatser, fattigdomsbekæmpelse og udvikling af deres samfund. For at skaffe penge nok skal der tages helt nye metoder i brug for at tiltrække mange flere og større investeringer. Danmark er blandt de første lande, der bidrager til to nye finansieringsværktøjer, som vil rejse milliarder til klima og udvikling til gavn for verdens fattige.

Danmark sender støtte til Etiopien til hjælp mod væbnet konflikt, tørke, oversvømmelser og risiko for hungersnød16.4.2024 15:39:21 CEST | Pressemeddelelse

Etiopien er voldsomt præget af væbnede interne konflikter og tørke og oversvømmelse forårsaget af blandt andet klimaforandringer. Landet står i dag med store problemer med fordrivelse, kritisk fødevaremangel og massive humanitære behov. 20 millioner mennesker har behov for nødhjælp. Derfor støtter Danmark nu Etiopien med 100 millioner kroner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye